Ben kendi iç ve dış mekan tecrübemden bahsedeyim. İşine yararsa ne mutu;
Koch Chemie GS (Green Star) ürününü suyla seyrelterek fısfıs şişede fırçaya sıkarak tüm iç yüzeyde ( Direksiyon dahil) kullanıyorum. Burda önemli olan seyretlme oranı. Sitesinde hepsi yazıyor. En kötü chatgpt

Ben 500ml şişeye 2 kapak kadar GS ürünü koyuyorum. Köpürmesi için yetiyor. Bu arada bu ürünleri kapak ölçüsüyle kullandığın için aynı zamanda uzun süre kullanabiliyorsun. 500ml şişeyle 3-4 kez iç temizlik yapılabilir gibi. Sana bağlı. Bu üründe kir çözme özelliği olduğu için direksiyonda kullandım. 2. el araç aldığım için kirleri göndermek zorundaydım.

Bundan sonraki temizlik uygulamalarında direksiyona dokunmayı düşünmüyorum. 6 ayda 1 belki.
Bu ürünü doğrudan yüzeye sıkmak yerine fırçanın ucuna dolu dolu sıkıyorum ve yüzeyde köpürterek fırçalıyorum. 20-30 sn bekleyip nemli bezle hemen siliyorum. Ardından kuru bezle. Ürün güçlü olduğundan yüzeyde fazla bekletmemek lazım. Bu ön temizlik.
Devamında yine Koch Chemie'nin TS ( Top Star) ürününü kullanıyorum. Yarı mat güzel kokulu bir ürün. Tüm trim ve gögüs kısmına yumuşak süngerle yedirerek kullanıyorum. Çok güzel bir etki bırakıyor. 2 gündür camlar açık seyahat ediyorum ve Ayazağa gibi tozlu bir bölgege çalışıyorum. Buna rağmen henüz toz tutma yok. Zaten bir arkadaşım bu ürünleri araç temizliği ürünlerinin apple'ı gibi nitelendirmişti.

Ben memnun kaldım açıkçası. Gözle görülür temizliği farkedebiliyorsun. Özellikle GS ürününden itibaren gözlemleyebilirsin. TS ürünün de seyreltme yok. Dogrudan süngere sıkıp uygulamaya geçiyorsun. Bu kısımda ben keyif aldım. GS uygulaması biraz daha uğraştırıcı.
Son aşama da yine aynı markanın PO Star ürünü. Deri, alcantra veya kumaşlar için. Bunuda yine seyrelterek kullanıyorsun. Köpük pompa şişeleri var. Suyla karıştırıp koltuğa sıkıp fırçalıyorsun. (Halı yıkama makinesi varsa ne ala.) Nemli bezle üstünden geçiyorsun. Mis gibi oluyor.

Ama buda sık sık yapılması gereken temizliklerden değil. Bence direkyion ve koltuk yılda 1 veya 2 kere hijyen için yapılması mantıklı. Düzenli yapılması mantıklı gelmiyor bana. Tabi daha tecrübeli arkadaşlar iyisini bilirler. Benim görüşüm yeterli olacağı yönünde.
Bu üç işlem iç mekan için mis gibi sonuçlar veriyor.
Dışına çok özenemiyorum açıkçası. Ama yinede mikrofiber eldivenle shell veya opette kendim yıkıyorum. Aldığımdan beri hiç yıkamaya vermedim. 2 su bir köpük alıyorum. Önce suyla kaba kiri atıyorum. Sonrasında köpükleyip tekrar yıkıyorum. Nasiol mikrofiber bezim var. 60x90. Tek bezle tüm aracı rahatlıkla kuruluyorum.
Jantlar için Sonax'ın Jant Canavarı ürününü kullanıyorum. Ama buda sık sık yaptıgım birşey değil. Ürün hem pahalı hemde defalarca kullanım için yetersiz. Çoğunlukla mikrofiber fırçayla köpüklüyken kabaca temizliyorum. Çok yoğun demir tozu varsa kullanmak mantıklı. Bunlar benim aracı fıstık gibi göstermeye yetiyor. Fazlasına gerek yok.