Rektefiye sağlıklı olur mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan habip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
habip
Merhaba sevgili golf tutkusu ailesi;
6 yıldır kullanmakta olduğum 1.2 tsi aracım 2000km de ortalama 1 lt yağ yakmasından dolayı aracımı ustalara gösterdim; üst kapak takımının açılacağını ve duruma göre subap subap lastikleri segman vs arıza neyse halledeceklerini söylediler, araç konusunda biraz titiz olduğum için sizlere sormak istedim, rektefiye olmuş bir araç eskisi gibi olur mu, sesi çekişi çalışması gibi yönlerinden bir değişimi olur mu, rektefiye de en çok dikkat edilmesi gerekenler neler(triger kayışı ayarlanması vs gibi) teşekkür ederim.

Rektefiye ile sandık motor tsi motorlarda neredeyse kafa kafaya. temiz güvenilir bir yerden sandık motor takıp keyfinize bakın.

herhangibir modifikasyon yapmadan 1.4 tsi yı doğrudan alıp takabilirsiniz. tabi ruhsata işletmeniz gerekli

aracınızın 1.2 105 hp lik 2015 öncesi motor olduğunu düşünüyorum eğer öyleyse 110 hp lik 2015 öncesi 1.2 tsi takın yağ yakma problemi 110 luklarda yok denebilir

Rektefiye ile sandık motor tsi motorlarda neredeyse kafa kafaya. temiz güvenilir bir yerden sandık motor takıp keyfinize bakın.

herhangibir modifikasyon yapmadan 1.4 tsi yı doğrudan alıp takabilirsiniz. tabi ruhsata işletmeniz gerekli

aracınızın 1.2 105 hp lik 2015 öncesi motor olduğunu düşünüyorum eğer öyleyse 110 hp lik 2015 öncesi 1.2 tsi takın yağ yakma problemi 110 luklarda yok denebilir
evet hocam 2014 model 1.2 tsi, 1.4 motor atılıyor diye duydum fakat diğer motora takılan parçalar 1.4 e uyum sağlar mı, sonuç olarak araç 1.2 ye göre üretilmiş, ayrıca ruhsata işletme süreci nasıl oluyor baya masraflı mı

Hocam silindir kapağını açtırmadan önce arabayı düz bir zemine çekin ve 2 saat kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra yağ çubuğunu çekip benzin kokusu geliyor mu ona bakın. Eğer benzin kokusu geliyor ise HPFP dediğimiz yüksek basınç pompası, motor yağına benzin karıştırıyordur. Bu da motor yağının incelmesine neden olur.

Burada bir sorun yok ise şu konuyu mutlaka inceleyin.
https://www.golftutkusu.com/topic/26430-1-2-1-4-tsi-yag-yakma-sorununun-kesin-cozumu/

Greenol biraz uğraştırıcı bir uygulama ancak aşağıda yazdığım yöntemi de tercih edebilirsiniz.
Greenol bulamazsanız Liqui Moly Pro-Line Engine Flush ile de segmanlardaki kurumları temizleyebilirsiniz. Yağ değişiminden önce kullanmanız ve kullanımdan sonra yağ ve yağ filtresini değiştirmeniz gerekmektedir.

Eğer bunları yapmanıza rağmen sonuç aynı ise mecburen rektefe yaptırmanız gerekli.

Son düzenleme:

harfi harfine katılıyorum bu yoruma (y)

evet hocam 2014 model 1.2 tsi, 1.4 motor atılıyor diye duydum fakat diğer motora takılan parçalar 1.4 e uyum sağlar mı, sonuç olarak araç 1.2 ye göre üretilmiş, ayrıca ruhsata işletme süreci nasıl oluyor baya masraflı mı
ruhsata işletme konusunda bilgim yok ama doğrudan tak çalıştır şeklinde kullanılıyor. tabi alınacak olan 1.4 tsi motorun full dolu olması lazım. turbo bobin buji alternatör vs vs

Geri