- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Rica ederim, yi günlerde güle güle kullanın.,Hocam tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Farklı bir konudaki tavsiyeniz ile purestar duplex havlu satın almıştım ve deneyimledim , meğerse ben bugüne kadar yıkadığım araçları hep ıslak bırakmışımHarika bir havlu gerçekten. N11’den kupon ile 629 TL’ye satın aldım. Aynı markanın carbon cam bezini de aldım oda çok başarılı.
Deri tavsiyenizi de dikkate alacağım ancak birde kumaş döşeme ve koltuklar için ürün tavsiyesi isteyeceğim. Autogylm’i buralarda kullanmak istemiyorum. Bu bölgelerde daha çok sprey köpükler daha iyi olur diye düşünüyorum. Şarjlı matkabım ve fırça setim var ancak daha sert yüzeyler için. Bunun haricinde yumuşak kıllı eski ayakkabı fırçaları elimde mevcut. Bunlar da iş görür diye düşünüyorum. K2 tapişin kapağıda uygulama fırçası mevcut. Koltuklarda su lekeleri ve genel koyulaşma mevcut. Daha önce eski araçlarımda koltuk yıkadım ancak evde kullandığımız ürünler leke çıkarıcılar ile kullandım.
Nokta atışı bir ürün almak istiyorum baharda ve yazda senede 2 defa yıkayacağım zaten en fazla
Dünden beri nedense bir Alcantara konusu devamlı gündem oldu
Koltuk temizliği için:
-Koch Chemie Pol Star
-Nanolex Professional APC
-Carpro Inside
-Valet Pro Carpet Cleaner
Bu ürünlerin hepsi konsantre ürünlerdir, Yani temizlenecek yüzeyin kirlilik durumuna ve hassasiyet durumuna göre uygun oranda sulandırılarak kullanılır. Yüzeyin kirlilik ve hassiyet durumuna göre istediğiniz şekilde sulandırma oranında değişiklik yapmanıza imkan verir, konsantre olması aynı zamanda da ekonomik olması anlamına gelir,
Nanolex, Carpro, Koch Chemie hepsi kaliteli temizleyicilerdir, Fakat ürünleri kendi resmi web sayfaların inceleyip içlerinden kafanıza hangisi yatıyorsa onu alabilirsiniz, dediğim gibi resmi sitelerinden ürünlerin açıklamalarını okuyarak size en yakın en mantıklı hangisi geldiyse onu seçiniz,
Eskiden kullandığınız ayakkabı fırçalarınız eğer fırçada ayakkabı için temizleme-boyama veya parlatmada kullanılan bir madde kalmışsa —>koltuklarda ciddi sıkıntı çıkarır..!!
Koltukların kumaş yüzeylerinde: ne çok sert ne de çok yumuşak, orta sertlikte bir fırça olmalıdır,
Koltukların Alcantara yüzeyinde ise:
(kumaş yüzeye nazaran) biraz daha yumuşak bir fırça olmalıdır, alcantara yüzeyde sert fırça kullanmak —>malzemenin yapısını bozar kelleşmesine neden olur,
İç kısımda kullanılan temizlik ürünlerinde (sulandırma oranı) olarak mantık şudur;
Sert plastikler ve kumaş yüzeylerde (ortalama bir sulandırma oranı) seçilir,
Yumuşak plastikler ve alcantara gibi nazik yüzeylerde ise: sulandırma oranını artırmak gerekir,
Tabii bu hususta yüzeyin kirlilik oranı ve tercih edilen trmizleyici markanın ürünündeki sulandırma oranları dikkate alınır. Çünkü her markanın ürününde sulandırma oranları farklılık gösterir,
Ürünleri açıklamalarını okumanız için;
Koch Chemi Pol Star: https://www.koch-chemie.com/en/products/pol_star
Nanolex Professional APC: https://shop.nanolex.de/en/professional/nanolex-professional-apc_488_2780
Carpro Inside: https://carpro.global/product/inside/
Valet Pro Carpet Cleaner
@Bdog merhaba, diğer arkadaşımızda benzer tavsiyeler istediği için üsteki yazıyı sizin içinde paylaştım
Tavan temizliği konusuna gelirsek (tavanın sarkmaması için); en mantıklı temizleyiciler aerosol tarzı (köpük temizleyicilerdir), Tavan ne kadar fazla ıslanırsa sarkma riski artacağı için, köpük temizleyiciler sayesinde tavan fazla ıslanmadan temizlik sağlanır,
Not: Aerosol tip teneke şişedeki ürünleri kullanmadan önce iyice sallamanız / çalkalamanız gerekir, Esasen genel olarak detay ürünleri dolapta bekledikçe hafif maddeler yukarı çıkar, hacmen ağır maddeler dibe çöktüğü için ürünün vaad ettiği performansı elde etmek için tüm ürünleri her zaman kullanmadan önce çalkalayınız,
Sonax Xtreme Upholstery / Alcantara Cleaner (Aerosol Foam Cleaner): https://www.sonaxshop.com.tr/sonax-xtreme-doseme-ve-nubuk-temizleme-kopugu-400-ml
Yukardaki linkte yani kendi sitesinde daha uygun, alternatif satış sitelerinden örnek olsun diye paylaştım;
https://www.hepsiburada.com/sonax-x...kopugu-400-ml-pm-otson206300?magaza=Sonaxshop
Not: bu ürünün bir de yeşil şişede daha uygun fiyatlı olanı mevcuttur, ancak o ürünün etkisi biraz zayıftır, Sonax ‘ın başarılı olan ürünleri (Xtreme Serisi) olanlardır.
Not 2: Ürün aerosol şişe olduğu için şişenin üzerinde yazan veya dibindeki üretim tarihine dikkat ediniz, Aerosol ürünler gaz yapıda olduğu için fazla beklediyse sıkıntılar olabiliyor.,
(Bej - krem renk) gibi açık renk koltuk temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler: açık renk koltukların sıkıntısı eğer temizleme işiniz bittikten sonra kullandığınız deterjan/cleaner vs.. tarzı ürünün kalıntılarını yüzeyde leke-iz bırakmaması için (temiz 2-3 farklı nemli bezle) üzerinden geçip kullandığınız temizlik maddesinden arındırmanız gerekir, Şayet arındırmazsanız koltuklarda deterjan leke-iz gibi istenmeyen şeyler kalır,
Açık renk koltuklarda diğer sıkıntı: koltuk eğer fazla kirli ise —>kusma yapma riski vardır, Söylediğim şekilde temizlemenize rağmen kusma yaptıysa, bunun anlamı yüzeyde yağ-kir beklenenden fazla olduğu anlamına grlir, bu sebebten kusma yapar, Bunu gidermek için 2.ci kez aynı işlemi tekrarlamanız gerekir,
Uygun fiyatlı portatif koltuk yıkama makinaları hakkında tavsiye: Bissell markasının portatif olan fazla yer kaplamayan vakumlu koktuk-halı yıkama makineleri var, Bir arkadaşım almıştı çok memnun kalmıştı, Detail forumlarında da Bissell ‘in makinesinden kullanıp memnun kalan arkadaşlar var,
Benim kullandığım eskiden kalma ev için alınan Fakir marka yıkama makinesini ihtiyaç halinde kullanıyorum, temizlik olarak oldukça iyi ama çok büyük ve çok ağır evden aşşağıya indirmesi ayrı bir dert, tekrar eve taşıması etmesi zulüm gibi,
Bissell ‘in makinesi hem hafif, hem küçük fazla yer kaplamıyor, hem de kullananlar memnunlar, ben bizzat tecrübe etmedim, alan arkadaşım memnun kaldı, olumsuz bir yorumda okumadım,
Cihazın adı:
Bissell Spot Clean Pro (en güçlü motor gücü bunda var sanırın),
Ve
Spot Clean Heat modeli vardı, bunun gücü daha düşük sanırım,
Bir de yeni çıkan:
Bissell Spot Clean Hydro Steam Pro modeli çıkmış sanırım, bunun diğerlerinden farkı ilaveten buhar özelliği de var. Buharın avantajı leke-kir çıkarmada etkili bir yöntem olmasıdır.
Saygılar..