13 yil 199.200 km deyim. Degistirecegim artik ama buyutmek amaciyla. Muhtemelen byd yada chery alirim. Byd de distriburutor sikintili . Dogus gibi. Alirsan al havasindalar.Cheryde phev motoru bekliyorum. Samsunda fabrika acacaklar vazgecmezlerse . Bakalim artik.
Bu ülkede (TR de) vw bir aracın halen kendi km sine göre ederinde halen para ettigi km parametresi max 200-250 bin km arasıdır.
Gelelim biraderin sıfırdan aldığı 2012 manuel tdi passat aracının hikayesine
Gectigimiz nisan ayında 470 bin km deki passat aracı icin tamam yeter buraya kadarmış dedi birader. (Bence geç kaldı bile , 1-2 yıldır aracını şutlaman lazım artık diyordum bende)
Aracı 8 gün ilanda tuttu.
Boyasız degisensiz araca
Her arayan mesaj atan ,, taksi çıkması mı demiş hep?? Km 470 bin olunca bu soruyu soranlar cogunlukta imis
Birde motor yapıldı mı rektefiye oldu mu ? Sandık atıldımı ?
Sırf bu soruların cavabı hayır olmasına rağmen +470 bin km den sonra insanların aklına acaba ben alırsam bunları kısa vadede yaşayacakmıyım takıntısı olusuyor arayanlarda.
Aracta bu km ye kadar olan biten
***Enjektörler 380 binde tadilat temizlik kalibrasyon
*** Dpf 395 binde temizlik/yıkama (iptal edilmedi)
**"Egr 395 binde "iptal edildi"
***Turbo halen orjinal
***Yakıt pompaları halen orjinal (yüksek ve düşük basınç pompaları) orjinal
Buradan sonuc şu çıkarki bu araç 380 bine kadar error vermemiş.
Bu örnekleme dahilinde 200-250 bin km civarında bir vw her zaman yeni alıcısı icin orta vadede (400 bine kadar ) majör hata / rektefiye masraf çıkarmaması ihtimali halen yüksektir. (Heleki benzinli ise???)
Sonuclar
Vw golf realistik yüksek kmler 350-400 bin ve sonrasıdır. Bu km lerde alıcı basınagelebilecek masrafları hesaplar fiyatı öldürdükce öldürür.
200-250 bin km bir vw aracın kendi km sinde ederinde helalinden para edecegi km lerdir.
Birader bu durumları görünce
Aracımı leş fiyatına canlı canlı mezara koyacağıma öz babama dost akraba işi devrederim hayrını görür dedi gecti.
200-250 bin km de vw golfün gercek bir Binici müsterisi her zaman olacaktır. ve normal sartlarda bu araçların bu km lere ağır errorlar vermemesi beklenti dahilindedir.