Kalkışta titreme sorununu çözemiyorum

İsim
İbrahim
Araç
Golf
Arkadaşlar merhaba 2019 model 1.6 TDI DSG
100.000 km'de servis bakımsız bir araç aldım yaklaşık 2 aydır araç bende.

Araç kalkışta titreme yapıyor aldığımda böyle bir şey yoktu 2. Vitese geçtikten sonra kalkış yaparken oluyor ama her zaman olmuyor ve araç bazen ok gibi bazense hantallaşıyor.vites geçişlerinde hiç sorun yok.

Araç sürekli rejenarasyona giriyordu yaklaşık her 80 veya 100 km'de ilk olarak dpf temizligi yapıldı araç biraz açıldı titremede gitti ama arada yine oluyor dpf temizleyeli 100 km oldu rejenarasyon yok henüz ama titreme arada oluyor dpf temizliğinden sonra titreme azaldı.
Turboda hafif bir üfleme sesi oluyor normalmi bilmiyorum.
Sanzimana yoğunlaşacagım galiba.

Benim nasıl bir yol izlemem lazım arkadaşlar.
Verecegeniz bilgiler çok değerli ve kıymetli bir rehberlik olmadan sanayiye veya servise gitmek istemiyorum saygılar.

Şimdiye kadar Aracın yağı yağ filtresi yakıt filtresi hava filtresi değişti alt takımda burçlar değişti diskler tornalandi balata yenilendi.

Lokasyon Diyarbakır.

Son düzenleme:

Çözerse haber edersin, şanzıman için çok bilgilidir ama eksik kaldığı yerde başkasına yönlendirebilir, olağan şeyler Diyarbakırda😃, çok iyi bir insandır,derdinizi tam anlaması lazım gerekirse birlikte test sürüsüne çıkın( bazen kalabalık olunca çıkmıyor test sürüşüne,ustayla çıkın bir şekilde ikna edip,çırakları alt takım dışında diğer konularda zayıf)derdinizi anlatın anlasın onunda tekrardan belirteyim.
mutlaka bilgi vereceğim bakalım inşallah ucuza yirtariz benim turbo ve sanzimanciya ihtiyacim olduğu kesin hocam araç tat vermiyor sık ve uzun rejenarasyonlar var bakalım inşallah çare bulacağız desteğinizle

Upvote 0

benimde ne hikmetse 2 gündür titreme başladı.

şanzıman kulaklarının bitik olduğunu kavramayı değiştirirken gördüm. sanırım artık iyice kullanılamaz hale geldi.

triger ağır bakımında hepsini tek seferde aradan çıkarıcam alt üst şanzıman kulakları, motor kulakları vs şimdilik kullanıyorum kavramamda hiç bir şey yok yeni değiştirdim zaten
Titreme dediğiniz olay nasıl oluyor ilk kalkışta mı oluyor ara ara mı

Upvote 0
Titreme dediğiniz olay nasıl oluyor ilk kalkışta mı oluyor ara ara mı
Benim sorunum ara ara oluyor hocam yani dün hiç bir şekilde kalkışta titreme yoktu ama bugün resmen şanzıman inecek gibi titriyordu araç 1 den hemen 2 ye geçiyor ve tam burada kalkış yaparken titreme oluyor

Upvote 0
Benim sorunum ara ara oluyor hocam yani dün hiç bir şekilde kalkışta titreme yoktu ama bugün resmen şanzıman inecek gibi titriyordu araç 1 den hemen 2 ye geçiyor ve tam burada kalkış yaparken titreme oluyor
Aynı sorun bende de ara ara oluyor çeşit çeşit arıza önerileri çıkıyor çözüm yada tespit bulamıyorum rahatsız ediyor beni

Upvote 0

Geri