Otomobillerde yeni ÖTV oranları belli oldu - 2025 Temmuz

Vw golf’ü tekrar canlandırmak istiyorsa, life paketin ham fiyatına 30-35 bin indirim yapar %75 ÖTV ye sokar 1.7*** rakamlara satar, ha şu var bizim insanımız suv diye gider 1.0 taigoya t cross a 1.6 milyon para verip içi her yeri plastik konforsuz koltuklarıyla da olsa suv sevdasına golften daha dar araçlara satış rekoru kırdırır o ayrı mevzu.

Vw golf’ü tekrar canlandırmak istiyorsa, life paketin ham fiyatına 30-35 bin indirim yapar %75 ÖTV ye sokar 1.7*** rakamlara satar, ha şu var bizim insanımız suv diye gider 1.0 taigoya t cross a 1.6 milyon para verip içi her yeri plastik konforsuz koltuklarıyla da olsa suv sevdasına golften daha dar araçlara satış rekoru kırdırır o ayrı mevzu.
Taigo ve t coss tam bir rezillik. Araba mi araba.Utanmasalar kol cevirmeli cam yapacaklar arabaya. Tailantin satildigi ulkede gerci 10 kat daha iyi arabadir taigo ve t coross

8 yıl olacak eldeki golfle (2017 tdi manuel)

+ 8 yılım daha var

Eder 16 yıl.

Ötv dün %200 olmuş
Haftaya %300 olmuş beni bağlamıyor.

Şükredip severek binip geçene 16 yıl akar gider.

16 yıl dolunca o günkü ötv ye bakarız.

3-5 yılda bir makbuz karşılığı devlete ÖTV+kdv bağışı yapacak durumum yok.

Altınızdan emektar /kelepir golfünüzü alıpta egea versinler de şükretmek neymiş görün.

4-5 ay içinde T-Cross, Taigo, T-Roc, Golf hepsi %90 ötv dilimi girer,

Hedeflenen (diğer markalar dahil) hepsini %100 ötv dilimine sokmak olacaktır.,

Artık insanlar ötv dilimi (%15) düşük olduğu için bir süre Doblo, Berlingo, Caddy gibi hafif ticari araçlara mecbur kalır,

Yeni evlenen çiftlerde hafif ticari araçları gelin arabası olarak süslediğini görürüz,

Damat adayına evin-araban var mı diye sorulan soru, evin-ticari aracın var mı diyee güncellenecektir, damat adayının otomobili varsa oooop harika bir damat adayı olarak görülüp zengin sınıfında görülüp, yolunacak kaz var komşuu canım komşu..,

Çok değil 2-3 sene içinde de hafif ticari araç ötv’sine de hafif bir zamcık yapılır.

8 yıl olacak eldeki golfle (2017 tdi manuel)

+ 8 yılım daha var

Eder 16 yıl.

Ötv dün %200 olmuş
Haftaya %300 olmuş beni bağlamıyor.

Şükredip severek binip geçene 16 yıl akar gider.

16 yıl dolunca o günkü ötv ye bakarız.

3-5 yılda bir makbuz karşılığı devlete ÖTV+kdv bağışı yapacak durumum yok.

Altınızdan emektar /kelepir golfünüzü alıpta egea versinler de şükretmek neymiş görün.
Abi aracının kilometresi nedir diğer seneye araç yenileyeyim dedim ama bu gidişle eldekini tutacağım. Bendeki 1.0 TSI manuel comfortline 2017 model 125k km de.

Artık insanlar ötv dilimi (%15) düşük olduğu için bir süre Doblo, Berlingo, Caddy gibi hafif ticari araçlara mecbur kalır,

Yeni evlenen çiftlerde hafif ticari araçları gelin arabası olarak süslediğini görürüz,

Damat adayına evin-araban var mı diye sorulan soru, evin-ticari aracın var mı diyee güncellenecektir, damat adayının otomobili varsa oooop harika bir damat adayı olarak görülüp zengin sınıfında görülüp, yolunacak kaz var komşuu canım komşu..,

Çok değil 2-3 sene içinde de hafif ticari araç ötv’sine de hafif bir zamcık yapılır.
Acaba yeni evlenecek çiftler bırakın arabayı kiralık ev bulup hadi buldun diyelim evi dizebilecekler mi! Hadi evi eşyaları hallettin salon masrafı takı masrafı abi bacı kardeş baldız kaynana gelin vs masrafı herhalde 2 Golf parası yapar Allah evlenecek çiftlerin yardımcısı olsun. (Ben hep 50 Liralık alıyorum!!!)

2-3 sene mi?
yıl sonu gelmeden bi ötv düzenlemesi gelir.
ticariye çok dokunmak istemiyorlar iş yapanlar etilenmesin diye ama nereye kadar.

Pandemide bir kesime oyle bir para aktarimi oldu ki talebi bir turlu kisamadilar. En sonunda otv artisi geldi.

Hatirliyorum 2018-2019da doviz artip faizler artinca talep bicak gibi kesilmis, otv indirimine ragmen talep simdi ki kadar olmamisti.

Simdi %50 faiz var, parayi ppfe koyanlar bi yilda %60 getiri elde etti ona ragmen arac satis rekorlari kiriliyor.

Otv artisinda direk etkilendim, arac yenileme planlarim alt ust oldu ama durum net boyle bir sey bekleniyordu.

Keske artisi sadece %10 otvli araclarda yapsalardi asil talep oradan geliyor.
%80 zaten asiri fahis bir otv iken simdi %90-100 gercekten asiri asiri fazla oldu :(

Bir zamanlar %30 otv olan modellere %100 otv ustune %20kdv cok fazla.

Parasi olan emin olun yine alacak, hatta al satcilar bir gecede deli para kazanmis oldu.
olan arada kalanlara zar zor biriktirip almaya calisanlara olacak.

109 bin km deyim

16 yıla 220-230 bine anca gelir geçmez
13 yil 199.200 km deyim. Degistirecegim artik ama buyutmek amaciyla. Muhtemelen byd yada chery alirim. Byd de distriburutor sikintili . Dogus gibi. Alirsan al havasindalar.Cheryde phev motoru bekliyorum. Samsunda fabrika acacaklar vazgecmezlerse . Bakalim artik.

10 yil 95bin km deyim 1.4 tsi dsg golf 7 ile bi 10 yil daha devam boyle giderse tam yaklasioruz yeni alalim diye hoop arabalar bizden uzaklasiyo saolsun otv de bu isin tuzu biberi oldu

13 yil 199.200 km deyim. Degistirecegim artik ama buyutmek amaciyla. Muhtemelen byd yada chery alirim. Byd de distriburutor sikintili . Dogus gibi. Alirsan al havasindalar.Cheryde phev motoru bekliyorum. Samsunda fabrika acacaklar vazgecmezlerse . Bakalim artik.
Bu ülkede (TR de) vw bir aracın halen kendi km sine göre ederinde halen para ettigi km parametresi max 200-250 bin km arasıdır.

Gelelim biraderin sıfırdan aldığı 2012 manuel tdi passat aracının hikayesine

Gectigimiz nisan ayında 470 bin km deki passat aracı icin tamam yeter buraya kadarmış dedi birader. (Bence geç kaldı bile , 1-2 yıldır aracını şutlaman lazım artık diyordum bende)

Aracı 8 gün ilanda tuttu.

Boyasız degisensiz araca

Her arayan mesaj atan ,, taksi çıkması mı demiş hep?? Km 470 bin olunca bu soruyu soranlar cogunlukta imis

Birde motor yapıldı mı rektefiye oldu mu ? Sandık atıldımı ?

Sırf bu soruların cavabı hayır olmasına rağmen +470 bin km den sonra insanların aklına acaba ben alırsam bunları kısa vadede yaşayacakmıyım takıntısı olusuyor arayanlarda.

Aracta bu km ye kadar olan biten

***Enjektörler 380 binde tadilat temizlik kalibrasyon

*** Dpf 395 binde temizlik/yıkama (iptal edilmedi)

**"Egr 395 binde "iptal edildi"

***Turbo halen orjinal

***Yakıt pompaları halen orjinal (yüksek ve düşük basınç pompaları) orjinal

Buradan sonuc şu çıkarki bu araç 380 bine kadar error vermemiş.

Bu örnekleme dahilinde 200-250 bin km civarında bir vw her zaman yeni alıcısı icin orta vadede (400 bine kadar ) majör hata / rektefiye masraf çıkarmaması ihtimali halen yüksektir. (Heleki benzinli ise???)

Sonuclar

Vw golf realistik yüksek kmler 350-400 bin ve sonrasıdır. Bu km lerde alıcı basınagelebilecek masrafları hesaplar fiyatı öldürdükce öldürür.

200-250 bin km bir vw aracın kendi km sinde ederinde helalinden para edecegi km lerdir.

Birader bu durumları görünce

Aracımı leş fiyatına canlı canlı mezara koyacağıma öz babama dost akraba işi devrederim hayrını görür dedi gecti.

200-250 bin km de vw golfün gercek bir Binici müsterisi her zaman olacaktır. ve normal sartlarda bu araçların bu km lere ağır errorlar vermemesi beklenti dahilindedir.

Birde şu ötv konusuna değinelim

Golf life
bugün Ötv %80
eylülde %90
ekimde %100
%seneye 200 falan

Tam enayi sazan panik attack vatandasları gaza getirme stratejisi

7 aydır ilk 40 a giremeyen golfü
24 temmuzda %90 a çıkardık deseler hiç satılmayan golfe ömrü billah hiç satılmayacaktı

Bu tiyatro ile ne yaptılar

Bakın eylüle %90

Ekime %100 olacak

Yıkın showrromları kosturun St masalarına
Fiyatlar artacak. Cok eminin bu aritmetik senaryoyu masada vw tr yetkilileri hazırladı . "Birisi"imzaladı.

Yapay zekaya ötv düzenlemesi yap desen bu kadar Sinsice yapamaz

Helal sana vw-tr.

Bu ülkede (TR de) vw bir aracın halen kendi km sine göre ederinde halen para ettigi km parametresi max 200-250 bin km arasıdır.

Gelelim biraderin sıfırdan aldığı 2012 manuel tdi passat aracının hikayesine

Gectigimiz nisan ayında 470 bin km deki passat aracı icin tamam yeter buraya kadarmış dedi birader. (Bence geç kaldı bile , 1-2 yıldır aracını şutlaman lazım artık diyordum bende)

Aracı 8 gün ilanda tuttu.

Boyasız degisensiz araca

Her arayan mesaj atan ,, taksi çıkması mı demiş hep?? Km 470 bin olunca bu soruyu soranlar cogunlukta imis

Birde motor yapıldı mı rektefiye oldu mu ? Sandık atıldımı ?

Sırf bu soruların cavabı hayır olmasına rağmen +470 bin km den sonra insanların aklına acaba ben alırsam bunları kısa vadede yaşayacakmıyım takıntısı olusuyor arayanlarda.

Aracta bu km ye kadar olan biten

***Enjektörler 380 binde tadilat temizlik kalibrasyon

*** Dpf 395 binde temizlik/yıkama (iptal edilmedi)

**"Egr 395 binde "iptal edildi"

***Turbo halen orjinal

***Yakıt pompaları halen orjinal (yüksek ve düşük basınç pompaları) orjinal

Buradan sonuc şu çıkarki bu araç 380 bine kadar error vermemiş.

Bu örnekleme dahilinde 200-250 bin km civarında bir vw her zaman yeni alıcısı icin orta vadede (400 bine kadar ) majör hata / rektefiye masraf çıkarmaması ihtimali halen yüksektir. (Heleki benzinli ise???)

Sonuclar

Vw golf realistik yüksek kmler 350-400 bin ve sonrasıdır. Bu km lerde alıcı basınagelebilecek masrafları hesaplar fiyatı öldürdükce öldürür.

200-250 bin km bir vw aracın kendi km sinde ederinde helalinden para edecegi km lerdir.

Birader bu durumları görünce

Aracımı leş fiyatına canlı canlı mezara koyacağıma öz babama dost akraba işi devrederim hayrını görür dedi gecti.

200-250 bin km de vw golfün gercek bir Binici müsterisi her zaman olacaktır. ve normal sartlarda bu araçların bu km lere ağır errorlar vermemesi beklenti dahilindedir.
Ben hikayemi soule anlatayim. Bu km ye kadar motor ,elektronik ariza gormedik. Diferansiyel bilyasini yamulttuk bir kere o degisti. Suan sari siteye gore satiyorum desem 800. 850 arasi satilir gibi. Satilir mi bilmem. Ancak gelelim ters durumu. Suan bu arac 500. 600 arasi bir sey yapsa bu golf benimle beraber mezara girer . Essek niyetine binerim . Hic acimadan vurdum, kirdim dert tasasi olmadan kullanirim.

Geri