🧿🤍 Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Style DSG 2025 Beyaz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

@forzaGilles abimin dediği gibi motor yağının ve yağ filtresini değişmezseniz rodajın pek anlamı yok. mutlaka 1.5k kmde bunu yapın. bazı servisler problem yaratıyor ama tanıdık vs varsa çözersiniz yoksa da servisiniz hangi yağ markasını kullanıyorsa bunu orijinal şekilde temin edin ve yağ filtresini servisten alın. servis sorun cıkarırsa da dışarda herhangi bir ustada kolaylıkla değiştirin.

Ben şimdi canlıya yazdım rotaj bakımı yok dedi…
Tanıdık var evet bugün görüşeceğim bakalım ne diyecek…

Hayırlı olsun, tam uzun yola çıkıp otonomu açıp, golf yalıtımıyla yakıt tüketimi kasarak konforlu şekilde yolculuk yapılacak araç.

Neden elektrikli tercih etmediniz merak ettim?

Sakın 6000 rpm çevirmeyin yazık kuzuya ben olsam 3000 rpm i hiç geçmezsdim :)

1.0 ile fark var mı diye soruluyor. Yakıt olarak benzin kullanmaları dışında ortak bir yönleri olduğunu sanmıyorum :)

Refrofite de kıyılmaz ona. Style zaten daha ne olsun.

🧿
Sürekli değil ama arada yapmak motor sağlığı için iyi hocam.

Ayrıca o turbonun sonradan gelmesi var ya 🤤

Hayırlı olsun metın hocam kazasız belasız kullanımlar

1500km ok

Motor yağı ve yağ filtresinin değişeceğini hiç bilmiyordum ben…

Servisten bunu istesem yaparlarmı acaba…
Yaparlar ama ben olsaydım bu işlem (ana bakım olmadığı) için servise bulaşmazdım,

Servisten sadece karter tapası pulu, yağ filtresini alır, geçmişten bugüne kadar gittiğiniz yetkili servis hangi yağ markasını ((Shell veya Castrol) kullanıyor ise dışardan aynısından temin eder, dışardaki ustama drğiştirirdim,

1.5 eTSI 116ps motor yağ kapasitesi: 4,3 Litre

TSI motorlarda yağ filtresi:
04E115561T (Made in Turkey / FİL Filtre)
04E115561AC (Made in Germany / Mann Filtre)

Parça kodu 561AC ile bitenden (yedek parça bölümünden) temin ediniz, Ve ilerki zamanlarda serviste yaptıracağınız genel bakımlarda da servis danışmanınıza bakımda 561AC olandan kullanılmasını istiyorum diye özelikle belirtiniz, her bakıma gittiğimizde de tekrar tekrar söyleyiniz.,

Not: servisin dediği (rodaj diye bir şey yoktur) cümlesine itibar etmeyiniz, Golf, Porsche Carrera 4S veya Maserati fark etmeksizin —> aracın markası ne olursa olsun rodaj vardır, ve içten yanmalı motorlar olduğu sürece de bu durum değişmeyecektir. Saygılar..

Yaparlar ama ben olsaydım bu işlem (ana bakım olmadığı) için servise bulaşmazdım,

Servisten sadece karter tapası pulu, yağ filtresini alır, geçmişten bugüne kadar gittiğiniz yetkili servis hangi yağ markasını ((Shell veya Castrol) kullanıyor ise dışardan aynısından temin eder, dışardaki ustama drğiştirirdim,

1.5 eTSI 116ps motor yağ kapasitesi: 4,3 Litre

TSI motorlarda yağ filtresi:
04E115561T (Made in Turkey / FİL Filtre)
04E115561AC (Made in Germany / Mann Filtre)

Parça kodu 561AC ile bitenden (yedek parça bölümünden) temin ediniz, Ve ilerki zamanlarda serviste yaptıracağınız genel bakımlarda da servis danışmanınıza bakımda 561AC olandan kullanılmasını istiyorum diye özelikle belirtiniz, her bakıma gittiğimizde de tekrar tekrar söyleyiniz.,

Not: servisin dediği (rodaj diye bir şey yoktur) cümlesine itibar etmeyiniz, Golf, Porsche Carrera 4S veya Maserati fark etmeksizin —> aracın markası ne olursa olsun rodaj vardır, ve içten yanmalı motorlar olduğu sürece de bu durum değişmeyecektir. Saygılar..

Ne demem lazım bilemedim ki yıllardır bilgilerini paylaşıyorsun… 😌

İyi ki varsın…🙃

Hayırlı uğurlu olsun @metinkar abi. 🧿

Ben bu konuyu neden geç gördüm ya :D

Farların aydınlatma performansı önceki IQ Light lara göre ciddi fark etti mi?

Abi profilindeki araç yazsını değiştirmeyi unutmuşsun. Yakında yazıyor

Geri