Golf 2024 – Direksiyonda Uğultu Sesi (Kronik Sorun, 157.000 TL Masraf)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GOLF4242
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bugün reset garajda şanzıman yağ değişimini yaptım. 1.4 litre yağ çıktı ve yağda yanık kokusu vardı. Tamamen süzüldükten sonra 2.5 litre Shell marka yağ konuldu. Usta bi 100-150 km daha sesin gelecebileceğini söyledi. Ardından sorunun çözülmesini bekliyoruz. Gelişmeleri buradan bildiririm tekrar. Aracım 1.5 impression 30bin kmde bu arada.
Yağ eksik çıkmasına şaşırdım.

İşin ilginç yanı shellin yağ seçicisinden baktığımda şanzıman yağına 1.5 litre yazmışlar. Yani fabrikanın doldurduğu 100ml eksik? Ama usta 2.5 litre doldurmuş. Çok değil mi sıkıntı olur mu yüksek sıcaklıklarda diye sordum ama sorun olmayacağını, şanzımana zorla gereğinden fazla doldurulamayacağını söylediler. Onur abiye de 2 litreden biraz fazla doldurmuşlar. Hadi hayırlısı bakalım deneyip göreceğiz :)

İşin ilginç yanı shellin yağ seçicisinden baktığımda şanzıman yağına 1.5 litre yazmışlar. Yani fabrikanın doldurduğu 100ml eksik? Ama usta 2.5 litre doldurmuş. Çok değil mi sıkıntı olur mu yüksek sıcaklıklarda diye sordum ama sorun olmayacağını, şanzımana zorla gereğinden fazla doldurulamayacağını söylediler. Onur abiye de 2 litreden biraz fazla doldurmuşlar. Hadi hayırlısı bakalım deneyip göreceğiz :)
Aslında 2.5 değil 2.1 ltrekonuldu sanada emin ol

Kafadan sallamasyon yağ konur mu!? Azı olduğu gibi çoğu da zararlı! Bu işi yapanların doküman okuma alışkanlığı var mı diye merak ediyorum.

Konu çok heyecanlı :) ins net olarak sorun çözülür ve net bilgilerle bizlerde derdimizi anlatırız. Konulan yağın gramajinı tam olarak ne olmalı?

Genel bir güncelleme yapayım. Yağ değişiminden sonra totalde 100 km yapmıştım bir hafta aracı çalıştırmadım. Dün 40km kadar sürüş yaptım. İlk çalıştırdığımda ses hala aynıydı henüz bir düzelme yok. Totalde 140km oldu. Bir sonraki çalıştırmada tekrar test edeceğim. Usta 100-150 km yapman lazım hemen geçmez demişti. O kmlere yaklaşıyorum. Tekrar güncellemeleri paylaşacağım.
Bu arada park ettiğim yeri kontrol ediyorum herhangi bir yağ kaçağı gözükmüyor.

8.5 Sorunlarını Yargıya Taşıdım

Selamlar arkadaşlar,

Biliyorsunuz bu 8.5 mevzuları hepimizin canını epey sıktı. Bir süredir kafamdaki soru işaretleriyle boğuşuyordum ama sonunda kararımı verdim. Artık bu işi bir adım öteye taşıyarak resmi olarak hukuki süreci başlattım.

Sürekli aynı sorunları konuşup yerimizde saymaktansa, hakkımızı aramamız gerektiğini düşünüyorum. Benim durumumda olan veya benzer sıkıntılar yaşayan arkadaşlara da en azından bir yol haritası olur diye düşünüyorum.

Garantiden değişecek demiştiniz, değiştirmediler mi süreç ne durumda şuan…

Tekrar geçmiş olsun…

Garantiden değişecek demiştiniz, değiştirmediler mi süreç ne durumda şuan…

Tekrar geçmiş olsun…
Abi teşekkür ederim. Garanti yönünden problem yok sıfır arabanın şanzumanı komple indirecekler ve diferansiyeli değiştirecekler ben ilk günkü gibi olacağına inanmıyorum. Servis ustası benim tanıdığım, kendisi bile yaptırma dedi. Bu yüzden ben yaptırmaktan vazgeçtim tüketici hakkımı kullandım biraz uzun bir süreç ama inşaallah olumlu bir sonuç alırım diye düşünüyorum. Bu ayın ortasında bilirkişi arabaya bakacak mahkeme son durumu bu şekilde ve bu yılın sonunda biteceğini düşünüyorum.

Abi teşekkür ederim. Garanti yönünden problem yok sıfır arabanın şanzumanı komple indirecekler ve diferansiyeli değiştirecekler ben ilk günkü gibi olacağına inanmıyorum. Servis ustası benim tanıdığım, kendisi bile yaptırma dedi. Bu yüzden ben yaptırmaktan vazgeçtim tüketici hakkımı kullandım biraz uzun bir süreç ama inşaallah olumlu bir sonuç alırım diye düşünüyorum. Bu ayın ortasında bilirkişi arabaya bakacak mahkeme son durumu bu şekilde ve bu yılın sonunda biteceğini düşünüyorum.

Ülke şartlarına göre hızlı ilerliyor ozaman sevindim senin adına umarım güzel sonuçlar çıkar…

Geri