Kalkışta titreme sorununu çözemiyorum

İsim
İbrahim
Araç
Golf
Arkadaşlar merhaba 2019 model 1.6 TDI DSG
100.000 km'de servis bakımsız bir araç aldım yaklaşık 2 aydır araç bende.

Araç kalkışta titreme yapıyor aldığımda böyle bir şey yoktu 2. Vitese geçtikten sonra kalkış yaparken oluyor ama her zaman olmuyor ve araç bazen ok gibi bazense hantallaşıyor.vites geçişlerinde hiç sorun yok.

Araç sürekli rejenarasyona giriyordu yaklaşık her 80 veya 100 km'de ilk olarak dpf temizligi yapıldı araç biraz açıldı titremede gitti ama arada yine oluyor dpf temizleyeli 100 km oldu rejenarasyon yok henüz ama titreme arada oluyor dpf temizliğinden sonra titreme azaldı.
Turboda hafif bir üfleme sesi oluyor normalmi bilmiyorum.
Sanzimana yoğunlaşacagım galiba.

Benim nasıl bir yol izlemem lazım arkadaşlar.
Verecegeniz bilgiler çok değerli ve kıymetli bir rehberlik olmadan sanayiye veya servise gitmek istemiyorum saygılar.

Şimdiye kadar Aracın yağı yağ filtresi yakıt filtresi hava filtresi değişti alt takımda burçlar değişti diskler tornalandi balata yenilendi.

Lokasyon Diyarbakır.

Son düzenleme:

Arkadaşlar merhaba 2019 model 1.6 TDI DSG
100.000 km'de servis bakımsız bir araç aldım yaklaşık 2 aydır araç bende.

Araç kalkışta titreme yapıyor aldığımda böyle bir şey yoktu 2. Vitese geçtikten sonra kalkış yaparken oluyor ama her zaman olmuyor ve araç bazen ok gibi bazense hantallaşıyor.vites geçişlerinde hiç sorun yok.

Araç sürekli rejenarasyona giriyordu yaklaşık her 80 veya 100 km'de ilk olarak dpf temizligi yapıldı araç biraz açıldı titremede gitti ama arada yine oluyor dpf temizleyeli 100 km oldu rejenarasyon yok henüz ama titreme arada oluyor dpf temizliğinden sonra titreme azaldı.
Turboda hafif bir üfleme sesi oluyor normalmi bilmiyorum.
Sanzimana yoğunlaşacagım galiba.

Benim nasıl bir yol izlemem lazım arkadaşlar.
Verecegeniz bilgiler çok değerli ve kıymetli bir rehberlik olmadan sanayiye veya servise gitmek istemiyorum saygılar.

Şimdiye kadar Aracın yağı yağ filtresi yakıt filtresi hava filtresi değişti alt takımda burçlar değişti diskler tornalandi balata yenilendi.

Lokasyon Diyarbakır.

Selamlar,

Hata kodlarını takip edin, hata kodu size bir akış sağlayabilir.

Dpf veya egr dolmuş ve temizlik nispeten işe yaramış olabilir.

Sabahları araç tek marşta çalışıyor mu?

Şanzıman resetlemeyi gaz pedalı yardımıyla resetledikten sonra titreme bir süre 30-40km yapmıyorsa şanzımana yönelebiliriz.

Upvote 0
Sabah tek marşta çalışıyor hocam şanzıman resetlemeyi şehir efsanesi sanıyordum ama onuda uyguladım bir fark olmadı sanki bugün obd ile cihaza bağlayıp hata kodlarına bakacağım sonucu buradan paylaşırım umarım yol gösterici olur.

Upvote 0
benimde ne hikmetse 2 gündür titreme başladı.

şanzıman kulaklarının bitik olduğunu kavramayı değiştirirken gördüm. sanırım artık iyice kullanılamaz hale geldi.

triger ağır bakımında hepsini tek seferde aradan çıkarıcam alt üst şanzıman kulakları, motor kulakları vs şimdilik kullanıyorum kavramamda hiç bir şey yok yeni değiştirdim zaten

Upvote 0
benimde ne hikmetse 2 gündür titreme başladı.

şanzıman kulaklarının bitik olduğunu kavramayı değiştirirken gördüm. sanırım artık iyice kullanılamaz hale geldi.

triger ağır bakımında hepsini tek seferde aradan çıkarıcam alt üst şanzıman kulakları, motor kulakları vs şimdilik kullanıyorum kavramamda hiç bir şey yok yeni değiştirdim zaten
Aracı yeni aldım aldığımda hiç birşey yoktu eksperde farketmedi kurulu gibi 1 ay dayandı araç :(

Upvote 0
Aracı yeni aldım aldığımda hiç birşey yoktu eksperde farketmedi kurulu gibi 1 ay dayandı araç :(
bende alırken bana kavrama yeni değişti dediler 3 ay sonra kavrama bitti :D 174 bine kadar kullandım kavramayı söktük birde ne görelim 2015 te fabirkanın taktığı kavrama duruyo üstünde...

Upvote 0
bende alırken bana kavrama yeni değişti dediler 3 ay sonra kavrama bitti :D 174 bine kadar kullandım kavramayı söktük birde ne görelim 2015 te fabirkanın taktığı kavrama duruyo üstünde...
Sizinkide kötü olmuş en azından bize değiştik demediler. hatasız boyasız kusursuz diye aldık eksperde hata çıkmamıştı baskı balatayi değiştim demiştiniz ne masraf çıkardı acaba

Upvote 0
Sizinkide kötü olmuş en azından bize değiştik demediler. hatasız boyasız kusursuz diye aldık eksperde hata çıkmamıştı baskı balatayi değiştim demiştiniz ne masraf çıkardı acaba
37 bin kavrama volan 10 binde şanzıman yağı mekatronik yağı güçlendirilmiş tüp yaptırdım.

daha önceden bi kere daha tüp yaptırmıştım ona da 7500 verdim memnun kalmadım o tüpten kavrama değiştikten sonra truckpoint markaya geçtim.

Upvote 0

Geri