1.6 Tdi yağ kaçağı hortum patlak...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba tem otoyolunda giderken birden kaloriferden yoğun bir yağ kokusu geldi 10-15 km sonra eve geldim kaputu kaldırdım dumanlar çıkmaya başladı

koruma kapağını bir kaldırdım manifoldun üstü şanzımanın üstü göl olmuş yağdan.

15 dakika bekleyip yağ seviyesini ölçtüm tam çıkıyordu sıcak olmasından kaynaklıdır dedim motoru çalıştırdım görseldeki parça bildiğiniz işeme yapıyor motorun solu kupkuru enjektör dipleri kupkuru

aşağıya görseli ekliyorum bu hortumun ismi ne diye geçiyor yarın parçacıdan alayım

Bu foto ve şasi no yeterli olur parçayı satan için

Hocam öncelikle geçmiş olsun, ben bu hortumun yağ hortumu olduğunu düşünmüyordum chat gpt'ye attığımda bana EGR soğutucusuna giden soğutma su borusu dedi,sen enjektör kaçağını düzelttin mı acaba belki ordan sızdırmıştır, hocam benim arabada senin arabaya özendi galiba bugün bir baktım vites kırılmış boydan boya kırılmıştı 😀.

Yok hocam ne çektin sen bu namussuzdan geçmiş olsun

Hocam öncelikle geçmiş olsun, ben bu hortumun yağ hortumu olduğunu düşünmüyordum chat gpt'ye attığımda bana EGR soğutucusuna giden soğutma su borusu dedi,sen enjektör kaçağını düzelttin mı acaba belki ordan sızdırmıştır, hocam benim arabada senin arabaya özendi galiba bugün bir baktım vites kırılmış boydan boya kırılmıştı 😀.
enjektör dipleri kupkuru hocam orda bi sıkıntı yok yarın hortumu değiştirip motoru alt üst yıkatıcam belli olur her şey

Geçmiş olsun !

Araba yenilemek icin gecerli bahanelere bir örnekleme.

Aracınız bu sekilde errorlara bir süre daha devam ederse %200 ötv li bile olsa araç alma serbestligine girersiniz

Ben boykota devam !

2017 tdi manuel golf km:112.000

Masrafsız arızasız yola devam

Son düzenleme:
bütçem olsa 1.5 tsi golf ya da fr alıp keyfime bakarım. ama artık ne bütçe ne de güç kuvvet kaldı...

bu arada 180-210 sıkıştırdım arabayı biraz ondan dolayı sanırım patladı

180 - 200 de biraz fazla olmuş :)
Neyse zayıf halka patlamış en azından ileride olacak arıza şimdiden ortaya çıkmış.

180 - 200 de biraz fazla olmuş :)
Neyse zayıf halka patlamış en azından ileride olacak arıza şimdiden ortaya çıkmış.
1 aydır şehir içi git gel kullanıyordum uzun yola çıkmışken bi basayım ciğerleri açılsın dedim de biraz fazla açtık ciğerleri :D

Hocam sen biraz ciğerini sökmüşsün aletin :ROFLMAO:
alman otobanlarında bu araçlarla gündelik 150-200 le gidiyorlar bişey olmuyor gariban adam gidince hemen hortum patlatsın zaten :D :D

Hortumla kurtardığıma sevindim. ilk baş yağ soğutucusu patladı sandım. yağ soğutucusu patlasa yedek su kabına yağ karışırdı. pespembe antifrizi görünce rahatladım vallahi

Geri