VW araçtan Tesla’ya geçilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet306
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selamlar, tekrar konuya bir güncelleme getireyim.

tesla almıştım ama uzun yol endişeleri, aracın sert olmasından ve ileride ikinci el değer kaybı mevzunda dolayı aklım hep tiguan'daydı.
bu ay tiguan için kampanya yapmışlar, 2025 modeller için güzel fiyatlar veriliyor.

kafamdaki hesap tutarsa tesla üzerine tiguan rline metalik renk için 650-700bin tl fark ödeyeceğim.
hazır tesla model y ötvden dolayı ikinci elde değer kazanmışken böyle bir geçiş mantıklı olur mu?

tiguan artılar
-ikinci el
-konfor
-menzil derdi yok
-servis
-açılır cam tavan
-rline tiguan kesinlikle daha yakışıklı tesladan

tesla artılar
-bakım yok
-şehriçinde tasarruflu
-tek pedal
-uzaktan yönetim ve güncelleme
-daha fazla bagaj, adaptif led ve hepa filtre
Merhaba. Ben de sizinle ayni duurmdayim. Nisan ayinda 2020 tiguan highline satip tesla junipere gecis yapmistim. Aractan cok memnundum. Tiguandaki kampanya aklimi celdi. Elektrikli araclardaki belirsizlik ve surekli guncelleme tiguana gecmeye itti. Suv grubunda menziller 800 km leri buldu. Kullanicilar genellikle donanim yerine menzili tercih ediyorlar. Teslanin bos donanim uzun menzilli araci geldiginde bizim araclarin degerlenmesi sinirlanabilir. Teslayi alirken tiguan alabilmek icin extra 1 milyon daha vermek gerekirdi. Su an bu fark 500 bine kadar inmis durumda. Mantigim duygularimin onune gecti diyebilirim. Teknolojisi ekosistemi gercekten cok iyiydi teslanin. Bu ozellikleri arayacagim sanirim.

Son düzenleme:
Merhaba. Ben de sizinle ayni duurmdayim. Nisan ayinda 2020 tiguan highline satip tesla junipere gecis yapmistim. Aractan cok memnundum. Tiguandaki kampanya aklimi celdi. Elektrikli araclardaki belirsizlik ve surekli guncelleme tiguana gecmeye itti. Suv grubunda menziller 800 km leri buldu. Kullanicilar genellikle donanim yerine menzili tercih ediyorlar. Teslanin bos donanim uzun menzilli araci geldiginde bizim araclarin degerlenmesi sinirlanabilir. Teslayi alirken tiguan alabilmek icin extra 1 milyon daha vermek gerekirdi. Su an bu fark 500 bine kadar inmis durumda. Mantigim duygularimin onune gecti diyebilirim. Teknolojisi ekosistemi gercekten cok iyiydi teslanin. Bu ozellikleri arayacagim sanirim.

Bu düşüncelerin hepsi benimde kafamı çeliyor sonra Tesla nın artılarını ve tiguan’ın artılarını bir kağıda yazıyorum, kışın buz kaplı camları aşağıda insanlar çözmek için uğraşırken, çocuğumu sıcacık arabaya bindirip okula götürdüklerim aklıma geliyor, 600 km uzun yolda bile yolda tek şarj molası ile gidip tiguan’ın yarısı kadar tüketime ödeme yaptığım aklıma geliyor. Yaz aylarında koltuk soğutma vs yoğun trafikte hepa filtre temiz hava ideal kilima iklimlemdirmeleri aklıma geliyor, ve her şeyden öte bakıma hiç para vermediğim aklıma geliyor ve direk vazgeçiyorum tekrar içten yanmalıdan. Üstelik Tesla nın tiguan a göre arıza çıkarma potansiyeli çok daha az yüksek km de.

Bu düşüncelerin hepsi benimde kafamı çeliyor sonra Tesla nın artılarını ve tiguan’ın artılarını bir kağıda yazıyorum, kışın buz kaplı camları aşağıda insanlar çözmek için uğraşırken, çocuğumu sıcacık arabaya bindirip okula götürdüklerim aklıma geliyor, 600 km uzun yolda bile yolda tek şarj molası ile gidip tiguan’ın yarısı kadar tüketime ödeme yaptığım aklıma geliyor. Yaz aylarında koltuk soğutma vs yoğun trafikte hepa filtre temiz hava ideal kilima iklimlemdirmeleri aklıma geliyor, ve her şeyden öte bakıma hiç para vermediğim aklıma geliyor ve direk vazgeçiyorum tekrar içten yanmalıdan. Üstelik Tesla nın tiguan a göre arıza çıkarma potansiyeli çok daha az yüksek km de.
Bende geçen Tiguan kampanyalarını görünce bir bakayım dedim. Geçmek için hiç bir sebep bulamadım. Tesla ile ikisi kar kampı olmak üzere 5 kez kamp yaptım, Tiguan olsaydı öyle bir şey aklıma bile gelemezdi. Yakıt maliyeti, bakım, donanım farkları falan filan derken liste uzayıp gidiyor varsın 600 km'de 20 dk şarj molası vereyim diyorum kendi kendime :) Değerini bilmek lazım çok uygun fiyatlara aldık zamanında hepimiz.

tesla da marka algısı var sanki iphone samsung çekişmesi gibi ben her durumda togg alırım teslaya göre konforlu ve yakışıklı tesla sadece yazılım konusunda bir adım önde ama sonuçta bir kaç güncelemeye bakar o iş.

tesla da marka algısı var sanki iphone samsung çekişmesi gibi ben her durumda togg alırım teslaya göre konforlu ve yakışıklı tesla sadece yazılım konusunda bir adım önde ama sonuçta bir kaç güncelemeye bakar o iş.
Hocam kesinlikle daha konforlu test sürüşü yaptım geçtiğimiz hafta. Ama yol alması gereken çok şey var bir tek yazılımda değil. Malzeme kalite farkıda bariz var maalesef. Arabaya oturuşumun 10.saniyesinde ekranlar çöktü ve reset attık, ekranlar tekrar açılacak vs beklerken 2 dk bekledik. 360 görüntü koymuşlar ama çin araçlarından hallice gözüküyor. Biz teslaya ekranda bir şeyleri bulmak karmaşık derken orada 360 görüntüyü açma vs daha karmaşık. Tüketim konusuna girmiyorum hiç yaz-kış farketmeksizin %30 daha fazla yakıyor. Ayrıca şarjı %90 ve üstünde togg rejen freni kısıyor falan filan.
Böyle geliştirmelere ihtiyacı varken gidip T6 modelini çıkartmazlar umarım, geliştirmeye harcarlar

togg daha kaliteli olabilir ama teslanın içindeki superbilgisayar baslı basına bir olaydır. o yüzden bir kaç güncellemeye bakamaz 😁

Hocam kesinlikle daha konforlu test sürüşü yaptım geçtiğimiz hafta. Ama yol alması gereken çok şey var bir tek yazılımda değil. Malzeme kalite farkıda bariz var maalesef. Arabaya oturuşumun 10.saniyesinde ekranlar çöktü ve reset attık, ekranlar tekrar açılacak vs beklerken 2 dk bekledik. 360 görüntü koymuşlar ama çin araçlarından hallice gözüküyor. Biz teslaya ekranda bir şeyleri bulmak karmaşık derken orada 360 görüntüyü açma vs daha karmaşık. Tüketim konusuna girmiyorum hiç yaz-kış farketmeksizin %30 daha fazla yakıyor. Ayrıca şarjı %90 ve üstünde togg rejen freni kısıyor falan filan.
Böyle geliştirmelere ihtiyacı varken gidip T6 modelini çıkartmazlar umarım, geliştirmeye harcarlar
hepsi düzelir bence ama tesla alana da niye aldın denemez tabi ki.togg alan da bence pişman değil

Hiç kimse TOGG güzellemesi yapmasın, Tesla yazılım konusunda değil 2 kat 4 5 kat daha önde bir araç, tamam zamanla düzelir gelişir fakat hiç bir zaman Tesla seviyesine gelemez. Araca bindiğinizde 1dk sürüyor neredeyse ekranların gelmesi, bu sadece yazılım işi değil, donanım da tutarlı değil.

Ekranlar önemli değil araç hareket ediyor ne de olsa diyenler var, ama bu araç akıllı cihaz diye satılmıyor mu, neden ekranlar gelmeden hareket edeyim.

Mekanik alt yapısı kaliteli ona katılıyorum ama bahsettiğiniz yazılım hadisesi sanıldığı kadar basit değil. VW de son araçlarında iyi yapamıyor mesela yazılım işini, baktığımız zaman 100 yıllık marka.

Iphone Samsung diye belirttiğiniz marka çekişmesini şahsımca kalite ve kalitesizlik olarak değerlendiriyorum. Günümüzde Iphone kadar stabil çalışan bir telefon yok, keza yetkili servisi de öyle. Samsung yanılmıyorsam KVK gibi bir servisle anlaşmalı ve bahsettiğimiz servis rezilliğin ötesinde bir hizmet veriyor.

Tesla alırsanız iş öyle değil mesela, uygulamasından aracı servise verdiğinizde durumunu en ince detayına kadar görebiliyorsunuz. Araçta yapılmasını istediğiniz şeyleri talep olarak gönderdiğinizde aklınıza acaba buna baktılar mı diye soru işareti kalmıyor çünkü her bir talep için aksiyon alıyorlar.

TOGG ise henüz gelişmesi gereken daha çok yeni bir marka ve bence şu an çok yetersiz. Müşteri memnuniyetinde ne kadar iyiler soru işareti, aracın ekranı açılsın diye 10-15 saniye beklemeniz daha büyük bir soru işareti. Yine şahsi fikrimce, TOGG için verilen sıfır faiz krediler olmasaydı bu kadar bile satabileceğini düşünmüyorum. İnsanlar günümüzün ekonomik zorluklarında bir alternatif olduğu için alıyorlar çünkü başka bir araca sıfır faiz kredi verilmiyor.

Henüz çok yeni Aralık ayında Golf 8.5 Life aldım, eğer otoparkta kendime ait bir alanım olsaydı (örn: kapalı otoparkta) ve bütçem de yetseydi gözüm kapalı Tesla alırdım. Ankara'da bir kere test sürüşü yapma fırsatım oldu, araba demeye bin şahit ister o derece farklı bir alet bu. Hatta ekleyeyim, test sürüşü yaparken yetkililer araçta sizle beraber olmuyorlar :) Tamamen keyfinize göre deneyimleyebiliyorsunuz aracı, bence bulunmaz nimet.

togg dedik neredeyse linç yiyeceğiz arkadaşlar dileyen dilediği araca binsin ben golf 1.5 tsi ye biniyorum en iyi araba bindiğin arabadır diyorum konuyu kendi payıma kapatıyorum

Bir sure Tiguan elegance ile devam edip uygun sartlar olustugunda tesla premium lr awd ye gecmeyi dusunuyorum. Su an icin ikisinin de liste fiyatlari ayni.

Geçilir neden geçilmesin. VW arızaları ve satış sonrası böyle devam ettiği sürece geçilir.

Donanım açısından Tesla iPhone benzetmesi çok yerinde. Çok kaliteli güçlü farklı elektronik donanımı var.

Yazılım açısından ise Dünya devleri bile Tesla ya yaklaşamamış iken (üstelik 15 yıl oldu) Togg un yarışabilmesini beklemek çok haksızlık. Arada 4/5 değil çok fazla uçurum var ve kapanması da mümkün değil.

Aralarında bütçe çalışan teknoloji tecrübe marka değeri vizyon hedef vb. kıyaslanamaz farklar var.

Aslında teslanın yazılım avantajı çeşitli sistemlerini açık kaynaklı olarak geliştirmelerinden kaynaklı. Böylece sadece şirkette çalışan kişilerin bilgi ve yetenekleri ile sınırlı kalmıyorlar. Dünyanın her yerinden insanların bilgi, fikir ve kodlarını topluyabiliyorlar. Ayrıca yazılıma büyük bir önem veriyorlar.

Google benzetmesi yapabiliriz. Google'ın bu gün böyle bir dev haline gelmesindeki en büyük etkenlerden birisi yazılımları gönüllü insanların geliştirmesine, desteklemesine fırsat veriyor ve kendisi de pazarlamasını yapıyor.

Diğer markalar ise sadece kendi ekipleriyle sınırlı bir potansiyele sahipler.

Geri