Golf 7 1.4 TSI CXSE a

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erhan39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Erhan
Arabanın son 10 bin kmdir yağ biraz düşme var san ki ilk başta yeni yağ koydurdum bin km yaptım biraz bayır da çıktım normal mı bu durum

Ekli dosyalar

• IMG_6255.jpeg
    IMG_6255.jpeg
    234.1 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

Arabanın son 10 bin kmdir yağ eksiltmesi var ilk başta yağ sıkıntılıdır diye başka yağ kullandım komple değiştirip 800 km yol yaptım yağ çubuğu tırtıklı kısım dolu idi yolculuk sonunda yarısınına gelmiş egzozda da siyahlık var sorun nedir sizce
enjektörler tamir görecek veya değişecek tamiri 15 bin değişimi 30 bin lira diye biliyorum hiç uğraşma derim liqui molly yağ eksiltme çözeltisini %10 çözelti %90 motor yağı şeklinde koyun baktınız hala eksiltiyor satın gitsin modelli arabada her gün broadway kullanıyor gibi süreceğime satarım bütçeye göre başka araç alırım

Enjektörlerden dolayı mı yağ eksiltiyor araba

garip bu kmde yağ eksitlme çok garip dediğim gibi biraz dolandırıcılık sayılabilir ama dediğim çözeltiyi formüle göre bakımda ekleyip arabayı satın vede enjektör temizleyici alın depoya ekleyip depoyu fulleyin 3000-5000 devir arası kullanın baktınız kara duman kalmadı aracı ilana koyup satın uğraşmaya değmez eğer derseniz tekrar golf o zamanda 1.6 tdi veya 1.5 tsi öneririm

yada kara duman mavi dumana dönmeden önce güvendiğiniz bir ustaya veya servise gösterin şimdiden söyliyeyim sanayide 50-60 bin serviste 100-120 bin tl arasına mal olabilir iyi düşünün

tsi motorlar 130 binden sonra hafiften yağ eksiltmeye/yakmaya başlayabilir

122 lik tsi larda bu durum çokca görülüyor
2015 sonrası gelen 125 liklerde çok daha nadir yok denicek kadar az bir durum.

kendimden örnek vericek olursam 183 binde 1.6 tdi 2015 golf kullanıyorum 40 bin km dir bende bu araba normalde hep castrol kullanırdım liquı molly e geçtim son bakımda araba 500 ml kadar yağ eksiltmiş.

tekrardan castrole döndüm sorun çözüldü.

sizin durumunuza gelicek olursak önce iyi bir ustaya gidip tespit yaptırmalısınız. yağ eksiltmiş mi yakmış mı? bu motorun ustaları zaten nokta atışı tespit yapıcaktır.

katkı koyma vs KESİNLİKLE önermiyorum hangi marka olursa olsun.

aracınızın modeli sanırım 2015-2016 yılı öncesi? Yani CZCA kodlu 125'lik modeller öncesi.

Eğer öyleyse piston yağ segmanları nedeniyle eksiltme mevcut olabilir.

Hocam geçmiş olsun. Her TSİ motor elbet yağ eksiltir bundan kaçış yok (Benim aracım 1.2 Tsi golf 110 hp 140 bin km de son 15000 bakımında 300 ml yağ eksik çıktı.) ancak 2012-2015 arası 1.2 105 lik ve 1.4 122 lik motorlarda sekman aşınmasından dolayı kronik yağ eksiltme durumu vardır. Bu kimisinde 40 bin km de kimisinde 70 bin km de kimisinde de 150 bin km de ortaya çıkıyor.

Bu durum için servise başvurduğunuzda servis durumun normal olduğunu kullanım kılavuzunda 2000 km de 1 litre yağ eksiltmenin de kullanım tarzına bağlı olarak yaşanabileceğini söylüyor.

2015 sonrası 1.2 tsi 110 hp ve 1.4 125 hp olanlarda ise bu eksiltme sorununu farklı bir motor blok, piston malzemesi kullanılarak çözüldü. İlan sitelerine 2015 model öncesi 1.2 veya 1.4 tsi motorlu 150 bim km üstü golf sahibi arkadaşlara sorun (karşı taraf dürüstse tabii ) yağ eksiltmesi yaşandığını söyler.

Kimi arkadaşlar var her 1000 km de 2 litre yağ eksiltiyor. Kullandığı Yağ markasını değiştirip çözüme kavuşanlar da var.

Araç alırken bir satıcı arkadaşa sorduğumda Castrol marka yağ kullandığında yağ eksilttiğini ; Liqui Moly markasına geçtiği zaman eksiltmenin kesildiğini söylemişti. Size tavsiyem aracınızı biraz daha kullanın duruma bağlı olarak yağ markasını değiştirirsiniz eksiltmeyi kesmese bile azaltır böyle binebilirsiniz. Tek siz değil yani yaşayan birçok tsi motor sahibi var.

Umarım yardımcı olmuştur.

Ekran görüntüsü 2025-08-01 132308.png

Size kullanım kılavuzundaki sayfa 246 bulunan yağ eksiltme ile alakalı yazıyı da ekliyorum. Servisler de bu yazıya istinaden durumu normal karşılıyor.

Geri