18 Gun metal jant önerilerinize ihtiyacım var.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

17>18 geçişinde araba taş gibi mi olur, her çukur hisseder miyim vs diye çok çekindim. Dijondan orjinal durbana geçtim. Dijonda contisportcontact vardı, durbanda premiumcontact var. Konfor farkı gerçekten neredeyse yok denecek kadar az oldu bu kombinasyonla. Ufak jantta spor lastik sertliği vardı çünkü. Sert çukura düşünce büyük jant ince yanak sönümleme azlığı anca anlaşılıyor.

Sonrasında mubea yay taktım, mubea yayda konfor farkını daha çok hissettim. Yani 18janta geçmek mi spor yaya geçmek mi derseniz kesinlikle spor yaya geçmek daha çok hissettiriyor.

@ofk77 hocam ben de durbanı epey ağır sanıyordum, dijonu çok daha hafif biliyordum. İkisinin kilogramlarını biliyor musunuz?
dijon ağır hocam bende yedek lastik 17 dijon tam ölçü bazen yedek lastiği söküp altını halısını falan temizliyorum kaldırırken hissettiriyor ağır bir jant olduğunu

Eibach pro kit 30 veya 35 mm olan
Süpertorismo
Sebring
Malory
Durban
Proterya

Benim favorilerim bunlar. (Haricindekiler özel zevktir tartışmaya açıktır oldu diyende olur, olmamış diyende)

Orijinal olmak kaydıyla sebring derim ben. Replikaları aynı rengi tutturamıyor.

Herkese keyifli forumlar dilerim. aşağıdaki delikanlıya jant lastik veya jant bakıyorum hangisi olursa.

18 inç gun metal jant önerilerinize açığım. elinde olan varsa da istanbul içi talibim kırık kaynak olmaması şartı ile şimdiden teşekkür ediyorum.

ayrıca 18 jant takınca sanırım araç biraz yüksek durucak konfordan çok ödün vermeyen spor yay önerilerinize açığım...

Ekli dosyayı görüntüle 84746
18 gun metal proteria ve 3.5 eicbach pro kit kullanıyorum. Çok az bi tık konfor düşüyor, Millet konfor filan gidiyor diyor ama ben katılmıyorum. Tamamen zevk meselesi. Ama tavsiye ederim. Hem arabanın görseli oturaklığı değişiyor hem de Sürüş zevki inanılmaz artıyor

Ekli dosyalar

• IMG_6553.jpeg
    IMG_6553.jpeg
    260.8 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_6555.jpeg
    IMG_6555.jpeg
    253.9 KB · Görüntüleme: 25
18 gun metal proteria ve 3.5 eicbach pro kit kullanıyorum. Çok az bi tık konfor düşüyor, Millet konfor filan gidiyor diyor ama ben katılmıyorum. Tamamen zevk meselesi. Ama tavsiye ederim. Hem arabanın görseli oturaklığı değişiyor hem de Sürüş zevki inanılmaz artıyor
Konudan bağımsız olacak ancak, çamurluk flaplarını kendiniz mi montajladınız? Eğer öyle ise dayson veya 3m hangi yöntemi tercih ettiniz öğrenebilir miyim?

maşallah yakışmış sahibinden de gun metal bulamadım 18 gun metal proteriaları nerden temin edebilirim?

Eibach Pro-Kit yay olarak en mantıklılardan.
Araç stoğa yakın kalacaksa daha oem jantlar tavsiyemdir, yukarıdaki rally o.z ler sizin araçta sırıtır.
Sparco Asetto Gara bakılabilir veya O.Z Leggera, bunlar oem spor jant gibi duruyor.

Eibach Pro-Kit yay olarak en mantıklılardan.
Araç stoğa yakın kalacaksa daha oem jantlar tavsiyemdir, yukarıdaki rally o.z ler sizin araçta sırıtır.
Sparco Asetto Gara bakılabilir veya O.Z Leggera, bunlar oem spor jant gibi duruyor.
spor yayla hafif alçaltıcam body kit 7.5 dönüşüm vs düşünmüyorum. difizör kesilip tdi da gelen tek egzoz çıkışı iptal edilip yerine çift çıkış krom egzoz kafalıkları gelicek. arkaya abartı olmamak kaydıyla spacer da düşünüyorum. basic bixenon farlar sökülüp mercek temizliği far camlarının değişimini yapıp güzel bir görüntü elde etmeyi planlıyorum oem+ bi görüntü olucak

Hocam aracınızdaki jantlar 17" orijinal highline değil mi? Çok iyi duruyor bende 16" 5 kol plan jantlardan var. Bunlardan bakıyordum ama fahiş fiyatlara denk gelince vazgeçtim. Yerinizde olsam değiştirmem ama değiştirip bunları da satarsanız bütçem dahilinde düşünürüm :)
2 ciftini lastikciye 8 e sattim kaziklandim herhalde😀

Hocam aracınızdaki jantlar 17" orijinal highline değil mi? Çok iyi duruyor bende 16" 5 kol plan jantlardan var. Bunlardan bakıyordum ama fahiş fiyatlara denk gelince vazgeçtim. Yerinizde olsam değiştirmem ama değiştirip bunları da satarsanız bütçem dahilinde düşünürüm :)
evet hocam fabrikasyon 17 jant. aracım highline paket yedek lastik dahil tam ölçü 17 dijonla geliyor. yüksek ihtimal jant alırsam bunları kışlık takım olarak kullanırım

spor yayla hafif alçaltıcam body kit 7.5 dönüşüm vs düşünmüyorum. difizör kesilip tdi da gelen tek egzoz çıkışı iptal edilip yerine çift çıkış krom egzoz kafalıkları gelicek. arkaya abartı olmamak kaydıyla spacer da düşünüyorum. basic bixenon farlar sökülüp mercek temizliği far camlarının değişimini yapıp güzel bir görüntü elde etmeyi planlıyorum oem+ bi görüntü olucak
Olması gerektiği gibi, cuk oturur dedikleriniz.

17" jant Standart bir otomobilde 18" jant opsiyonu ile frenler değişmiyor. Amortisörler, taşıyıcılar, akslar, rot vs. her şey aynı kalıyor. Sadece araç çok yüksek olmasın diye vw grubunda mubea spor yay takılıyor hocam.

15" janttan 20" janta geçiş gibi absürt bir durum olmadıkça orjinali 17" jant olan araçta 18" janta geçilebilir hocam.
her 18 cantta aynımı bilmiyorum ama benim 18" durbanlı golf 7 de spor süspansiyon olduğu yazıyor donanımında..
bu 3. golf 7 aracım. hepsi 1.4 idi. son 2 aracım 110 kw olan act modeli.. önceki iki golfumde de highline 17 " dijonlar vardı ve konforu çok iyidi. ama virajda ve hızda verdiği güven tartışılır. neden böyle bilmiyorum . son 18 durban ve spor süspansiyonlu golfe geçene kadar sürüşün bu denli değişeceğini tahmin etmezdim.
https://www.golftutkusu.com/topic/23578-golf-7-18-jant-opsiyonu/page/2#post-438734
şurda kısa bi yazım var okumanızı tavsiye ederim. çünkü 17" dijonlu golfe spor yay veya kısa yay takmak günü kurtaramıyor olabilir..
bendeki golfte süspansiyon kesin değişik biliyorum (donanımda yazıyor) ama başka ne değişik bilmiyorum. değişmiyor da olabilir lakin sadece spor amortisör ve kısa yay ile sürüş bu kadar değişmez heralde.
sorunuza gelince bi durban bulup boyatabilirsiniz.. siyah değil ama parlak gun metal..
1751371125107.png

Geri