Katı Wax Önerisi

Merhaba. Füme renk aracım için koyu renkler için olan versiyonu Soft99 Fusso Coat wax satın alıp uygulamasını yaptım. 12 Ay kalıcılık vaad ediyor ama zor. Su iticiliği mükemmel. Araştırıp bakabilirsiniz.

Selam,

Fiyat fazla yüksek geldi, markadan ziyade verime odaklanmanızı öneririm. Maalesef ülkede meguiars, sonax gibi markalara körü körüne inanıp satın alma meşhur... Sarı şampuan vardı dillerden düşmeyen cilalı şampuan, 1700-1800 TL olmuş :)

Yıllar içinde çeşit çeşit katı wax kullanmış ve sonrasında sıvı ürünlere geçmiş biri olarak kesinlikle sıvı wax öneririm. Önceden sıvı wax dayanımları en büyük dezavantajları idi. Şu sıralar ömür anlamında da epey iyileşti. Adbl syntetic wax, vonixx blend ve sonax ceramic gibi sıvı ürünleri araştırmanızı öneririm. Attığınız gibi bir ürün için bence 3000 TL gibi rakamlar çok yüksek...

Bu tarz ürünleri övenler genelde detaya pek hakim olmadan sadece 2 3 markayı duyup öven kişiler oluyor genelde. Yüzeyde azıcık toplanma görünce boncuk sanıyorlar :)

1000494507.jpg

@burak1872 Soft99 öneririm. Kendi aracıma seramik üzerine 3 ayda bir uyguluyorum. Waxta soft99 bir numaradır. Yetkili disbirütör yamaclardetailing burdan temin edebilirsin.

@burak1872 Soft99 öneririm. Kendi aracıma seramik üzerine 3 ayda bir uyguluyorum. Waxta soft99 bir numaradır. Yetkili disbirütör yamaclardetailing burdan temin edebilirsin.
Teşekkür ederim.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bir ürün aşağı yukarı ne kadar gider

Sanırım bu ürün
https://www.yamaclardetailing.com/urun/soft99-authentic-premium-carnauba-wax-200-gr

Bunuda bir kaç arkadaş önerdi
https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=3170

sanırım ikisinden birini alacağım

Teşekkür ederim.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bir ürün aşağı yukarı ne kadar gider

Sanırım bu ürün
https://www.yamaclardetailing.com/urun/soft99-authentic-premium-carnauba-wax-200-gr

Bunuda bir kaç arkadaş önerdi
https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=3170

sanırım ikisinden birini alacağım
soft99 beyaz aşırı parlak kullanıyorum, 1 kutudan 2 defa uygulama yapılıyor ortalama 5-6 yıkama rahat götürür

Yıllar önce Erdem boyadan alıyordum güzel ürün ,

Ekli dosyalar

• fk.png
    fk.png
    251 KB · Görüntüleme: 15
soft99 beyaz aşırı parlak kullanıyorum, 1 kutudan 2 defa uygulama yapılıyor ortalama 5-6 yıkama rahat götürür
Aynı üründen mi bahsediyoruz bilmiyorum ama 1 kutu Wax ‘tan 2 defa uygulama mı yapılıyor/yapıyorsunuz..?

Ne yaptığınızın farkında mısınız, 1 kutu wax’tan en az 25 uygulama yapılır,

Wax nasıl uygulanır, ne kadar kullanılması gerekir, tekrardan araştırmanız yararınıza olacaktır.

@burak1872
Soft99 cila/wax ürünleri bu hobiye yeni başlayanlar için (giriş seviyesi) wax’lar üretir, bazı wax’larının kalıcılığı zayıf, bazılarının ise kalıcılığı yüksektir,

Örneğin;
Soft99 Authentic
Parlaklığı iyi derecede ama kalıcılığı/dayanımı çok çok zayıf olan, açıkçası pek bir işe yaramayan bir wax’tır,

Soft99 Kiwami:
fiyat/performans üründür, parlaklık ve dayanım olarak orta seviye bir üründür,

Soft99 Fusso 12 ;
en uzun dayanımı olan ürünüdür, ancak parlaklık olarak “vasat üstü” bir parlaklık vaad eder, En büyük sıkıntısı eğer wax’ı sürdükten sonra —>parlatmak için yüzeyde fazla bekletirseniz, parlatma aşaması işkenceye dönüşür, öyle ki adama kol kası yaptırır fazla bekletmeden hemen silerek parlatmak gerekir yoksa işkence çektirir.!

Meguiars’ın ürünü zaten 3 bin lira verilecek bir ürün değil, daha fazla yorum yapmaya değmiyecek bir ürün,

Benim tavsiyem ;
Bilt Hamber Double Speed Wax olurdu, tam olarak fiyat/performans ürünüdür, yüzeydeki parlaklığı ve dayanımı gayet iyi olan bir wax’tır, kalite olarak daha iyi bir markadır yerli -yabancı pek çok kullanıcı tarafında kendini kanıtlamış bir üründür;
https://www.formulax.com.tr/urun/bilt-hamber-double-speed-wax/

https://www.formulaxstore.com/bilt-...u2xskIrtDlX39cCTCx1QEPGHR96s9O5_kNsT17zEUVs8z

Softt99 ‘un wax’ları kavanoz 200gr. iken, Bilt Hamber 250gr. dır,

Hızlı Cila (Sıvı Cila) olarak;
Sonax Xtreme Ceramic Spray Coating (Xtreme Ceramic Spray Versiegelung) alabileceğiniz en iyi ürünlerden biridir, bir de bu ürünün aynı markada benzerleri var şişeleri çok benzerdir, yine turuncu şişede ancak farklı ürünlerdir alırken onlarlar karıştırmayın (Xtreme Ceramic Quick Detailer / Xtreme Ceramic Ultra Slick Detailer)

Aynı üründen mi bahsediyoruz bilmiyorum ama 1 kutu Wax ‘tan 2 defa uygulama mı yapılıyor/yapıyorsunuz..?

Ne yaptığınızın farkında mısınız, 1 kutu wax’tan en az 25 uygulama yapılır,

Wax nasıl uygulanır, ne kadar kullanılması gerekir, tekrardan araştırmanız yararınıza olacaktır.
Evet aynı ürün, 2017 yılında aracımı aldığımdan beri soft99 kullanıyorum. Wax nedir nasıl uygulanır gayet iyi biliyorum.
25 uygulama mı ? Siz Galiba motosikletler için konuştunuz ?
Siz herhalde uygulama yaparken 200 gram olan kutudan 7-8 gram wax araca sürüyorsanız Buda demek olırki kaporta üzerindeki etki 0 olur. Kaporta üzerinde katman tabaka hidrofibriklik kayganlık oluşmaz, o zamanda kıymeti yok, 25 uygulama ile nasıl verim alınabilir, akıl var mantık var boşuna para demek. Hiçbir kıymeti yok. Bu arada 20 gün önce yaptığım waxın resmini atıyım, 25 uygulamanın 1inden bu sonuç alınabilir mi? Bi görün istedim.( ha bu arada araçta şuan boya koruma, seramik yok)

Ekli dosyalar

• IMG_8551.jpeg
    IMG_8551.jpeg
    237.3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
vonixx carnabua wax tek geçerim hocam

çokca cila kullandım böylesini görmedim. içerisinden uygulama padi çıkıyor. 2 panel cilalayın silin 2 şer 2 şer yapıyorsunuz silimi çok kolay. ben meguiarsın cila silme bezini kullanıyorum cila beziniz kaliteli olmazsa işkenceye dönüşür. size fikir vermesi açısından aşağıya ciladan sonra çektiğim bazı fotoğrafları ekliyorum.

arabam 2015 ten beri hiç pasta görmedi sadece bi keresinde demir tozu kil ve meguiarsın correction compound ürününü el ile uyguladım yüzeyi çiziklerden arındırdı lakin makine ile yapılan polisajdan çok çok geride kısaca amatör el ile pastası yapıldı sadece.

IMG_3280.JPEGIMG_3276.JPEGD2BF9F1F-C6D3-4B0D-803F-0DD75ABF6FBB.jpg

katı wax ile uğraşmak istemeyenlere ise koch chemie protector wax (pw) öneririm 1400 tl fiyatı var ama 1 litre konsantre olarak geliyor. 1 litre boş şişeye 3-4 kapak atıp üzerini su ile tamamlıyorsunuz arabayı yıkadıktan sonra araba ıslakken her yerine güzelce atıyorsunuz sonra su ile duruluyorsunuz. kullanımı çok kolay ve vonix kadar parlatıyor. petrolde araba yıkayanlar. araç köpüklü iken cilayı uygulayıp durulama aşamasına geçebilir.

Evet aynı ürün, 2017 yılında aracımı aldığımdan beri soft99 kullanıyorum. Wax nedir nasıl uygulanır gayet iyi biliyorum.
25 uygulama mı ? Siz Galiba motosikletler için konuştunuz ?
Siz herhalde uygulama yaparken 200 gram olan kutudan 7-8 gram wax araca sürüyorsanız Buda demek olırki kaporta üzerindeki etki 0 olur. Kaporta üzerinde katman tabaka hidrofibriklik kayganlık oluşmaz, o zamanda kıymeti yok, 25 uygulama ile nasıl verim alınabilir, akıl var mantık var boşuna para demek. Hiçbir kıymeti yok. Bu arada 20 gün önce yaptığım waxın resmini atıyım, 25 uygulamanın 1inden bu sonuç alınabilir mi? Bi görün istedim.( ha bu arada araçta şuan boya koruma, seramik yok)
Öncelikle şunh blr açıklığa kavuşturalım balmumu denilen wax’ta bir boya koruma çeşididir,

Söylediğiniz (1 kutu wax ile 2 kez uygulama yapılabilir) dediğiniz şeyin tamamen yanlış olduğuna dair size farklı farklı “195 resmi kaynaktan” bilgi/kanıt sunabilirim.,

En basit şekilde ;
Soft99 Resmi Web Sitesinin 1 kutu wax kaç uygulama yeter. , ürünün uygulama önerileri, ekran görüntüsü buyrun söylediğiniz yanlış olduğunu bizzat firmanın kendi resmi web sitesinde açıklıyor;
782B73E7-D6A1-48E5-BD0C-6063E58FCAA8.jpeg

C24E2B42-0E4D-48A8-8C71-22B4B5E66720.jpeg

https://shop.soft99.eu/collections/waxes/products/extreme-gloss-the-kiwami-light-hard-car-wax-200-g

Eğer isterseniz ;
Soft99 Europe Corporation ile veya Soft99 ‘un Türkiye Distribütörü olan Yamaçlar Detailing ile iletişime geçip 1 kutu wax ile 2 kez mi uygulama yapılabilir yoksa 1 kutu ile min. 15-20 ‘den fazla uygulama yapılabilir mi resmi kaynaklara sormanızı öneririm,

veya Detailing hobisi ilei lgili yerli/yabancı forumlarda bu hususu sorabilirsiniz veya bu hobi ile ilgilenen insanlar ile veya bizzat detailing sektöründe profesyonel olarak hizmet veren yerlere bunu sormanız öneririm,

Alacağınız cevap 100 kişiden 99’u yine size aynı cevabı verecektir,

Biz forum olarak (doğru olduğıu zannedilen yanlışları) burada yardımlaşma adına paylaşıyoruz.,

Ancak
bilginiz olsun bu dediğiniz (1 kutu wax ile 2 kez uygulama yapılabilir)) söyleminizde dışarda veya herhangi bir toplulukta bu söyleminizde ısrarcı olursanız ciddi şekilde alay konusu olursunuz., 2017 yılından beri 8 senedir kullandığınız bir ürünün uygulama talimatlarını bile dikkate almadan böyle iddialı cümleler kurarak topluluk içinde zor durumda kalmamızı sonuç olarak hiç birimiz istemeyiz,

Şayet söylediklerim size yeterli gelmediyse diğer wax üreticilerinin “resmi kaynaklarından da” bilgilendirme amaçlı Link bırakabilirim, Lütfen çekinmeden iletişime geçiniz,
Saygılar..

Geri