Arabanın Ön İç Camı Nasıl Temizlenir

Bu havlu nasiol ‘ün havlusundan çok daha iyidir, fiyatı da uygundur, hem de 1200 gsm ‘dir, Nasiol ‘un havlusu tek katlıdır, bu havlu ise çift katlıdır,

Aynı fiyata, 1200gsm, çift katlı, dikişsiz kenarlı (nasiol’ün kenarları dikişlidir) ve daha kaliteli,

Klin Korea Drying Duo M (45x70 cm) https://www.tasdemirdetailing.com/klin-drying-duo-m-navy-45x70-cm-kurulama-havlusu-1200-gsm
Hocam kış geliyor aracı pek yıkamam diye eldiven işini ağırdan alayım dedim ama şimdi alasım geldi. :) ancak bu klin koreanın havlusunu hiç bir yerde bulamıyorum. Var mı önerebileceğiniz bir yer ?

Hocam kış geliyor aracı pek yıkamam diye eldiven işini ağırdan alayım dedim ama şimdi alasım geldi. :) ancak bu klin koreanın havlusunu hiç bir yerde bulamıyorum. Var mı önerebileceğiniz bir yer ?
Siz söyleyince bende baktım hiç bir yerde stok kalmamış, bu tip ürünkerde olay şu şekil işliyor aldın aldın stok bittiği zaman, Tekrardan stoklara girmesi ancak firmanın (senede 1 kez) toplu siparişini beklemek gerekiyor, böyle olunca da stoklara girmesi 6-7 ayı buluyor, Aşşağıdaki marka da çok kalitelidir,

Purestar Dublex Twist Towel (45x75 cm):
https://www.mikrofibermarket.com/purestar-duplex-twist-towel---45x75-cm----1100-gsm---d-002

Klin korea ‘nın 660 lira olmasına rağmen buna karşın Purestar ‘ın 840 yani daha pahalı olması sizi yanıltmasın, Çünkü klin korea havlunun sitede gördüğünüz fiyatı eski fiyatıdır, yeniden stoklara girene kadar 900-1000 liradan aşşağı olmayacaktır,

Not: sitede Purestar markasının daha uygun fiyatlı havluları mevcuttur,

Ancak onların:
-bazıları tek taraflı yani havlunun sadece tek tarafı kurulama yapabilir,

-bazıları ise çift taraflı olmasına rağmen (twist iplik yapısına sahip) değildir, yani toplam su emiş gücü (gsm değeri) düşüktür,

-bazıları ise hem çift katmanlı hem de (twist iplik yapılı) olmasına rağmen ipliklerin uzunluğu kısa olduğu için yine su emiş gücü (gsm değeri) düşüktür,

Purestar’ın iyi olan modeli verdiğim link’teki üründür.,

EDİT:
Amazon sitesinde şuan 150 tl. indirim var, ürünün fiyatı yapılan indirimle 840 liradan 679 liraya düşüyor: https://amzn.eu/d/aHkiUCG

Yukarda verdiğim link’teki satıcı ve Amazon’daki satıcı (MF SUPERCLEAN) ikisi de aynı firmadır, ve Purestar markasının Türkiye distribütörüdür,

(ekran görüntüsü) resimleri inceleyiniz:

B26BE4ED-6529-4858-B76E-0532E6971842.jpeg

C3BB9A06-80D5-4A0D-82EB-6A75B6124F7E.jpeg

Siz söyleyince bende baktım hiç bir yerde stok kalmamış, bu tip ürünkerde olay şu şekil işliyor aldın aldın stok bittiği zaman, Tekrardan stoklara girmesi ancak firmanın (senede 1 kez) toplu siparişini beklemek gerekiyor, böyle olunca da stoklara girmesi 6-7 ayı buluyor, Aşşağıdaki marka da çok kalitelidir,

Purestar Dublex Twist Towel (45x75 cm):
https://www.mikrofibermarket.com/purestar-duplex-twist-towel---45x75-cm----1100-gsm---d-002

Klin korea ‘nın 660 lira olmasına rağmen buna karşın Purestar ‘ın 840 yani daha pahalı olması sizi yanıltmasın, Çünkü klin korea havlunun sitede gördüğünüz fiyatı eski fiyatıdır, yeniden stoklara girene kadar 900-1000 liradan aşşağı olmayacaktır,

Not: sitede Purestar markasının daha uygun fiyatlı havluları mevcuttur,

Ancak onların:
-bazıları tek taraflı yani havlunun sadece tek tarafı kurulama yapabilir,

-bazıları ise çift taraflı olmasına rağmen (twist iplik yapısına sahip) değildir, yani toplam su emiş gücü (gsm değeri) düşüktür,

-bazıları ise hem çift katmanlı hem de (twist iplik yapılı) olmasına rağmen ipliklerin uzunluğu kısa olduğu için yine su emiş gücü (gsm değeri) düşüktür,

Purestar’ın iyi olan modeli verdiğim link’teki üründür.,

EDİT:
Amazon sitesinde şuan 150 tl. indirim var, ürünün fiyatı yapılan indirimle 840 liradan 679 liraya düşüyor: https://amzn.eu/d/aHkiUCG

Yukarda verdiğim link’teki satıcı ve Amazon’daki satıcı (MF SUPERCLEAN) ikisi de aynı firmadır, ve Purestar markasının Türkiye distribütörüdür,

(ekran görüntüsü) resimleri inceleyiniz:

B26BE4ED-6529-4858-B76E-0532E6971842.jpeg

C3BB9A06-80D5-4A0D-82EB-6A75B6124F7E.jpeg
Purestar ürününü satın alacağım ancak sipariş verilmemiş amazon hesabı bulamadım. Ailecek hepimizin siparişi var. Trendyol’dan sipariş geçeceğim.
Golf 7 yanında opel combo e xl aracımda mevcut acaba havluyu daha büyük boy mu alsam? Aynı anda ikisini de kesinlikle yıkamıyorum insanın canı çıkıyor. Ancak 45x75 combo içinde yeterli olur diye düşünüyorum.

Purestar ürününü satın alacağım ancak sipariş verilmemiş amazon hesabı bulamadım. Ailecek hepimizin siparişi var. Trendyol’dan sipariş geçeceğim.
Golf 7 yanında opel combo e xl aracımda mevcut acaba havluyu daha büyük boy mu alsam? Aynı anda ikisini de kesinlikle yıkamıyorum insanın canı çıkıyor. Ancak 45x75 combo içinde yeterli olur diye düşünüyorum.
Normalde purestar, klin korea, liquid elements gibi kaliteli havlu üreticilerinin bu tip (twisted pile iplikli) havlularında C segmenti 2-3 aracı tek bir havlunun kuruladığını iddaa ediyorlar,

Opel Combo E XL konusunda: bu araç ticari bir araç olduğu için daha fazla kir-toz çamur, trafik kiri vs.. maruz kalacağı için ne desem bilemedim,

Diğer husus: daha büyük boyutlu olanı alırsanız, sanırım onun boyutu (70x90 cm), bunun dez-avantajı tampon ve kapı. gibi yan panelleri kurularken havlu çok büyük olduğu için havluyu (2 veya 3 kez) katlamanız gerekiyor, “bana göre” büyük havlu yorucu oluyor. Ve yine küçük ve dar alanları kurulamakta zorlaşıyor,

Ben mesela 1 orta boy (45x75 cm) ve 1 küçük boy (40x40 cm) twisted havlu ile kuruluyorum, çünkü yan panelleri kurularken bir yandan kurulamaya çalışıyorsun, diğer yandan hem havlu yere temas ettirmemekle uğraşıyorsun, yere etmesin diye havluyu katlamak zorundasın vs.. havluyu katlayınca kalınlaşıyor bu seferde (dar ve küçük alanları) kurulamak zorlaşıyor. Katlamadan kurulamak istesen bu sefer bir elinde kurularken diğer elinle havlunun fazlalığını tutman gerekiyor uğraştırıcı oluyor.

Normalde purestar, klin korea, liquid elements gibi kaliteli havlu üreticilerinin bu tip (twisted pile iplikli) havlularında C segmenti 2-3 aracı tek bir havlunun kuruladığını iddaa ediyorlar,

Opel Combo E XL konusunda: bu araç ticari bir araç olduğu için daha fazla kir-toz çamur, trafik kiri vs.. maruz kalacağı için ne desem bilemedim,

Diğer husus: daha büyük boyutlu olanı alırsanız, sanırım onun boyutu (70x90 cm), bunun dez-avantajı tampon ve kapı. gibi yan panelleri kurularken havlu çok büyük olduğu için havluyu (2 veya 3 kez) katlamanız gerekiyor, “bana göre” büyük havlu yorucu oluyor. Ve yine küçük ve dar alanları kurulamakta zorlaşıyor,

Ben mesela 1 orta boy (45x75 cm) ve 1 küçük boy (40x40 cm) twisted havlu ile kuruluyorum, çünkü yan panelleri kurularken bir yandan kurulamaya çalışıyorsun, diğer yandan hem havlu yere temas ettirmemekle uğraşıyorsun, yere etmesin diye havluyu katlamak zorundasın vs.. havluyu katlayınca kalınlaşıyor bu seferde (dar ve küçük alanları) kurulamak zorlaşıyor. Katlamadan kurulamak istesen bu sefer bir elinde kurularken diğer elinle havlunun fazlalığını tutman gerekiyor uğraştırıcı oluyor.
Hocam geçenlerde detail malzemesi satan dükkana uğradım. Koreli turuncu renk 1200 1300 gsm satılan twistedlara baktım ama liquid elements kadar ağır değildi.
Şans eseri IGL havlusunu gördüm siyah-yeşil renk. Boyutu 100x50, 1400gsm. Arkadaşa aldık ve gerçekten epey ağır. Havalar bozunca kullanma şansımız olmadı da 900 tl bandında falan şans verilebilir.

Liquid elements, klin, purestar arasında en hafif ve incesi klin idi. Orta sırada purestar vardı. En ağır ve kalını liquid elements idi. Fakat üçünü de alsa bi kullanıcıyı üzmez, atla deve fark yok. Ama tekrar denk gelse tercihim yine liquid elements olurdu. IGL'i denemedik diye arkadaşa aldırdım, hissiyat falan iyi ama pratikte nasıl göreceğiz bakalım.
Şu turuncu renkte 1200gsm falan diye satılan twistedları deneyecektik ama onların gsm değeri de biraz fos gibi...

1 büyük 1 küçük havlu çok pratik gerçekten. Kapı gibi dikey panellerde ufak havlu pratikken tavan kaput gibi yatay yerlerde büyük havlu pratik.

Daha önceki araçlarım hep beyaz oldu , araç yıkamayı seviyordum ancak metalik renk bir golfe sahip olunca temizliğe verdiğim önem biraz daha arttı. Bir çok bez ve havlu deneyimledim orta alt sınıf mikrofiberler genel olarak. 2-3 yıkamadan sonra ilk verimi alamadım hiç ayrıca yanlış yıkama uygulamaları vs. Malzemeleri dahada kötüleştirdi. Şimdi biraz daha kaliteli ve maliyetli malzemeler kullanınca ister istemez malzemelerin bakımlarına da önem veriyor insan. İçimde klin korea kalmıştı ama purestar deneyimleyeceğiz artık. Araçlarıma ara sıra hızlı cila da kullanıyorum. Onun için Joy mayer diye 600gsm bir cila bazı temin ettim. Daha deneyimleyemedim havalar kötü giderse bahara kadar deneyimleyememde. Bu arada geçen gün mr. Dıy mağazasını gezerken 129 TL fiyatlı bu mikrofiber bezi aldım inanılmaz hoşuma gitti. Araç içini temizlemekte kullanacağım. İnternette aradım ama pek kullanıcı yorumu vs bulamadım.

39EC570B-D849-4AAB-A518-83F04F825E00.jpeg

Geri