VW araçtan Tesla’ya geçilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet306
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İzleyince bir tuhaf oldum. Neyseki ters şeritten direkt kafa kafaya başka araç denk gelmemiş. Oto pilot vb özellikler Türkiye'de kullanılmamalı.
Kesinlikle Ahmet hocama katılıyorum.

İlaveten aramızda bu şekilde kullanan varsa dikkatli olsunlar

Otonom sürüş, yani fsd (full self drive) ülkemizde yok kardeşim. Bunlar inatla direksiyona şişe sıkıştırıp gitmeye devam ettikçe böyle haberleri okumaya devam edecez.
Ben araca, aracı araç gibi kullanmak için binerim.
Kara düzenmiş gibi…

Evet; sensörler var, şerit takipleri var, uyarılar, kameralar… teknoloji zirvede.

Ama bir damla su gelir, bir taş seker, bir anlık dikkatsizlik olur; her şey bir anda değişir.

Bu yüzden direksiyonun hissini almak şart.
Yolu hissetmek, aracın yol tutuşunu bilmek, tepkisini tanımak şart.

Çünkü trafik şakaya gelmez.
Evet, 2026 yılındayız.
Teknoloji çok ileride, sistemler çok akıllı.
Ama tedbir…
Tedbir asla elden bırakılmamalı.

Son sözü hâlâ insan söyler.

Otonom sürüş, yani fsd (full self drive) ülkemizde yok kardeşim. Bunlar inatla direksiyona şişe sıkıştırıp gitmeye devam ettikçe böyle haberleri okumaya devam edecez.

İyi olmuş!

Adam gibi Araba kullanmaya niyetin yoksa ? Yok ben 17 inç mediada kurtlar vadisi 1 den 550 ye tüm bölümleri yolda seyredicem araba kendisi gitsin dersen olacağı bu!!!

Dolmuş minibüs otobüs metrobüs tramvaya bin araba sürmeyeceksen!

İyi olmuş!

Adam gibi Araba kullanmaya niyetin yoksa ? Yok ben 17 inç mediada kurtlar vadisi 1 den 550 ye tüm bölümleri yolda seyredicem araba kendisi gitsin dersen olacağı bu!!!

+1 👏🏻

Ben araca, aracı araç gibi kullanmak için binerim.
Kara düzenmiş gibi…

Evet; sensörler var, şerit takipleri var, uyarılar, kameralar… teknoloji zirvede.

Ama bir damla su gelir, bir taş seker, bir anlık dikkatsizlik olur; her şey bir anda değişir.

Bu yüzden direksiyonun hissini almak şart.
Yolu hissetmek, aracın yol tutuşunu bilmek, tepkisini tanımak şart.

Çünkü trafik şakaya gelmez.
Evet, 2026 yılındayız.
Teknoloji çok ileride, sistemler çok akıllı.
Ama tedbir…
Tedbir asla elden bırakılmamalı.

Son sözü hâlâ insan söyler.
Şerit takibi falan da kapatıyorum bazen. Geçen çalışma olan yolda karşı şeride veriyordu yolu. Yol bitti karşıya geçecem direksiyonu inatla çekiyor şeride. O an da boşluğuma geldi böyle yaptığını unuttum valla. Yandaki araca baya yakınlaştık. Birleşim yeri de dar zaten çok yer yok. Sinir bozuyor daha başka bi ise yaramadı. Zaten adam akıllı şoför şeritten araba mı kaçırır sanki. Kadın işi biraz
İyi olmuş!

İyi olmuş da karşıdan gelen arabaya vursa ölseler karşıdakinin ne suçu var. Bunların eceli başkasının da eceli olmaz inşallah tek diyeceğim bu

Araç karşı şeride geçtiğinde otopilot aktif değil, muhtemelen sert bi direksiyon müdahalesi oldu ve otopilot devre dışı kaldı ve olay böyle gerçekleşti.
Kazadan hemen önce devre dışı kaldığını iç kamera videolarındaki mavi direksiyon simgesinden anlayabilirsiniz. (Sanırım ekteki videoda tam gözükmüyor, instagramdaki diğer videolarda daha netti.)

Olayın iç yüzünü tam olarak bilmiyoruz.

İyi olmuş falan diyen insanlar nasıl bir duygu durumu yaşıyor anlamış değilim, insanların mallarına belki canlarına zarar geliyor, bazıları da laf sallıyor, kendin kullansaydın diyor, inanılır gibi değil.

Tamam en anolog sizlersiniz :) Dijital yaşama karşı gelmeniz mümkün değil ne yazık ki...

Son düzenleme:

İyi olmuş!

Araç karşı şeride geçtiğinde otopilot aktif değil, muhtemelen sert bi direksiyon müdahalesi oldu ve otopilot devre dışı kaldı ve olay böyle gerçekleşti.
Kazadan hemen önce devre dışı kaldığını iç kamera videolarındaki mavi direksiyon simgesinden anlayabilirsiniz. (Sanırım ekteki videoda tam gözükmüyor, instagramdaki diğer videolarda daha netti.)

İyi olmuş falan diyen insanlar nasıl bir duygu durumu yaşıyor anlamış değilim, insanların mallarına belki canlarına zarar geliyor, bazıları da laf sallıyor, kendin kullansaydın diyor, inanılır gibi değil.

Tamam en anolog sizlersiniz :) Dijital yaşama karşı gelmeniz mümkün değil ne yazık ki...

Bırakın kendi aracınızın teknolojik özelliklerini korumayı

Millet direksiyon başında yorganı çekip uyumak için arabaya binecekse binmesin.

Nedir bu ? Handsfree eller serbest modunda ? Anaaaaaaaa!! araba kendisi dönüyoooo len virajları vayyy anassssınaaa mutlulukları? Hayret yavvvv hakkaten

Tavuklara kuluçka makinesi
İnsanlığa otonom sürüş falan

Fazla teknoloji göz çıkartır!

Şu kısım için yazıyorum: Tamam en anolog sizlersiniz :) Dijital yaşama karşı gelmeniz mümkün değil ne yazık ki...

Dijital olmakla dijitale teslim olmak arasındaki farkı bilmek mühendisliktir.

Ben analoğu da dijitali de yalnızca kullananlardan değil, ikisine de en üst düzeyde hakim olan bir mühendisim.

Çoğu kişinin erişemeyeceği bir derinlikte kullanıyorum.

İyi olmuş!

Bırakın kendi aracınızın teknolojik özelliklerini korumayı

Millet direksiyon başında yorganı çekip uyumak için arabaya binecekse binmesin.

Nedir bu ? Handsfree eller serbest modunda ? Anaaaaaaaa!! araba kendisi dönüyoooo len virajları vayyy anassssınaaa mutlulukları? Hayret yavvvv hakkaten

Tavuklara kuluçka makinesi
İnsanlığa otonom sürüş falan

Fazla teknoloji göz çıkartır!
Hiç bir şeyi koruduğum falan yok..

Adam otonom özelliği olan araç satın almış kullanması suç mu onu anlamadım. Böyle adamı linç ediyorsunuz.

Araç başındaki her sürücü mükemmel mi araç kullanıyor, izliyoruz sürekli yolda makaslar, kaynak yapmalar..

Oranladığınız zaman insan mı daha çok hata yapıyor teknoloji mi.

Tabii ki mükemmel duyarlı, çevresine ve olan bitene duyarlı, sürüş yapmaktan keyif alan sürücüler var bu yadsınamaz.

Örnek veriyorum adam 13 14 saat mesai yapmış, yorgun argın evine gidiyor, bu durumda aracın mı algıları daha açık araç sürücüsünün mü ?

Ne teknoloji tek başına ideal ne de anolog sürücü tek başına ideal, ikisinin de harmanlanması iki tarafın zevki ve güvenliği için daha doğru tabii.

Ama ne olursa olsun ortada bir kaza var, buna hiç bir şekilde iyi olmuş demek yakışır kalır bir hareket değildir...

Hiç bir şeyi koruduğum falan yok..

Adam otonom özelliği olan araç satın almış kullanması suç mu onu anlamadım. Böyle adamı linç ediyorsunuz.

Araç başındaki her sürücü mükemmel mi araç kullanıyor, izliyoruz sürekli yolda makaslar, kaynak yapmalar..

Oranladığınız zaman insan mı daha çok hata yapıyor teknoloji mi.

Tabii ki mükemmel duyarlı, çevresine ve olan bitene duyarlı, sürüş yapmaktan keyif alan sürücüler var bu yadsınamaz.

Örnek veriyorum adam 13 14 saat mesai yapmış, yorgun argın evine gidiyor, bu durumda aracın mı algıları daha açık araç sürücüsünün mü ?

Ne teknoloji tek başına ideal ne de anolog sürücü tek başına ideal, ikisinin de harmanlanması iki tarafın zevki ve güvenliği için daha doğru tabii.

Ama ne olursa olsun ortada bir kaza var, buna hiç bir şekilde iyi olmuş demek yakışır kalır bir hareket değildir...
Otonom sürüş değil ki bu. Fsd Avrupa'da kullanılmıyor. Yarı otonom sistemi de fsd den farklı bildiğim kadarıyla. Fsd gibi kusursuza yakın değil. Bu sistem direksiyonu her zaman tutmanı istiyor. Bu adam tutmadıysa araba kadar adamın da suçu var

Otonom sürüş değil ki bu. Fsd Avrupa'da kullanılmıyor. Yarı otonom sistemi de fsd den farklı bildiğim kadarıyla. Fsd gibi kusursuza yakın değil. Bu sistem direksiyonu her zaman tutmanı istiyor. Bu adam tutmadıysa araba kadar adamın da suçu var
Zaten olay orada patlıyor, araç FSD li mi EAP li mi yoksa standart otopilotta mı... Bahsettiğimiz standart otopilot 15 saniyede bir direksiyona dokunmayı isteyen bir sistem, tutulmadığı takdirde aracı durdurmaya kadar gidiyor hatta, VW de ki emergency assist gibi.

İnstagramdaki videolar daha net, araç ters şeride geçmeye başladığında otopilot devre dışı kalıyor, video da da gözükmekte.
İnsanlar tam olarak bilmeden yorumluyor ve paylaşıyor medyada.

Bende bilmiyorum olayın tam kesin detayını fakat gördüğüm ve izlediğim kadarıyla otopilot hatası değil.

Şu kısım için yazıyorum: Tamam en anolog sizlersiniz :) Dijital yaşama karşı gelmeniz mümkün değil ne yazık ki...

Dijital olmakla dijitale teslim olmak arasındaki farkı bilmek mühendisliktir.

Ben analoğu da dijitali de yalnızca kullananlardan değil, ikisine de en üst düzeyde hakim olan bir mühendisim.

Çoğu kişinin erişemeyeceği bir derinlikte kullanıyorum.
Bir teknolojiyi veya cihazı kullanmak, onu tasarlayan mühendisin yetkinliğe sahip olmayı gerektirmez, tıpkı her hastanın da doktor olmadığı gibi.

Mesleğinizi sormamıştım fakat öğrendiğim iyi oldu.

Mühendislikte her avantaj bir dezavantajı beraberinde getirir sizin de hakim olduğunuz gibi, her iki tarafında eksileri ve artıları var, bunların harmanlandığı durumlar daha güvenilir durumlardır elbet.

Ben dijitale teslimiyet güzellemesi yapmadım, sadece gelişmekte ve yaygınlaşmakta olan dijital hayatın önüne geçmenizin imkansız olduğunu belirttim.

Bu günlerde üniversitelerdeki yoklamalar dahi artık ıslak imza değil dijital kodlar ile alınıyor..

Geri