Golf 8 Sağ Yolcu Kapı Ambiyans Bozuldu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kernlog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Esat
Araç
Golf 8 1.0 2021
Merhabalar arkadaşlar, küçük yeğeninizin tekmesi sonucunda sağ ön kapı döşemesindeki ambiyans ledi dağıtan kristal çatladı bu yüzden aydınlatma doğru şekilde yapılmıyor. Çıkma parça aradım ancak bulamadım, bazı arkadaşlar arabasında full ambiyans yaptırıyor ancak ben orijinal halini çok beğeniyorum ve yaptırmayı düşünmüyorum. Eğer İstanbul'da yaptıracak arkadaş varsa ben bu kristali ondan almak isterim, çünkü bildiğim kadarıyla led döşüyorlar ve bu kristal parça ordan çıkartılıp atılıyor.

Sağ ve sol farkını net görebilmeniz için fotoğraf ekledim.

Ekli dosyalar

• Image (4).jpeg
    Image (4).jpeg
    95.8 KB · Görüntüleme: 59
  • Image (3).jpeg
    Image (3).jpeg
    38.5 KB · Görüntüleme: 57
Çok zahmetli bir işlem elinizden gelmiyor ise sağlam bir usta lazım…
Astarı yüzünden pahalı ya gelme ihtimalide vardı…
Kapı döşemesi söküldükten sonra iç tarafta o ledlerin olduğu alan var normal şartlarda orada plastik alanın eritilmesi ve eski çıkacak yeni takılacak eritilmiş alana tekrar plastik uygulanabilir malzeme vs var ise yok ise silikon vs aynı yerlere sıkılacak lakin eskisi gibi zor içerde zaman içinde oynayabilir sallanabilir ses yapabilir mk8-8.5 lardaki bu kapı ledlerinin montaj yeri hiç iyi değil. Bir önceki modeller de daha başarılı idi…
Sıfır kapı döşemesi ya servis yada çıkmacıdan alacaksın…
Ben olsam ne yapardım servis fiyatından ucuz olacak ise, çıkmacıya bakardım eğer bulamaz isem herhalde kısa vadeli renk tonu fazla sırıtmayacaksa piyasadaki yapılan uygulamadan yaptırır devam ederdim…

Upvote 0
Ben de ön göğüse orijinal ambiyans yaptım, yaparken ledler çalışıyor mu diye denedik soket aynı zaten evet çalışıyor ledler önceki mesajımda paylaştığım gibi kapı içinde de yeri mevcut fakat dediğim gibi cesaret edip puntoları sökme/söktürme işine girmedim ileride ses vb olursa kafayı yerim ben :)

Farklı bir çözüm de üretemedik punto sökmeden montajlamak ledleri mümkün drğil gibi. Anca dedim şekilde bmw lere de yapıyorlarmış punto yerine vide şeklinde ama bilemiyorum o işe girmem gibi.
Bu güzel haber. O zaman şöyle anlıyorum, kapı modülüne ihtiyaç yok. Kablolamayı düzgün bir biçimde yaparsak üst kapı ve alt ceplik olarak sorunsuz bir şekilde çalışır. Doğru muyum?

Upvote 0

Geri