Golf 7 Antifiriz seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AHMET947
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AHMET947

Yeni Üye
İsim
ahmet
Araç
GOLF 7
Beyler selamlar golf 7 2016 model aracıma g13 antifiriz alacaktım izmirdeki yetkilisi servise sordum varillerde satılıyor litrelik verebiliriz dediler g12 ama g13 e de olur dediler böyle bir sey mümkün mu şimdi triger değişiminde suyu değiştiricem sorun olur mu

yedek su bidonun üstünde ne yazıyorsa onu koyun hocam. doğru antifriz kullanımı önemli

Beyler selamlar golf 7 2016 model aracıma g13 antifiriz alacaktım izmirdeki yetkilisi servise sordum varillerde satılıyor litrelik verebiliriz dediler g12 ama g13 e de olur dediler böyle bir sey mümkün mu şimdi triger değişiminde suyu değiştiricem sorun olur mu

Servisin söylediği G12 bildiğimiz eski G12 değil.

G12 EVO antifrizdir.

2019 7. ayından sonra üretilen bütün araçlarda G12 EVO antifrize geçiş yapıldı.

G13 devri bitti.

Yetkili servislerde artık G13 bulunmuyor.

G12 EVO kullanıyorlar.

G13 ün üzerine ilave edilmesinde sorun olmadığı söyleniyor ama yine de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum

G13 üzerine G12 EVO ilave etmek yerine

Antifriz değişiminde veya devirdaim değişiminde sistemi boşaltıp G12 EVO ya geçiş yapmak daha sağlıklı olur.

Yetkili servisler dedikleri gibi Motor Yağı , Hidrolik yağı ve Antifrizi varille alıyorlar ve benzin pompası gibi üzerinde kaç litre bastığını gösteren sayaç olan bir pompa tabancası ile araçlara dolum yapıyorlar. 1 - 4 - 5 litrelik kapalı kutu yağ veya antifriz satın almak mümkün değil.

Ama boş bir bidona varilden doldurup satabiliyorlar.

VW servisleri G13 antifrizi bırakıp G12 EVO antifriz kullanımına geçtiği için dışarıda da G13 antifriz satışı ve talebi azalabilir ve tedarik etmek zorlaşabilir.

Dışarıdan MOTUL ve LİQUİ MOLY marka G12 EVO antifriz satın alabilirsiniz.

MOTUL ürünleri 2 çeşittir

1 ULTRA yazanlar saf antifriz dir. % 50 saf su ilave karıştırılarak kullanılır

2 -37 yazanlar % 50 saf su ile karıştırılmış, kullanıma hazır haldedir.

https://www.n11.com/urun/icon-group...MI1-zl2OyFjgMVq4T9BR1hQjUKEAQYByABEgKQcPD_BwE

https://www.n11.com/urun/motul-auto...MI1-zl2OyFjgMVq4T9BR1hQjUKEAQYAyABEgIu2fD_BwE

LİQUİ MOLY ürünleri SAF haldedir. ( KONSANTRE ) % 50 saf su ilave karıştırılarak kullanılır

https://liquimoly.com.tr/urun/radyator-antifrizi-kfs-12-evo-1-l/

.

Servisin söylediği G12 bildiğimiz eski G12 değil.

G12 EVO antifrizdir.

2019 7. ayından sonra üretilen bütün araçlarda G12 EVO antifrize geçiş yapıldı.

G13 devri bitti.

Yetkili servislerde artık G13 bulunmuyor.

G12 EVO kullanıyorlar.

G13 ün üzerine ilave edilmesinde sorun olmadığı söyleniyor ama yine de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum

G13 üzerine G12 EVO ilave etmek yerine

Antifriz değişiminde veya devirdaim değişiminde sistemi boşaltıp G12 EVO ya geçiş yapmak daha sağlıklı olur.

Yetkili servisler dedikleri gibi Motor Yağı , Hidrolik yağı ve Antifrizi varille alıyorlar ve benzin pompası gibi üzerinde kaç litre bastığını gösteren sayaç olan bir pompa tabancası ile araçlara dolum yapıyorlar. 1 - 4 - 5 litrelik kapalı kutu yağ veya antifriz satın almak mümkün değil.

Ama boş bir bidona varilden doldurup satabiliyorlar.

VW servisleri G13 antifrizi bırakıp G12 EVO antifriz kullanımına geçtiği için dışarıda da G13 antifriz satışı ve talebi azalabilir ve tedarik etmek zorlaşabilir.

Dışarıdan MOTUL ve LİQUİ MOLY marka G12 EVO antifriz satın alabilirsiniz.

MOTUL ürünleri 2 çeşittir

1 ULTRA yazanlar saf antifriz dir. % 50 saf su ilave karıştırılarak kullanılır

2 -37 yazanlar % 50 saf su ile karıştırılmış, kullanıma hazır haldedir.

https://www.n11.com/urun/icon-group...MI1-zl2OyFjgMVq4T9BR1hQjUKEAQYByABEgKQcPD_BwE

https://www.n11.com/urun/motul-auto...MI1-zl2OyFjgMVq4T9BR1hQjUKEAQYAyABEgIu2fD_BwE

LİQUİ MOLY ürünleri SAF haldedir. ( KONSANTRE ) % 50 saf su ilave karıştırılarak kullanılır

https://liquimoly.com.tr/urun/radyator-antifrizi-kfs-12-evo-1-l/

.
Merhaba benim araba da total glacef antifriz var sorun olurmu ? Pembe renkli arkadında üretici onayı yazıyor ve g12 g12+ ibaresi var aydoğanlar ankara vw den koydular

Son düzenleme:
Piyasada bulabileceğiniz G13 tip antifrizler;
-Liqui Moly KFS 13 (1 Litre olarak satılıyor)
Motul Auto Cool G13 Ultra (1 Litre ve 5 Litre olarak
satiliyor)

Sanırım g13 buradan alacağım farklı olmaması açısından

Piyasada bulabileceğiniz G13 tip antifrizler;
-Liqui Moly KFS 13 (1 Litre olarak satılıyor)
Motul Auto Cool G13 Ultra (1 Litre ve 5 Litre olarak
satiliyor)

Sanırım g13 buradan alacağım farklı olmaması açısından
Bende 1 ay sonra antifriz değiştireceğim egemottan Liqui Moly KFS 13 aldım. 3 kutu toplam da 3 litre ayrıca 10 litre civarında saf suda alacağım usta değiştirirken kafasına göre normal su koymasın diye.

Merhaba benim araba da total glacef antifriz var sorun olurmu ? Pembe renkli arkadında üretici onayı yazıyor ve g12 g12+ ibaresi var aydoğanlar ankara vw den koydular

total glacef normal eski tip G12 antifrizdir.

Normalde G13 veya G12 EVO kullanmanız gerekiyor

Önemli olan total glacef antifriz koyulmadan önce aracınızda ne çeşit antifriz vardı

Eğer içindeki eski antifriz tamamen boşaltılıp total glacef antifriz koyuldu ise, öncesinde ne çeşit antifriz olduğunun bir önemi yok, sorun olmaz.

Ama total glacef öncesinde aracınızda G13 vardı da üzerine total glacef antifriz ilave edildi ise sıkıntı olur.

.

total glacef normal eski tip G12 antifrizdir.

Normalde G13 veya G12 EVO kullanmanız gerekiyor

Önemli olan total glacef antifriz koyulmadan önce aracınızda ne çeşit antifriz vardı

Eğer içindeki eski antifriz tamamen boşaltılıp total glacef antifriz koyuldu ise, öncesinde ne çeşit antifriz olduğunun bir önemi yok, sorun olmaz.

Ama total glacef öncesinde aracınızda G13 vardı da üzerine total glacef antifriz ilave edildi ise sıkıntı olur.

.
Tam olarak boşaltığından emin değilim. Expertiz yaparken araba sıcakken antifriz kapağını açtıkları için hava yaptı sonra servisten bi sorumlu geldi elinde total antifrizle ve havasını alıp antifriz koydu 3lt lik olandan içinde yaklaşık yarım ila 1 lt arasında bi antifriz kaldı bidonun komple değiştirmiş olabilirlermi?

Geri