Golf 7 Adaptif Fara Led Ampül

İsim
Ahmet
Araç
Golf 7 1.4 TSİ Highline
Hayırlı forumlar.

Golf 7 Highline aracımın viraja duyarlı adaptif farını led yapmak istiyorum.
Bugün odunlukta eski aracımdan kalma photon marka bir takım h7 led ampül olduğunu farkettim. Golf 7 adaptif far olan araçlarında soketi h7 galiba.
Bu fanlı led halojen ampülün olduğu fara sığar mı yada ledi takınca arıza yada farın (ampülün) adaptif olma özelliği gider mi merak ediyorum.
Tecrübe eden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim…

Bende obd cihaz aldım bugün yarın elimde olur arıza yakması pek önemli değil. Far adaptif özelliğini kaybeder mi acaba ?

Upvote 0
Xenon mercek tasarımı olan bir fara sonradan LED takarsanız aydınlatma odağı bozulur, mercek sağa sola taraflı bir aydınlık sağlarken üst ve alt kısımlar kör kalır.
Ancak 360 derece olan LED ampullerden tercih edebilirsiniz, aksi halde hem paranız boşa gider hemde saçma sapan bir aydınlatmaya sahip olursunuz.
Doğru ampul kombinasyonu yapıldığında adaptif farların çalışmaya devam edecektir.

Upvote 0
Xenon mercek tasarımı olan bir fara sonradan LED takarsanız aydınlatma odağı bozulur, mercek sağa sola taraflı bir aydınlık sağlarken üst ve alt kısımlar kör kalır.
Ancak 360 derece olan LED ampullerden tercih edebilirsiniz, aksi halde hem paranız boşa gider hemde saçma sapan bir aydınlatmaya sahip olursunuz.
Doğru ampul kombinasyonu yapıldığında adaptif farların çalışmaya devam edecektir.
Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. 360 led daha önce duymadım. Bu piyasada bildiğimiz photon niken inwells vb firmalarında ledlerinin 360 olduğunu sanmıyorum. Philips sahtesi çok osrama yönelebilirim ancak biraz beyaz bir ton yakalamak istiyorum. Aracımın adaptif h7 ampülü söktüm baktım klasik halojen h7 soketli ancak yuvası biraz ufak yani fanlı ledlerin oraya uyum sağlayacağını zaten düşünmüyorum. Daha önceki araçlarımda osram cool blue ve philipsin yine beyaz tona yakın halojenini kullandım renk olarak fena durmasada aydınlatma performansları yetersizdi. Kısacası önerebileceğiniz mini 360 led var mıdır ?

Upvote 0
Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. 360 led daha önce duymadım. Bu piyasada bildiğimiz photon niken inwells vb firmalarında ledlerinin 360 olduğunu sanmıyorum. Philips sahtesi çok osrama yönelebilirim ancak biraz beyaz bir ton yakalamak istiyorum. Aracımın adaptif h7 ampülü söktüm baktım klasik halojen h7 soketli ancak yuvası biraz ufak yani fanlı ledlerin oraya uyum sağlayacağını zaten düşünmüyorum. Daha önceki araçlarımda osram cool blue ve philipsin yine beyaz tona yakın halojenini kullandım renk olarak fena durmasada aydınlatma performansları yetersizdi. Kısacası önerebileceğiniz mini 360 led var mıdır ?
Hocam sizin adaptif far dediğiniz köşe aydınlatması mı, yani merceğin yanında duran sağa sola dönüşte açılan ışıklar.
Eğer öyle ise 360 çok çok elzem olmayabilir, ben AFL li mercek için istediğinizi düşündüm.
Piyasada çoğu LED fanlı, bazı modeller pasif soğutmaya sahip, onlardan bulmanız gerek, ya da arka kapağa ufak bir modifiye etmek gerek.

Atölye Semih diye bir firma var, kendileri İstanbul da fakat Instagram dan soru sorduğunuz zaman yardımcı olabilir belki, en azından ürün tedariğinde satışları var ise. Bende onlarda görmüştüm ilk defa 360 LED ampulü.

Upvote 0
Benimde 2 önceki aracım komple halojendi, çoğu h7 ampulü araştırdım, beyaz görüntü veren halojenlerin çoğu düşük performansa sahip. Ve ampul camları mavi renk kaplı.

Osram Cool Blue serisinin çoğu serisini denedim (Next gen, intense) bunların renkleri beyaza yakın ama normal halojenden daha kötü aydınlatıyorlar. Marka bunu zaten ürün kataloğunda da belirtiyor hatta.

Kelvin bazlı 6000k civarı bir ampul istiyorsanız (beyaz) mecburen LED almanız gerek.

Golf 7 araçlarda LED arızası kapatmak çok kolay diye biliyorum.

OSRAM ın sitesinde aracınızı seçip ampul modellerini sıralayabilirsiniz, hatta LED modellerde gördüm köşe aydınlatması için sitesinde, bir bakın derim.

Son düzenleme:
Upvote 0
Benimde 2 önceki aracım komple halojendi, çoğu h7 ampulü araştırdım, beyaz görüntü veren halojenlerin çoğu düşük performansa sahip. Ve ampul camları mavi renk kaplı.

Osram Cool Blue serisinin çoğu serisini denedim (Next gen, intense) bunların renkleri beyaza yakın ama normal halojenden daha kötü aydınlatıyorlar. Marka bunu zaten ürün kataloğunda da belirtiyor hatta.

Kelvin bazlı 6000k civarı bir ampul istiyorsanız (beyaz) mecburen LED almanız gerek.

Golf 7 araçlarda LED arızası kapatmak çok kolay diye biliyorum.

OSRAM ın sitesinde aracınızı seçip ampul modellerini sıralayabilirsiniz, hatta LED modellerde gördüm köşe aydınlatması için sitesinde, bir bakın derim.
Eyvallah hocam. Osram.de sitesini zaten yıllardır ampül bulmak için kullanırım.

Upvote 0
@AsoMenTe41 selam,

Daha henüz
Farınız adaptif mi değil mi bilgi sahibi değilsiniz,

Aracınızın donanımı nedir (Midline Plus / Comfortline / Highline) aracınız ile ilgili donanım bilgisini paylaşmanız ve farların bir resmini paylaşmanız size yardımcı olmak isteyen arkadaşlar bunu bilmesi gerekiyor ki bu sayede size doğru bilgi verebilsinler,

Osram Cool Blue ampüllerin iyi bir ampül olduğunu zannediyorsunuz,

Fazla beyaz ışık —> daha iyi aydınlatma demek değildir, ne kadar fazla beyaz ışık o kadar fazla göz yorulması anlamına gelir.,

Kelvin değeri artıkça önce ışık sarı renk tonundan beyaza sonra da maviye doğru ilerler,

Osram Cool Blue serisi ampüller beyaz ışık değil soğuk mavi bir renk tonuna sahiptir, doğal olarak aydınlatması vasattır,

Eğer bu ampüllerin (Osram Cool Blue) renk tonu size beyaz geliyor ise sıkıntı var demektir, Ameliyathanelerde bile bu kadar beyaz ışık kullanılmıyor,

Işığın renk tonunda beyaza doğru kaçtıkça gözlerinin çok çabuk yorulur,

Kelvin değeri 4.300 K ile 5.000 K arası olmalıdır,

Sizin baktığınız ampüllerin tamamı 6.000 / 8.000 K kelvin değerli beyaz ışıktan ziyade disco ışıklarında kullanılması gereken ampüllerdir,

Alacağınız ampül 4.300-5.000 K arasında olması gerekir,

Led ampüller normal ampüllere göre çok fazla ısı üretirler, farlarınız Led ampüller ile çalışmak için tasarlanmadığı için Led ampülden yayılan yüksek ısı yüzünden zarar görecektir,

Not: piyasada satılan Photon marka ampüller (Halojen, Xenon, Led) fark etmeksizin rezalet ötesi vasat ampüllerdir, uzak durunuz..!!

Upvote 0

Geri