Merhabalar, 2010 model 1.4 TSI caxa dsg golf 6 (downpipe+soft yazılım) aracım var. Araçta ilk başlarda motorda kompresyondayken (yokuş aşağı inerken dsg'nin kendi motor freni yaptığı zamanda) gaza basınca hafif bir duman fark ettim.Bu süreçte aracın yağ seviyesini ve su seviyesini sürekli kontrol ettim herhangi bir eksiltme yoktu. Bunun akabinde yaklaşık 2-2.5 hafta sonrasında aracımın bakımı da yaklaşması sebebiyle bakımı erkene çekip buji değişimi, antifiriz değişimi, benzin filtresi ve rutin yağ bakımı yaptım. Bu bakımı yaparken bu duman konusunda biraz araştırmalarım sonucunda "karter havalandırma valfinin(PCV)" den kaynaklı olabileceğinden şüphelendim ve ustama bakım zamanı boğaz kelebeğini ve turbodan emme manifolduna giden boruyu söküp bakmasını istedim. Emme manifoldunda ve emiş borusunda ufak bir yağlanma gördük, bana ustam turbodan yapabileceğini söyledi fakat turbo geçen sene Eylül'de İstanbul'un en iyi turbocularından birinde komple revize gördü. Hadi dedim turbo revizesi başarılı olmadı Samsun'daki başka bir turbocuya turboyu göstermeye gittim emme palinde herhangi bir boşluk ve yağlanma olmadığını söyledi. Ayriyetten turbonun yağlama borularında ve çevresinde en ufak bir yağ kaçağı, terlemede gözükmüyor, aracın çekişide gayet yerinde. Bundan sonra ustam enjektörlerle alakalı olabileceğini söyledi (kendim düşük ihtimal verdim çünkü duman rengi maviye kaçık bir beyaz yağ dumanı şeklinde) würth'ün enjektör temizleyicisini aldık depoya ekledik fakat herhangi bir gelişme olmadı. Bu süreçte sürekli yağ seviyesini ve su seviyesini kontrol ettim herhangi bir eksiltme yok. Sadece bugün araç cold starttayken sanki yüksek devirde gaz kesiyormuş araç boğuluyormuş gibi bir ses geldi (devir saatinde herhangi bir dalgalanma olmadı). Cold starttayken ilk çalıştırmada rölantide herhangi bir duman atmıyor(Subab lastiği ihtimalini düşürüyor). Motor ısınınca dip gaz yapıp bıraktığımız zaman ufak bir duman salıyor ve dediğim gibi kompresyondayken yapıyor. Bu duman salmaları da her kompresyondayken ya da her gaz verip bıraktığımızda yapmıyor. Motorun sesinde ve aracın çekişinde olağan dışı herhangi bir şey gözlemleyemedim. Ben PCV valfinden olabileceğini düşündüm fakat ustam çok düşük ihtimal olduğunu söyledi. Bu konu hakkında tecrübesi, düşüncesi olan arkadaşlara danışmak istedim. Bilgisi olan var ise bilgilendirirse çok sevinirim. Teşekkürler.