TPMS , Kablosuz Şarj fikirleriniz

Metin hocam, TPMS kablolama ve beyin kısmının montajı araç çok dağılmadan kolayca yapılıyor muydu?

Ben tüm araçlarıma yaptırdım arka tamponun tam orta demirine bağlantı yapılıp kablo çekildi kolaydı ama mk8 olan iki aracımdada sorun yaşadım sürekli hata aldım dört kez sensör değiştirdim iki kez beyin aldım dünya masraf ve araç hiç birinde kabul etmedi sonra normale döndüm konumda paylaşmıştım…
@İlker34 kardeşim ise sağ arka tekerliğin oraya bir çok mk8 montajı yaptı stoplar ve arka tampon sökülmeden temiz iş çıkarıyor ve çalıştı bende bir kadersizlik oldu…
Benim için sıkıntı şuydu şimdi pipirik adamım en ufak şeyde araçta kaşıntı başlıyor bende örneğin normal sistem ile sadece belli hava düşmesinde şişiriyoruz ama bu tpms sistemde sürekli bakmaya başladım 36 basıyorum sürekli düşüyor gidip baktırıyorum hiç bir şey çıkmıyor kafayı yedim bir ara arka sol sensör beyin haberleşmedi 4 kez sensör değiştirdim yine olmadı dedim ya kafayı yicem @İlker34 gittim eski sistemi kodlattım beyini çıkardım…
Bir daha yapar mıyım hayır psikolojim bozuldu sürekli hata görmekten…

Ben tüm araçlarıma yaptırdım arka tamponun tam orta demirine bağlantı yapılıp kablo çekildi kolaydı ama mk8 olan iki aracımdada sorun yaşadım sürekli hata aldım dört kez sensör değiştirdim iki kez beyin aldım dünya masraf ve araç hiç birinde kabul etmedi sonra normale döndüm konumda paylaşmıştım…
@İlker34 kardeşim ise sağ arka tekerliğin oraya bir çok mk8 montajı yaptı stoplar ve arka tampon sökülmeden temiz iş çıkarıyor ve çalıştı bende bir kadersizlik oldu…
Benim için sıkıntı şuydu şimdi pipirik adamım en ufak şeyde araçta kaşıntı başlıyor bende örneğin normal sistem ile sadece belli hava düşmesinde şişiriyoruz ama bu tpms sistemde sürekli bakmaya başladım 36 basıyorum sürekli düşüyor gidip baktırıyorum hiç bir şey çıkmıyor kafayı yedim bir ara arka sol sensör beyin haberleşmedi 4 kez sensör değiştirdim yine olmadı dedim ya kafayı yicem @İlker34 gittim eski sistemi kodlattım beyini çıkardım…
Bir daha yapar mıyım hayır psikolojim bozuldu sürekli hata görmekten…
Durduk yere sürekli uyarı vermeside cidden rahatsız eder.

Tekerlerde ki sensörlerden biri değişince kodlamayla mı tanımlanıyor?

Durduk yere sürekli uyarı vermeside cidden rahatsız eder.

Tekerlerde ki sensörlerden biri değişince kodlamayla mı tanımlanıyor?

İlk verdiğinde gittim değiştirdim hata gitti 50km sonra tekrar verdi kodlamasına bakıldı görmüyor sonra yine değiştirdim gitti yine oldu zaten benim elimde yedek çoktu ondan denedim yoksa bunları almak getirmek sorun dünya para oradan avantajlı idim lakin lastikcide sök tak sensör değiştir nitrojen bas falan astarı yüzünden pahalıya gelmeye başlayında dur dedim frene bastım yani ama dediğim gibi bu sadece mk8 lerde oldu benim şansım mı ne bileyim anlamadım gitti…

Selamlar TPMS den ben memnun degilim. Lastik basinclari surekli dusuyor ve hep uyari verme durumunda. Gercek birsey olsa farketmeyecegiz. Bir de ben daha bastigim basinci ekranda ayni yakalayamadim. Aldigim sensorlerle ilgili sanirim ama baska da pek secenek yok gibi

İlk verdiğinde gittim değiştirdim hata gitti 50km sonra tekrar verdi kodlamasına bakıldı görmüyor sonra yine değiştirdim gitti yine oldu zaten benim elimde yedek çoktu ondan denedim yoksa bunları almak getirmek sorun dünya para oradan avantajlı idim lakin lastikcide sök tak sensör değiştir nitrojen bas falan astarı yüzünden pahalıya gelmeye başlayında dur dedim frene bastım yani ama dediğim gibi bu sadece mk8 lerde oldu benim şansım mı ne bileyim anlamadım gitti…
Durmakla iyi yapmışsınız. Cidden büyük külfet. Evo platform kaynaklı sorun mu yoksa araç mı seçiyor bilemedim.

Selamlar TPMS den ben memnun degilim. Lastik basinclari surekli dusuyor ve hep uyari verme durumunda. Gercek birsey olsa farketmeyecegiz. Bir de ben daha bastigim basinci ekranda ayni yakalayamadim. Aldigim sensorlerle ilgili sanirim ama baska da pek secenek yok gibi
Lastik havasını nerde basıyorsunuz, kendi pompanız mı var yoksa benzinliklerde mi?

Arkadaşlar Kufatec markasında TPMS beyni için braket gözüme çarptı, başka yerde hiç gözüme çarpmadı. Onsuzda monte edilebiliyor mu? Tabi hayli bu markadaki setin fiyatı yüksek (429Euro)

kufatec.png

Arkadaşlar Kufatec markasında TPMS beyni için braket gözüme çarptı, başka yerde hiç gözüme çarpmadı. Onsuzda monte edilebiliyor mu? Tabi hayli bu markadaki setin fiyatı yüksek (429Euro)

kufatec.png

AliExpress’te bundan var bunu kullanmadım ben tampon da onun yeri var da ben ona ekstra para vermemek için mevcudu cırtla hallettik hep…

değmez bence…
IMG_2201.jpeg
AliExpress'te az önce şunu buldum: 990,46TL | TMPS 2 TPMS lastik basınç modülü alıcı anten için GOLF 7 MK7 MQB arabalar Tiguan Passat B8 5Q0 907 273 B 5Q0907273B
https://a.aliexpress.com/_c4eNYBin

Son düzenleme:
AliExpress’te bundan var bunu kullanmadım ben tampon da onun yeri var da ben ona ekstra para vermemek için mevcudu cırtla hallettik hep…

değmez bence…
IMG_2201.jpeg
AliExpress'te az önce şunu buldum: 990,46TL | TMPS 2 TPMS lastik basınç modülü alıcı anten için GOLF 7 MK7 MQB arabalar Tiguan Passat B8 5Q0 907 273 B 5Q0907273B
https://a.aliexpress.com/_c4eNYBin
Tamam hocam, onsuzda hallediliyorsa güzel.

Tpms sistemi sipariş geçtiğim adrese ulaşmış.

Beyin ünitesinin plastik yüzeyinde ki ufak deforme/iz normal mi?

@metinkar abi sipariş sürecinde desteklerin için teşekkürler .

BHsens ve Huf markaları olarak gelmesine sevindim.

Ekli dosyalar

• 1000275883.jpg
    1000275883.jpg
    139.1 KB · Görüntüleme: 28
  • 1000275877.jpg
    1000275877.jpg
    105.1 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Tpms sistemi sipariş geçtiğim adrese ulaşmış.

Beyin ünitesinin plastik yüzeyinde ki ufak deforme/iz normal mi?

@metinkar abi sipariş sürecinde desteklerin için teşekkürler .

BHsens ve Huff markaları olarak gelmesine sevindim.

Rica ederim…
Normal onlar merak etme benim aldıklarımda da çıkmıştı…

Satıcıya gri ve turuncu sensörler hakkında danıştım. Bir fark var mı gibisine .

Turuncu olanlar yeni versiyondur dedi. Her ikisi de Huf marka diye belirtti.

Dip not olarak geçeyim dedim.

Ekli dosyalar

• t2.jpg
    t2.jpg
    91.7 KB · Görüntüleme: 17
  • t1.jpg
    t1.jpg
    78.2 KB · Görüntüleme: 17
Hocam aldığın satıcı
4-4 luktur kafanda soru işareti kal masın

Satıcının elinde ki Turuncu VW logolu sensör.

Belki ileride başkasının işine yarar.

Ekli dosyalar

• aexpr.png
    aexpr.png
    1 MB · Görüntüleme: 8

Geri