Golf 7.5 2018 130 bin km alınır mı ?

VanGuardMan

Yeni Üye
İsim
Anıl
Araç
Golf
Yeni bir araç alma arefesindeyim bir araç buldum 2018 dsg lakin 130 bin km'de. Hata boya değişen yok. Cam tavanlı.
-Biraz km takıntım var aracı alıp uzun süre binmeyeceğim max 1 yıl kadar bineceğim sonra satacağım çok fazla değer kaybetmesini de istemiyorum kafama takılan bu km de dsg bana çok sıkıntı çıkarır mı nelere dikkat etmeliyim. Birde tahminen 145 bin km de satarken sıkıntı yaşar mıyım ?
-Ne gibi masraflar açar?
AKÜ YENİ - 4 LASTİK YENİ (MICHELİN) - MUAYENE YENİ - YAĞ BAKIMI YENİ - TRİGER BAKIMLARI YENİ - EZİK ÇİZİK BOYASIZ DÜZELTME YOK

Son düzenleme:

-dsg kavrama volan ne zaman değişti?
-Güçlendirilmiş tüp yapıldımı? yapıldıysa ne marka
-mekatronikte sorun var mı tamir gördü mü? yağ kaçağı, arıza kodu var mı?
-araçta geç doldurma gitmeme yerinden kalkarken frene basın uyarısı var mı? (tüple alakalı)
-vites geçişlerinde aptallık var mı

dizelse enjektörler dpf egr ne durumda? benzinli ise yağ yakma var mı?

143 binde 2015 1.6 tdi golf aldım şu an 180 binde. kavraması 174 binde tüp ise 147 binde değişti sonra o tüp dikiş tutmadı 179 binde komple yağlarıyla beraber tekrar değiştirdim.

aracın kaportasından önce mekanik yürüyen şasiler gelir. yani öncelik yürüyendir. yoksa kaput boyanmış kapıyı söküp takmışlar şurasında gamze var vs vs boş muhabbetler.

yukarda yazdıklarımı teker teker kontrol et bir sorun yoksa dsg den yana zaten sorun yaşamazsın.

fiyatlar hakkında da bilgi vereyim aklında bulunsun.

kavrama volan değişimi 38-50 bin tl arası tutuyor. parçaların güncel fiyatı 27-28 bin tl ustanın aldığı işçiliğe bağlı fiyatlar dediğim aralıkta değişiyor.

mekatronik basınç tüpü 8-10 bin tl arası tüp yapılırken mekatronik ve şanzıman yağıda beraber değişiyor.

mekatronik tamir takımı 20-30 bin tl. kart bozuksa 60-70 bini bulur

dizelse enjektörlerin tanesi 20 bini geçiyor kabaca hesap işçilikle beraber 60-70 bin tl

dpf egr ye girmiyorum bile. genelde bu km lerde bozulmaz bilinçli kullanıldığında dolmaz benim aracım 180 binde dpf egr si tertemiz kül miktarı 9 gr

-mekatronikte sorun var mı tamir gördü mü? yağ kaçağı, arıza kodu var mı?
-araçta geç doldurma gitmeme yerinden kalkarken frene basın uyarısı var mı? (tüple alakalı)
-vites geçişlerinde aptallık var mı

dizelse enjektörler dpf egr ne durumda? benzinli ise yağ yakma var mı?

143 binde 2015 1.6 tdi golf aldım şu an 180 binde. kavraması 174 binde tüp ise 147 binde değişti sonra o tüp dikiş tutmadı 179 binde komple yağlarıyla beraber tekrar değiştirdim.

aracın kaportasından önce mekanik yürüyen şasiler gelir. yani öncelik yürüyendir. yoksa kaput boyanmış kapıyı söküp takmışlar şurasında gamze var vs vs boş muhabbetler.

yukarda yazdıklarımı teker teker kontrol et bir sorun yoksa dsg den yana zaten sorun yaşamazsın.

fiyatlar hakkında da bilgi vereyim aklında bulunsun.

kavrama volan değişimi 38-50 bin tl arası tutuyor. parçaların güncel fiyatı 27-28 bin tl ustanın aldığı işçiliğe bağlı fiyatlar dediğim aralıkta değişiyor.

mekatronik basınç tüpü 8-10 bin tl arası tüp yapılırken mekatronik ve şanzıman yağıda beraber değişiyor.

mekatronik tamir takımı 20-30 bin tl. kart bozuksa 60-70 bini bulur

dizelse enjektörlerin tanesi 20 bini geçiyor kabaca hesap işçilikle beraber 60-70 bin tl

dpf egr ye girmiyorum bile. genelde bu km lerde bozulmaz bilinçli kullanıldığında dolmaz benim aracım 180 binde dpf egr si tertemiz kül miktarı 9 gr
-mekatronikte sorun var mı tamir gördü mü?

-->Bu ilk üç sorunun cevabı sanırım hayır herhangi bir değişim yok konuştuğum kişinin bana söylediğine göre herhangi bir titreme vuruntu falan yokmuş.

-vites geçişlerinde aptallık var mı.

--> bunların cevaplarını da bilemiyorum araç benzinle 2018 model 1.4 tsi 125 bg yağ yakma yağ kaçırma gibi sorunları yok dedi

150 bine kadar bahsettiğim sorunları yaşaman olası. umarım yaşamazsın.

Yeni bir araç alma arefesindeyim bir araç buldum 2018 dsg lakin 130 bin km'de. Hata boya değişen yok.
-Biraz km takıntım var aracı alıp uzun süre binmeyeceğim max 1 yıl kadar bineceğim sonra satacağım çok fazla değer kaybetmesini de istemiyorum kafama takılan bu km de dsg bana çok sıkıntı çıkarır mı nelere dikkat etmeliyim. Birde tahminen 145 bin km de satarken sıkıntı yaşar mıyım ?
-Ne gibi masraflar açar?
AKÜ YENİ - 4 LASTİK YENİ (MICHELİN) - MUAYENE YENİ - YAĞ BAKIMI YENİ - TRİGER BAKIMLARI YENİ - EZİK ÇİZİK BOYASIZ DÜZELTME YOK
Hocam bu km’ler şanzıman için kavrama değişim zamanları biliyorsun en azından bir kavrama değişimi için madden hazırlıklı olunmalı onun dışında golf makyajlı kasa bir de boya değişen yoksa fiyatlar biraz ütopik oluyor fiyat konusunda hangi seviyede araç

Daha önce dsg araç kullanmadıysan bu konuda kendini kanıtlamış tecrübe sahibi ustalardan yardım alabilirsin. Zaten @UBC53 kritik noktaları yazmış. Klasik ekspertizlere güvenip almaktansa arkadaşın değindiği noktalar için iyi bir serviste check up yaptırabilirsin. Ben de yeni golf sahibiyim çok memnunum. 2017 1.6 TDI DSG 129 binde aldım. 114 binde triger seti, 119 binde kavrama volant güçlendirilmiş tüp mekatronik yağı değişmiş. Araç bendeyken 133 binde şarj dinamosunun kömürü bitti ve tamiri yapıldı. Dinamo tamiri, dinamo kasnağı ve gergisi değişti toplam 8 bin₺ masrafı oldu. Bu km’lerde bitmesi normal dediler.

almadığın her an zarardasın al geç kardeşim madem bakımları yapacak bütçen de var satarken üstüne koyarsın farkını alacak kişide anlar zaten

Hocam bu km’ler şanzıman için kavrama değişim zamanları biliyorsun en azından bir kavrama değişimi için madden hazırlıklı olunmalı onun dışında golf makyajlı kasa bir de boya değişen yoksa fiyatlar biraz ütopik oluyor fiyat konusunda hangi seviyede araç
Fiyat olarak 1400 civari istiyor .

Daha önce dsg araç kullanmadıysan bu konuda kendini kanıtlamış tecrübe sahibi ustalardan yardım alabilirsin. Zaten @UBC53 kritik noktaları yazmış. Klasik ekspertizlere güvenip almaktansa arkadaşın değindiği noktalar için iyi bir serviste check up yaptırabilirsin. Ben de yeni golf sahibiyim çok memnunum. 2017 1.6 TDI DSG 129 binde aldım. 114 binde triger seti, 119 binde kavrama volant güçlendirilmiş tüp mekatronik yağı değişmiş. Araç bendeyken 133 binde şarj dinamosunun kömürü bitti ve tamiri yapıldı. Dinamo tamiri, dinamo kasnağı ve gergisi değişti toplam 8 bin₺ masrafı oldu. Bu km’lerde bitmesi normal dediler.
Yetkili servise @UBC53 hocamın değindiği konuları mı götürüp göstereyim almadan önce

Güncel kasa değil 7yaşında 130bin km’de bir araç için çok yüksek fiyatlar evet çok seviyoruz ama bu piyasa hiç mantıklı gelmiyor bana
Bana da hiç mantıklı gelmiyor ama içimde bir ukte olarak kaldı o yüzden alıp 1 sene kadar binip satmayı düşünüyorum.

1.400.000TL istenilen 2018 model aracın motor ve donanım paketi nedir acaba?

Yapmayın efendim lütfen.
Kafam çok karışık zaten hala düşünüyorum ilanda gelmiyor 7.5 highline cam tavanlı istiyorum tabi daha düşük km de olsa daha makul. şeytan diyor git 2015 golf 7 al 1200'e falan biraz diren ama o kadar heves ettim ki...

Geri