Golf 7 highline bi xenon far ampulü önerileri

İsim
yiğit
Araç
vw golf 7 1.6tdi highline
öncelikle selamlar herkese 1 hafta önce golf 7 aldım ve bu güzel forumu da aracımla alakalı araştırma yaparken keşfettim,bana çok şey kattı ilgili arkadaşlara teşekkürler.

aracım 2013 model golf 7 highline , aracımda orijinal fabrika çıkışı bi-xenon mercekli farlar var (farlarla ilgili görseller de ekledim) 1 haftalık süreçte performansları beni hiç tatmin etmedi ve ampulleri değiştirmek istiyorum fakat kafama takılan birkaç soru var bilen arkadaşlar bilgilendirebilirse çok sevinirim.

1- farlar genel olarak çok temiz değil camları biraz sararmış ve görebildiğim kadarıyla merceğin içi de çok temiz değil.temizlik yaptırmadan sadece ampulleri değiştirsem faydasını görür müyüm beni idare eder mi ? (farlar tertemizmiş gibi çok yüksek performans göstersin,dağı taşı her yeri süper aydınlatsın gibi bir düşüncem yok,şehiriçinde beni üzmeyecek performans benim için yeterli). ikamet ettiğim yerde temizlikle alakalı birkaç yerden fiyat aldım ama bütçemi aşıyor,sadece ampulleri değiştirsem (üzerindeki ampuller de fazlasıyla yıpranmış gibi duruyor,arada gidip geliyor) performansta gözle görülür bir artış olur mu ?

2- bi-xenon mercekli farlarım için ampul önerileri (bütçe maximum 5 bin tl eğer çok değecek bir şey olursa zorlayarak maximum 7bin tl olabilir)

şimdiden yanıtlar için teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_1711.PNG
    IMG_1711.PNG
    905 KB · Görüntüleme: 19

Merhaba, öncelikle forumun tanışma kısmında kendinizi tanıtırsanız daha sağlıklı olur. Konu ile alakalı daha önce açılmış bir çok konu var,onları inceleyebilirsiniz. Farlarınız özelliğini kaybetmiş lampulleri değiştirsenizde çok bir şey farketmeyecek gibi görünüyor. Far içinin temizliği sağlıklı bir şekilde yapılması için ön camın açılarak yapılması gerekir, işlem sonucunda ne kadar fayda sağlarsınız belli değil. Far camı açılmadan temizlemeye çalışan değişik yöntemler deneyen arkadaşlar var forum içinde bilgilere ulaşabilirsiniz. Zaman içerisinde hem cam hem iç kısmandaki yansıtma özelliği deforme oluyor buda verimin düşmesine sebeb oluyor, sorun sadece ampul değil yani. Yinede ampul değişme kararınız varsa Osram ın D3S NIGHT BREAKER LASER aracın orjinal ampulu ile aynıdır, aldığınız ampulun orjinal olmasına dikkat edin çok fazla sahtesi var. Osram’ın web sitesinden orjinalliğini kontrol edebilirsiniz. En sağlıklı yol farları komple değiştirmek.

Merhaba hocam far camlarını söktürüp iç dış temizletin mercekleride temizlesinler. ardından kaliteli bir folyo ile camları dışardan kaplatın 10 sene far sıkıntınız olmaz. far seramiğide uygulayabilirsiniz.

benimde çok kötü göstermiyordu hiç 1 sene önce photon ultimate d3s 9000 lümen taktım güzelce bir far ayarı yaptırdım çizgisi odağı çok güzel beyaz renk yanıyor ve sellektörde 0 gecikme anında yanıyor.

yukarda yazdığım far ve mercek temizliğini bu ay yaptırıcam çok daha güzel aydınlatacak

orijinal d3s ampüller philps veya osram çıkıyor.

osram night breaker d3s xenonu çok övdüler ilerde tekrar değiştirmem gerekirse osrama geçmeyi düşünüyorum

Benim ön camlarım ve merceklerim çok kötü durumdaydı , çareyi ön cam değişimi ve mercek temizliğinde buldum. İzmit’te bu işlemlerin hepsine 7000 TL verdim. Üzerindeki xenonlarıda değiştirme düşüncem vardı ancak mercek temizliği sonrası mükemmel bir görüntü yakaladım. Üzerindeki xenonlarında bitik olduğunu düşünüyordum ancak bu işlemler sonrası extra ampül masrafına girmedim. Ampüllerim sarı yanıyordu işlem sonrası orjinal xenon beyazı oldu resmen. Görselleri atıyorum farkı görün. Tavsiyem önce açık yada kapalı cam ve mercek temizliği yaptırmanız , sizde orada bulunursanız tampon takılmadan ampül performansını test edebilirsiniz gerekirse değiştirirsiniz yada biraz daha idare edip ampülü daha sonra alabilirsiniz.
79769FEB-00F7-4B9C-B8AE-1CB01D2B797E.jpeg1D58D92D-55A5-4519-AFF8-A197865DF4B0.jpeg
Buda üzerindeki xenon ampülüm
7DF3761A-AFBB-4201-960D-3E6C8D9B345B.jpeg

öncelikle selamlar herkese 1 hafta önce golf 7 aldım ve bu güzel forumu da aracımla alakalı araştırma yaparken keşfettim,bana çok şey kattı ilgili arkadaşlara teşekkürler.

aracım 2013 model golf 7 highline , aracımda orijinal fabrika çıkışı bi-xenon mercekli farlar var (farlarla ilgili görseller de ekledim) 1 haftalık süreçte performansları beni hiç tatmin etmedi ve ampulleri değiştirmek istiyorum fakat kafama takılan birkaç soru var bilen arkadaşlar bilgilendirebilirse çok sevinirim.

1- farlar genel olarak çok temiz değil camları biraz sararmış ve görebildiğim kadarıyla merceğin içi de çok temiz değil.temizlik yaptırmadan sadece ampulleri değiştirsem faydasını görür müyüm beni idare eder mi ? (farlar tertemizmiş gibi çok yüksek performans göstersin,dağı taşı her yeri süper aydınlatsın gibi bir düşüncem yok,şehiriçinde beni üzmeyecek performans benim için yeterli). ikamet ettiğim yerde temizlikle alakalı birkaç yerden fiyat aldım ama bütçemi aşıyor,sadece ampulleri değiştirsem (üzerindeki ampuller de fazlasıyla yıpranmış gibi duruyor,arada gidip geliyor) performansta gözle görülür bir artış olur mu ?

2- bi-xenon mercekli farlarım için ampul önerileri (bütçe maximum 5 bin tl eğer çok değecek bir şey olursa zorlayarak maximum 7bin tl olabilir)

şimdiden yanıtlar için teşekkürler
Aşağıda belirtilmiş,en mantıklısı farları temizletmek,ondan sonra gerekiyorsa ampul değişimine gitmek.Camları açmadan yapılabiliyor ama nekadar sağlıklı olur bilmiyorum,bir konu vardı burada Esenyurt'ta bir yer gayet güzel yapmış felan,ama 12-13 yaşındaki farın içini temizlesenizde camda kılcal deformeler kalacaktır,oyüzden açtırıp temizlik yapıp orjinal cam değişimi yapmak en mantıklı seçenek olacaktır.Ampul seçimine gelince,orjinalde standart D3S Osram xenon çıkıyor,ama daha iyi performans için Osram Night Breacker Lazer up to +200 tercih edilebilir.Bu arada far temizliğiydi cam değişimiydi ampulüydü felan hesap 13-15binlere çıkabilir,ben olsam çıkma az kullanılmış tek U yanan orjinal farları kovalardım,ki öylede yapmıştım daha önce,zira aynı sorunlardan müzdariptim.Şansa 1-2 sene kullanılmış 3 beyinli tek U yanan farları çok cuzi rakama yakalamıştım sarı sitede,ara ara kontrol etmek lazım,ben abartısız sabah öyle akşam kontrol ediyordum.Replika J far takan çok oluyor,o sebepten bazı kullanıcılar replikanın maliyetini karşılasın mantıyla satışa koyuyor,onlardan ucuza yakalama şansı var,diğer türlü çıkmacılardan felan mal almak mümkün değil,çoğu piyasayı bile bilmiyor,sıfırından fazla fiyat çekiyor bazıları.
Tabi farları alıncada iş bitmiyor,onların uyarlaması felan var,tesisat çekiliyor,far moddülü değişiyor vs.bunlarda extra masraf tabi,ama sonra sonuç mutluluk verici oluyor.Benim farların montajını Çorlu'da Eva Garage-Ali Erkan yapmıştı.

Geri