Kalkışta titreme sorununu çözemiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cnr21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cnr21

Üye
İsim
İbrahim
Araç
Golf
Arkadaşlar merhaba 2019 model 1.6 TDI DSG
100.000 km'de servis bakımsız bir araç aldım yaklaşık 2 aydır araç bende.

Araç kalkışta titreme yapıyor aldığımda böyle bir şey yoktu 2. Vitese geçtikten sonra kalkış yaparken oluyor ama her zaman olmuyor ve araç bazen ok gibi bazense hantallaşıyor.vites geçişlerinde hiç sorun yok.

Araç sürekli rejenarasyona giriyordu yaklaşık her 80 veya 100 km'de ilk olarak dpf temizligi yapıldı araç biraz açıldı titremede gitti ama arada yine oluyor dpf temizleyeli 100 km oldu rejenarasyon yok henüz ama titreme arada oluyor dpf temizliğinden sonra titreme azaldı.
Turboda hafif bir üfleme sesi oluyor normalmi bilmiyorum.
Sanzimana yoğunlaşacagım galiba.

Benim nasıl bir yol izlemem lazım arkadaşlar.
Verecegeniz bilgiler çok değerli ve kıymetli bir rehberlik olmadan sanayiye veya servise gitmek istemiyorum saygılar.

Şimdiye kadar Aracın yağı yağ filtresi yakıt filtresi hava filtresi değişti alt takımda burçlar değişti diskler tornalandi balata yenilendi.

Lokasyon Diyarbakır.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama yaşadığım tecrübeyi aktarmak istedim. Bu konu ile ilgili başlık açmayı da düşünüyorum. Konuyu çözebildiniz mi bilmiyorum ama çözemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.
2020 model Leon mk3,5 1.5 ecotsi aracım var. Aracı 2024 kasımda 33 binde aldım ve şuan 76 bin kmde. Hemen hemen aldığımdan bu yana kalkışta titreme vardı. İstanbul aracı olduğu için baskı balatadan olduğunu düşünüyordum. Ve bunun masrafı için hazırlık yapıyordum. Gösterdiğim ustalar da doğrudan baskı balata değişecek diyordu. Bu arada 50 bin kmde şanzıman ve mekatronik yağı değişerek tüpün kontrolünü sağladık. Yani mekatronik tarafında bir problem olmadığına emindim. Bununla birlikte marş sırasında araç sarsılıyordu ancak ilk kez 1.5 tsi kullandığım için normali bu sanıyordum.

VW grubunda araca alttan baktığınızda traversin içine gömülü daire şeklinde bir motor/şanzıman takozu göreceksiniz. Bakımlar sırasında araç liftteyken alt kısmı incelediğimde bu takozun kauçuk kısımlarında çatlaklar olduğunu görmüştüm. Değiştirtmek istediğimde ustaların hepsi traversin sökülmesi gerektiğini söyledi. İlgili parçayı takım olarak febi marka 1100 liraya temin ettim. Servisten orjinalini sorduğumda fahiş bir fiyat söylediler. Bir tornacıda bunu sökebilmek için uygun aparat yaptırdım ve bir haftasonu traversi sökmeden, sadece viraj demirini gevşeterek değişimini sağladım.
Sonuç olarak aracın kalkıştaki titremeleri kesildi, meğer baskı balatam kötü durumda değilmiş. Ek olarak marş sırasındaki sarsıntı da kesildi. Gaza basıp çektiğimde hissedilen hafif boşluk gitti. Kalkışta titremesi olan arkadaşlar ilk olarak bu parçayı değiştirmesi sağlıklı olacaktır.

Parçanın değişimine ait örnek video linki;

Upvote 0

Geri