Golf 7 Çekiş Düşüklüğü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nebrin34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Mustafa
Araç
Mk7
Merhaba 2015 model 1.2 tsi otomatik golf aracım var. 170 binde triger seti ve yağ bakımı yeni yapıldı. Aracımda şöyle bir problem var ilk çalıştırdığımda çekişte herhangi bir problem yok gazı köklediğimde yapıştırıyor ama 10 dakika sonra herhangi bir kasis yada ışıkta durduktan sonra sanki ağır vasıta bir araç gibi kalkıyorum araç herhangi bir uyarı yada hata vermiyor. 90 bin km den beri kavrama değişmemiş ama araçta titreme kaçırma vuruntu gibi belirtiler yok. Benzer sorunı yaşayan var mıdır neye odaklanmam lazım

basınç tüpünü kontrol edin. ondan sonra sırasıyla wastegate ve turboya yönlenebilirsiniz.

Upvote 0
140-150 km hızda bile çok rahat bir şekilde giderken şuan araç 120 km den sonra çok yoğun bir şekilde ses ve sarsıntı ile çalışıyor. Bu sıkıntım arabada eksantrik dişlisi bozulması ile başladı serviste triger seti ve konumlandırıcı denilen parça değiştiği halde performansta düzelme olmadı acaba bu eksantrik dişlisinin bozulduğu sırada motor içinde çalışan parçalara sibop, piston vs. hasar bırakmışmıdır. Önümüzdeki hafta servise götüreceğim ama gidene kadar kafamda deli sorular.

Upvote 0
Merhaba, bu hafta iki farklı özel servise götürdüm iki farklı ustada bir çok şeyi kontrol etti, makinaya bağladılar herhangi bir hata yok, test sürüşü yaptılar aracı bağırta bağırta gayet güzel gittiğini kavrama değişiminide ihtiyacı olmadığını söylüyorlar, ben kendi aracımı biliyorum, tanıyorum rolantide bile çalışma sesi değişti arabanın, bugün wasgate test ettim aracı 3.000 devire kadar çıkarıyorum herhangi bir oynama olmuyor elle aç kapa yapabiliyorum ama kitlenme yok gibi

Upvote 0
Merhaba 2015 model 1.2 tsi otomatik golf aracım var. 170 binde triger seti ve yağ bakımı yeni yapıldı. Aracımda şöyle bir problem var ilk çalıştırdığımda çekişte herhangi bir problem yok gazı köklediğimde yapıştırıyor ama 10 dakika sonra herhangi bir kasis yada ışıkta durduktan sonra sanki ağır vasıta bir araç gibi kalkıyorum araç herhangi bir uyarı yada hata vermiyor. 90 bin km den beri kavrama değişmemiş ama araçta titreme kaçırma vuruntu gibi belirtiler yok. Benzer sorunı yaşayan var mıdır neye odaklanmam lazım
Map sensorunu kontrol edin temizleyin gerekirse aynı araçtan tanidiginizda var ise takip deneyin. Ariza kodu vermiyor başıma geldi. Aracı kullandıktan bir süre sonra boguluyor gaz yemiyor yada gazi birakinca one yığılma oluyordu. Araç alt devirlerde devirlenmekte nazlaniyordu sanki bastığım kadar gitmiyordu

Upvote 0
Son bir kontrol için önerilen bir ustaya götürdüm aracı dün, sente kontrolü istedim, gayet nizami bir şekilde orjinal aparatlar kullanılarak sentede kaçıklık olmadığını gördük. Usta yolda test etti gayet normal herhangi bir sorun yok hatta bir çok test ettiğim eşdeğer araçtan bile daha atik durumda sıkma canını dedi, geçici olarak hava sıcaklıkları ve intercooler a felan bağladı durumu, yoldan döndüğümüzde yinede map sensörlerini temizlemek istedi. Aracımı aldım yola çıktım 4-5 km sonra araç epc yandı ve yolda kaldım boğaz kelebeği ile ilgili hata vermiş, neyse 1. viteste ağır ağır bir şekilde geri döndük ve kelebeği yenisi ile değiştirdik. Aracın kesinlikle yakıt tüketimi normale döndü, 100 km hız üzerinde ses, titreme ve rolantide sallantıda gitti bu durumun temizlenen map sensörlerinden mi yoksa değişen boğaz kelebeğinden mi olduğu soru işareti olarak kaldı. Ayrıca bozulan boğaz kelebeğinin map sensörlerinin temizlendiği esnada sıvı temasından (balata spreyi) dolayı arızalandığını düşünüyorum.

Upvote 0
Sizin arızanız basınç tüpü gibi duruyor

Upvote 0
Son bir kontrol için önerilen bir ustaya götürdüm aracı dün, sente kontrolü istedim, gayet nizami bir şekilde orjinal aparatlar kullanılarak sentede kaçıklık olmadığını gördük. Usta yolda test etti gayet normal herhangi bir sorun yok hatta bir çok test ettiğim eşdeğer araçtan bile daha atik durumda sıkma canını dedi, geçici olarak hava sıcaklıkları ve intercooler a felan bağladı durumu, yoldan döndüğümüzde yinede map sensörlerini temizlemek istedi. Aracımı aldım yola çıktım 4-5 km sonra araç epc yandı ve yolda kaldım boğaz kelebeği ile ilgili hata vermiş, neyse 1. viteste ağır ağır bir şekilde geri döndük ve kelebeği yenisi ile değiştirdik. Aracın kesinlikle yakıt tüketimi normale döndü, 100 km hız üzerinde ses, titreme ve rolantide sallantıda gitti bu durumun temizlenen map sensörlerinden mi yoksa değişen boğaz kelebeğinden mi olduğu soru işareti olarak kaldı. Ayrıca bozulan boğaz kelebeğinin map sensörlerinin temizlendiği esnada sıvı temasından (balata spreyi) dolayı arızalandığını düşünüyorum.
Düzeldigine sevindim çok geçmiş olsun. Bu sorunlar varken yakit tüketiminiz neydi şuanda ne oldu peki

Upvote 0
Ortalama 8-8,5 L yakıt tüketiminin olduğu devir ve hız aralığı şuanda 4.7-5 L civarlarında yaklaşık %40' lık bir iyileşme olmuş gibi duruyor tabi ama uzun süreli test etme şansım olmadı. Birde dsg hafıza reseletme gibi bir şey yaptım neden yaptığımıda bilmiyorum ama onunla birlikte vites geçişlerindeki devir aralıkları uzadı iyi mi ettik kötü mü bilemedim.

Upvote 0
Ortalama 8-8,5 L yakıt tüketiminin olduğu devir ve hız aralığı şuanda 4.7-5 L civarlarında yaklaşık %40' lık bir iyileşme olmuş gibi duruyor tabi ama uzun süreli test etme şansım olmadı. Birde dsg hafıza reseletme gibi bir şey yaptım neden yaptığımıda bilmiyorum ama onunla birlikte vites geçişlerindeki devir aralıkları uzadı iyi mi ettik kötü mü bilemedim.
Sorunun düzeldiğine sevindim, geçmiş olsun,

Upvote 0
Malesef sorunum devam etmekte bir anlık kısa yolda geçtiğini düşündüm ama uzun süreli kullanınca gördümki performansda halen düzelme yok arabam resmen eşşek gibi 60 km hıza 10 saniyede ulaşıyorum. Araba rolantide çok titriyor sesli çalışıyor, severek bindiğim arabamdan soğudum resmen güvenim kalmadı sadece kısa mesafe kullanıyorum uzun yola çıkmaya çekiniyorum. Aracın hiç bir şekilde epc motor ikaz uyarı vermemeside çok can sıkıcı neye odaklanacağını bilemiyorsun, bobin buji desem obd cihazı ile verileri inceliyorum missfire 0, hava yakıt karışımı normal değerlerde, yakıt basıncı normal, bu hafta sonu egzos manifoldu ve katalizör kontrol ettireceğim, en son kompresyon testi yaptıracam artık. Ayrıca westgate çubuğum 3000 ve 3500 devirde bile hareket etmiyor bu normal olabilir mi.

Upvote 0
Malesef sorunum devam etmekte bir anlık kısa yolda geçtiğini düşündüm ama uzun süreli kullanınca gördümki performansda halen düzelme yok arabam resmen eşşek gibi 60 km hıza 10 saniyede ulaşıyorum. Araba rolantide çok titriyor sesli çalışıyor, severek bindiğim arabamdan soğudum resmen güvenim kalmadı sadece kısa mesafe kullanıyorum uzun yola çıkmaya çekiniyorum. Aracın hiç bir şekilde epc motor ikaz uyarı vermemeside çok can sıkıcı neye odaklanacağını bilemiyorsun, bobin buji desem obd cihazı ile verileri inceliyorum missfire 0, hava yakıt karışımı normal değerlerde, yakıt basıncı normal, bu hafta sonu egzos manifoldu ve katalizör kontrol ettireceğim, en son kompresyon testi yaptıracam artık. Ayrıca westgate çubuğum 3000 ve 3500 devirde bile hareket etmiyor bu normal olabilir mi.
Dostum sana kesin çözüm söylüyorum. Eğer aracında şunlardan bir kaçı varsa hepsi olmayabilir

Kalkışlar hantal
Rolantide titreme
Arabanın gaz yememe hissi boğulur gibi olması
Trafikte gaza ayak ucu ile bastığında ve birden bıraktığında ileri geri al ver yapma
Aracın D modunda yokuşta zorlanıyormuş hissi
Yuksek hizlarda mesela 190 km hız D6 5000 devir geçmemesi
Act motorlarda eco modundan zor çıkması yada çıkarken çok sarsması
Arabanın bazen turbosuzmuş gibi davranması
Ve bu tüm sandıklarıma ek olarak HATA KODU bile vermemesi.

Direk map ve maf sensorunden. Boşa para harcama önce maf sensoru temizleyicisi ile temizle liqui moly sensor temizleyicisi olabilir. Test et duzeldiyse sorun yok. Duzelmediyse yada tekrar başladıysa yetkili servisten map sensoru al degistir. Yine düzelmez ise maf sensorunude yetkiliden al degistir. Ben 8 ay uğraştım dünya masraf yaptim sonunda buldum şükür. Hatta @UBC53 tede ayninsorun vardı benden sonra oda temizlendi sorunu düzeldi

Upvote 0

Gaz kelebeğine baktırın bazen kanadı açılmıyor veya yağlanması gerekiyor

Upvote 0

Geri