P2279 ve EPC hatası çözüm bulamadım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osmandbnl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1 ay önce aynı durum bende de oldu
Kapat aç epc ışığı sonuyor ama ne zaman gaza yüklensen yine yakıyordu
Ankara da necatı usta var ona gıttım sagolsun herzaman probleme odaklı çalışan bır ustadır
İlk başlarda basınç sensorlerıne bakıldı yerleri degıstı yine aynı sonuç sensörler in ıkısı degıstı ve sorun ortaya çıktı turbo
Ustam tamırı taptırdı ve sorun ortadan kalktı eğer sensorlerı degıstırmeseydık sorunun turbo dan kaynaklandığını bulamayacaktık
Hocam bu necati usta kimdir var mı numarası iş yeri ismi vs çünkü bende aynı arızayı 2016 1.4 tsi 150 lik cc de yaşıyorum ve söylediğiniz her şey benim arızamla birebir aynı size zahmet necati ustanın bilgilerini gönderir misiniz

@osmandbnl
@Emirtekin7

Hocam, EPC, start stop, ve motor arızası hataları alıyorsanız, araç çekişten düşüyorsa, stop edip çalıştırdığınızda arızalar gidiyor fakat bir süre sonra tekrar geliyorsa, ilk önce turbonun arkasındaki wastegate denen cihaza baktırın. Bu cihazın mili takılı kalıyor ve turbonun hava klepesini açıp kapatamıyor. Önce mili yağlayın, düzelmiyorsa sadece wastegate'yi değiştirin. Turboyu komple değiştirmenize gerek yok. Sonra kalibrasyon yaptırın.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251027_015836.jpg
    Screenshot_20251027_015836.jpg
    74.8 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20251023_140707.jpg
    IMG_20251023_140707.jpg
    206.4 KB · Görüntüleme: 6
@osmandbnl
@Emirtekin7

Hocam, EPC, start stop, ve motor arızası hataları alıyorsanız, araç çekişten düşüyorsa, stop edip çalıştırdığınızda arızalar gidiyor fakat bir süre sonra tekrar geliyorsa, ilk önce turbonun arkasındaki wastegate denen cihaza baktırın. Bu cihazın mili takılı kalıyor ve turbonun hava klepesini açıp kapatamıyor. Önce mili yağlayın, düzelmiyorsa sadece wastegate'yi değiştirin. Turboyu komple değiştirmenize gerek yok. Sonra kalibrasyon yaptırın.
Start stop hatası yaşıyordum ama aküyü değiştikten sonra o hatayı artık vermiyor ama şuanda hız sabitleyicisi hatası yaşıyorum eğer ayağım gazdayken hız sabitleyiciyi açarsam çalışmıyor sadece çizgi çizgi gözüküyor kontağı aç kapa yapınca sorun gidiyor westegate hakkında bir bilgim yok ama sanmıyorum onda sorun olsun çünkü aracı yarım gaz yürütünce çok iyi gidiyor ne zaman ki sert gazlama yaparsam 5 bin devirde epc ve motor lambası yakıyor bilgisayardada p2279 emme sistemi kaçak hava diyor araç 140 binde 90 binde bu hata ile servise gitmiş 120 binde yine aynı hatayla servise gitmiş servis çözüm bulamamış 50 bin kmdir bu şekildeymiş araç bende yeni aldım zaten

Start stop hatası yaşıyordum ama aküyü değiştikten sonra o hatayı artık vermiyor ama şuanda hız sabitleyicisi hatası yaşıyorum eğer ayağım gazdayken hız sabitleyiciyi açarsam çalışmıyor sadece çizgi çizgi gözüküyor kontağı aç kapa yapınca sorun gidiyor westegate hakkında bir bilgim yok ama sanmıyorum onda sorun olsun çünkü aracı yarım gaz yürütünce çok iyi gidiyor ne zaman ki sert gazlama yaparsam 5 bin devirde epc ve motor lambası yakıyor bilgisayardada p2279 emme sistemi kaçak hava diyor araç 140 binde 90 binde bu hata ile servise gitmiş 120 binde yine aynı hatayla servise gitmiş servis çözüm bulamamış 50 bin kmdir bu şekildeymiş araç bende yeni aldım zaten
Wastegate turboya giden havayı kontrol ediyor. Emme sistemi kaçak hava diyorsa wastegate'yi kontrol ettirin bence. Düzgün açıp kapattığından emin olun. Cihazla kalibre ettirin. En azından wastegate arızasını eleyin.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251027_105546.jpg
    Screenshot_20251027_105546.jpg
    155.3 KB · Görüntüleme: 4

Geri