Demir tozu temizliği yapmadım hocam sadece yıkama sonrası araç şampuanlı bir su yaparak uyguladım fakat camlarda daha belirgin aracında kaportasında çizikler oluştu. Kendim pasta alıp yapsam fayda sağlar mı sence ?
1) Demir tozu temizliği yapılmaması
2) kullandığınız kilin markası..?
3) kil hamurları kendi içinde (sert-orta-yumuşak) olmak üzere 3’e ayrılır, hangi yapıda (sert-orta-yumuşak) kil hamuru kullandınız..?
4) kil temizliği yapılırken, kil hamuru fazla bastırmadan ileri-geri ve sağa-sola hareket ettirilerek yapılır, dairesel hareketler kesinlikle yapılmaması gerekir, dairesel hareketler çizik oluşumunu çok fazla artırır, kil yapılırken sürekli bol bol yüzeye (şampuanlı su karışımı) sıkılması (spreylenmesi) gerekir,
5) kil temizliği yapılırken aracın ıslak olması gerekir,
6) kil temizliği öncesi aracın detalı şekildeyıkanması; önce ön yıkama yapılması, sonra yıkama eldiveni ile temaslı yıkama yapıldıktan sonra veya 2.ci kez köpük sıkıldıktan sonra ve durulama yapıldıktan sonra yani boya yüzeyinde aracı çizebilecek potansiyel tüm kirler yıkama ile ortadan kaldırıldıktan sonra kil temizliği yapılmalıdır,
7) kullandığınız şampuanın markası..?
8) kil hamuru uygulama öncesi (kaynar olmayan ve elinizi yakmayan) sıcak bir suda bekletilerek hafiften hamurun yumuşaması sağlanması gerekir.