Hocam siz aracı kaç km de almıştınız ve şu an kaçta saydığınız işlemler çok pahalu tutar mı ve istanbul içi bildiğiniz güvenilir b38 lere bakan bi usta var mıdır?418i kullanıyorum hocam, aynı B38 motora sahip. Bu motor B kodlu olduğu için BMW’nin kendi üretimi, yani N13 320i ED gibi Peugeot mühendisliği izi yok. Motorda aslında ciddi bir problem yok, sadece kasayı kaldırması sebebiyle turbo ömrü biraz kısa oluyor; 100-150 bin kilometrelerde değişim gerekebiliyor. Ben aracı aldığım hafta yolda kalmıştım mesela, sebebi de termostatın açmamasıydı, ama erken fark edip hızlıca aksiyon aldığım için büyümeden hallettim. Onun dışında dikkat edilmesi gereken şeyler su hortumları, su seviyesi ve mavi antifriz kullanımı. Bir de en önemlisi bence kullanım alışkanlığı; aracı çalıştırdıktan sonra sürüş senaryosuna göre 10-15 saniye, çok soğuksa 30-40 saniye beklemek; kapatırken de ister performanslı ister sakin sürmüş ol fark etmez, istop etmeden önce 20-30 saniye rölantide beklemek turboya çok faydalı oluyor. Tabii her yerde otobüs şoförü gibi araç başında beklemeye gerek yok ama özellikle garaja çekip acele etmeyeceğin zamanlarda bunu yapmak uzun vadede ciddi artı sağlıyor. Onun dışında araç gayet keyifli, performans tatmin ediyor ama tam sınırda kalıyor; öyle yürek hoplatacak bir güç yok, üzmeyecek ama tatmin edecek kadar bir güç var diyebilirim.
Hocam sizin araç kaç model ve km bilgisi nedir sizlerin engin kullanıcı bilgilerine ihtiyacım var alırsam bi 50k kenarda tutmayı düşünüyorum.118i kullanıyorum her 20 bin km de bir elektronik termostatı değiştirmek her yağ bakımında buji değiştirmek 4-5 bin km de 1 litre yağ eksiltmesine hazırlıklı olmalısın özellikle NF onaylı antifriz kullanman gerekiyor çünkü bu aracın turbosu ve egzoz manifoldu birleşik olduğu için sıcaktan çatlıyor yeni turbo almana gerek yok manifold takılıyor artık sıfır şekilde onun haricinde bir de ön krank keçesinden yağ kaçırıyor kronik
Ben zamanında golfe de sileceğine varıncaya kadar hep doğuşa gitmiştim şimdi de BMW ile Borusan’ a gidiyorum. Bazen Borusan ile sanayi fiyatları aynı bile olabiliyor, bazen ise Borusan x2, x3 olabiliyor değişiyor parçadan parçaya. Ben satın almadan önce turbosu değişmiş aracın zaten. O sebeple dediğim gibi BMW’ yi dilinden anlayarak kullandıktan sonra bir problem çıkartacağını düşünmüyorumHocam siz aracı kaç km de almıştınız ve şu an kaçta saydığınız işlemler çok pahalu tutar mı ve istanbul içi bildiğiniz güvenilir b38 lere bakan bi usta var mıdır?
Hocam bende servis bakımlı araçlara bakıyorum genelde bende aldığımda servise götürürüm muhtemelen turboyu da baktırırım almadan önce. 1 sene binip satma düşüncesindeyim. 100 bin km ve altı fiyatı makul araçlara bakıyorum ağır bakımı yeni yapılmış.Ben zamanında golfe de sileceğine varıncaya kadar hep doğuşa gitmiştim şimdi de BMW ile Borusan’ a gidiyorum. Bazen Borusan ile sanayi fiyatları aynı bile olabiliyor, bazen ise Borusan x2, x3 olabiliyor değişiyor parçadan parçaya. Ben satın almadan önce turbosu değişmiş aracın zaten. O sebeple dediğim gibi BMW’ yi dilinden anlayarak kullandıktan sonra bir problem çıkartacağını düşünmüyorum
MK8 1.5 eTsi style araca biniyorum. N13 320ied 70-80.000km civarında bir araç alırsam, Maksimum başıma gelecek en büyük şey motor yaptırmak olur . Hunharca kullanan bir arkadaşım blok kırdı ve 170.000 civarı total bir ödemesi oldu şubat ayında komple 0 motor yapıldı su boruları,map sensörü yüksek basınç pompası dahil orijinal parça ile değişim yapıldı total 170.000 çıktı.Hocam bende servis bakımlı araçlara bakıyorum genelde bende aldığımda servise götürürüm muhtemelen turboyu da baktırırım almadan önce. 1 sene binip satma düşüncesindeyim. 100 bin km ve altı fiyatı makul araçlara bakıyorum ağır bakımı yeni yapılmış.
Psa/Thp alt yapılı bir motor olduğundan normal. He bir de 1 sene de garanti vermiş yapan işletmeBlok kıran BMW motoru 170k ya yapılabildiyse bedavaya yakınmış
Haklısınız hocam 1.0 life bir golfte baş ağrıtabilir. Bmw için heves var ancak temiz bir araç denk gelirse almaya niyetliyim. Ya da bunların hepsini bırakıp 2019-2020 model 35 tfsi a3 alayım diyorum.Birinin turbosu sıkıntı öbürünün bataryasıMK8 1.5 eTsi style araca biniyorum. N13 320ied 70-80.000km civarında bir araç alırsam, Maksimum başıma gelecek en büyük şey motor yaptırmak olur . Hunharca kullanan bir arkadaşım blok kırdı ve 170.000 civarı total bir ödemesi oldu şubat ayında komple 0 motor yapıldı su boruları,map sensörü yüksek basınç pompası dahil orijinal parça ile değişim yapıldı total 170.000 çıktı.
Bindiğim araç 1.5 eTsi style demiştim. Eğer alternatör+48v cortlatırsa ve alternatif çözümler ile (Yeniden programlama pil onarımı kodlama vs vs vs) çözülmez ise servis yolu gözükürse 150k zaten cebimden çıkacak. Bakıldığında N13'e harcayacağımdan çok daha fazla para harcama riskim var . O yüzden eğer heves ve niyet 318i 320ied vs'den yanaysa geri kalmamanızı tavsiye ederim başınıza gelecek felaket 2.seçenek life golfte de gelebilir hocam.
BMW prime diye bir abonelik var, 3 farklı planı mevcut. Mesela her ay Netflix aboneliği gibi ücret ödüyorsunuz ama yetkili serviste parça işçilik indirimi oluyor %25’ di galiba. 4 ayda bir ücretsiz silecek değişimi, ayda bir kere anlaşmalı noktalarda ücretsiz yıkama, 3 kere ispark hakkı ve bir çok artıları oluyor araştırmanızı öneririmHocam bende servis bakımlı araçlara bakıyorum genelde bende aldığımda servise götürürüm muhtemelen turboyu da baktırırım almadan önce. 1 sene binip satma düşüncesindeyim. 100 bin km ve altı fiyatı makul araçlara bakıyorum ağır bakımı yeni yapılmış.
Hocam baktım aylık 389 tl ye çok fazla hizmet var gayet iyi. Geriye temiz F30 bulmak kaldı.BMW prime diye bir abonelik var, 3 farklı planı mevcut. Mesela her ay Netflix aboneliği gibi ücret ödüyorsunuz ama yetkili serviste parça işçilik indirimi oluyor %25’ di galiba. 4 ayda bir ücretsiz silecek değişimi, ayda bir kere anlaşmalı noktalarda ücretsiz yıkama, 3 kere ispark hakkı ve bir çok artıları oluyor araştırmanızı öneririm
Temiz F30 bulma olasılığı çok düşük maalesef.Hocam baktım aylık 389 tl ye çok fazla hizmet var gayet iyi. Geriye temiz F30 bulmak kaldı.
Hocam biraz komik bir durum ancak konu içinde saydığımız tüm araçları kullandımHaklısınız hocam 1.0 life bir golfte baş ağrıtabilir. Bmw için heves var ancak temiz bir araç denk gelirse almaya niyetliyim. Ya da bunların hepsini bırakıp 2019-2020 model 35 tfsi a3 alayım diyorum.Birinin turbosu sıkıntı öbürünün bataryası. 1.6m civarına önerilerinizi bekliyorum. Bu hafta sonuda aracımı ilana koyacağım bakalım kısmet.