Golf 8,5 Life Tabela Okuma Aktifleşmesi

İsim
yamaç
Araç
2025 Golf 1.5 eTSI 116 Life
Herkese merhaba, az önce araca bindim ve tabela okuma uyarısı verdi, zaten normalde çalışmıyordu ama şimdi hem uyarı veriyor hem de hız limitini göstermeye başladı. VW aktif mi etti acaba?IMG_3017.jpeg921FC2F3-D3A1-4BB3-9677-41E6004D589E.jpeg

Benim 2024 T-Cross aracımda da çalışmıyor. Kodları kontrol ettim hepsi aktif ama multimedyanın Asistanlar ekranında görünmüyor. Kadrandaki Tabela okuma seçeneği de maalesef aktifleştirilemiyor. Bunun için servisten randevu aldım bakalım sonuç ne olacak.

Benim 2024 T-Cross aracımda da çalışmıyor. Kodları kontrol ettim hepsi aktif ama multimedyanın Asistanlar ekranında görünmüyor. Kadrandaki Tabela okuma seçeneği de maalesef aktifleştirilemiyor. Bunun için servisten randevu aldım bakalım sonuç ne olacak.
Servis aktif hale getiremez VASS 5054 bulursanız çalışır hale getiririz

Herkese merhaba, az önce araca bindim ve tabela okuma uyarısı verdi, zaten normalde çalışmıyordu ama şimdi hem uyarı veriyor hem de hız limitini göstermeye başladı. VW aktif mi etti acaba?IMG_3017.jpeg921FC2F3-D3A1-4BB3-9677-41E6004D589E.jpeg
Türkiyede mi oldu bu? Galiba bu bı ilk herkeste uyarı böyle miydi? Sanki kısıtlı yazmıyordu. İlginç

Türkiyede mi oldu bu? Galiba bu bı ilk herkeste uyarı böyle miydi? Sanki kısıtlı yazmıyordu. İlginç
Araçta navigasyon sistemi yoksa "kısıtlı" uyarısı sürüş esnasında da bazen sürekli bazende sadece bir defa gösterir...Şansa artık. Benim aracımda da navigasyon sistemi yok bu özelliği aktif ettikten sonra sürüş sırasında 3-4 defa kısıtlı uyarısı verdiği için kapattım.

Araçta navigasyon sistemi yoksa "kısıtlı" uyarısı sürüş esnasında da bazen sürekli bazende sadece bir defa gösterir...Şansa artık. Benim aracımda da navigasyon sistemi yok bu özelliği aktif ettikten sonra sürüş sırasında 3-4 defa kısıtlı uyarısı verdiği için kapattım.
Hayır bu 8.5 larda çoğunda tabela okuma yok uyarısı alıyordu. Forumdan biri Yunanistan a girince çalıştığını falan söylemişti. Ayrıca navigasyon ile alakası yok tabela okumanın. Harita olmayan çok arabada gördüm tabela okuma

evet işten eve dönerken ankarada, şimdi yine bindim hala çalışıyor ama uyarı vermeye de devam ediyor

Servis aktif hale getiremez VASS 5054 bulursanız çalışır hale getiririz
Araçta SFD2 koruması olduğu için hiç müdahale edilmedi vass ile olurmu bilemem ama Aracın orijinalinde tabela okuma var ve T-Cross olanların hiç birinde çalışmıyormuş, bazılarında ise asistanlar menüsünde göründüğü halde çalışmıyormuş. 1 yıldır servis yazılım gelecekmiş sonrasında düzelir diyormuş ama ben buna inanmıyorum bence insanları başlarından savuyorlar. Aracı satarken donanım kitapçıklarına Tabela okuma yazmasını biliyorlar. Çoğu kişilerin beğenmediği araçlarda olup çalışan özellik bunlarda çalışmıyor olacak iş değil.

Çoğu kişilerin beğenmediği araçlarda olup çalışan özellik bunlarda çalışmıyor olacak iş değil.
Öyle hocam, stellantis grubu araçlar kaç yıldır tabela okuyor, dur levhasını bile görüyor araçları, vw türkiye bu konuda gerçekten çok yetersiz kaldı, kaç zamandır insanları oyalıyorlar. 2024, 2025 derken 2 sene dolacak neredeyse...

Ben canlı destek ile görüştüm aldığım cevaplar…

IMG_2009.jpeg
IMG_2010.jpeg
IMG_2011.jpeg

Ben canlı destek ile görüştüm aldığım cevaplar…

IMG_2009.jpeg
IMG_2010.jpeg
IMG_2011.jpeg
Çabanız ve ilginiz için teşekkürler. Önceki Ateca FR aracımı sırf bu Tabela okuma özelliği yok diye sattım bu Araçta bu özellik var diye tercihen aldım fakat bunda da bu tür sorunla karşılaştım. Fazla uzun sürmez 7. Vag grubu aracından sonra bunu da satarım ve bir daha asla vag grubu araç almayı düşünmüyorum lanet olsun bıktırdı artık.

Çabanız ve ilginiz için teşekkürler. Önceki Ateca FR aracımı sırf bu Tabela okuma özelliği yok diye sattım bu Araçta bu özellik var diye tercihen aldım fakat bunda da bu tür sorunla karşılaştım. Fazla uzun sürmez 7. Vag grubu aracından sonra bunu da satarım ve bir daha asla vag grubu araç almayı düşünmüyorum lanet olsun bıktırdı artık.
Aracıma her binişimde Metin abiye dua ediyorum. Bana sattığı araç, benim farketmediğim tabelaları bile okuyor. Örneğin: sollama yasağı, tali yol bağlantısı gibi...

Detaylarına hakım değilim ama 2023 bir araca bu sistem entegre ediliyor ve kusursuz çalışıyorsa, 2024 2025 model araçlarda neden bu problem var ve yetkili servis bunu çözmekte ayak diretiyor.

Aracıma her binişimde Metin abiye dua ediyorum. Bana sattığı araç, benim farketmediğim tabelaları bile okuyor. Örneğin: sollama yasağı, tali yol bağlantısı gibi...

Detaylarına hakım değilim ama 2023 bir araca bu sistem entegre ediliyor ve kusursuz çalışıyorsa, 2024 2025 model araçlarda neden bu problem var ve yetkili servis bunu çözmekte ayak diretiyor.

Şimdi :) onda discovery pro mib3 olduğu için tüm tabelaları okuyor ben herşeyini açtırdım onun :)

Sıra bu araçta nasipse mib cihazı temin ettim gibi bir şey alamanyadan gelecek bu araçta da her şey çalışacak özellikle naviyi kadranda görmeyi çok özledim:)

Şimdi :) onda discovery pro mib3 olduğu için tüm tabelaları okuyor ben herşeyini açtırdım onun :)

Sıra bu araçta nasipse mib cihazı temin ettim gibi bir şey alamanyadan gelecek bu araçta da her şey çalışacak özellikle naviyi kadranda görmeyi çok özledim:)
İnşallah kısa zamanda istediğin gibi olur abi.

Midline Plus mk7 varken: "vay be şu da yapılıyormuş, bu da eklenebiliyormuş" diye şaşırıyordum.

Şimdiyse tam tersi oldu 😀

Bu arada otomatik park etmeyi denemedim hala hep unutuyorum.

İnşallah kısa zamanda istediğin gibi olur abi.

Midline Plus mk7 varken: "vay be şu da yapılıyormuş, bu da eklenebiliyormuş" diye şaşırıyordum.

Şimdiyse tam tersi oldu 😀

Bu arada otomatik park etmeyi denemedim hala hep unutuyorum.

Oto parkı 10 kere kullanmışımdır korkuyorum bazen:)

Geri