VW Golf Frenleme Sırasında Gelen Ses

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan La_Vinci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeni aracınız hayırlı olsun. Bu durum normal daha önce de yazmıştım başka bir konuya şunu:

Olay bu tamamen fren enerjisini elektrik enerjisine çevirmesi
Hocam valla gece gece baya tadım kaçmıştı, bende bir sorun var sandım. Gece 2'ye kadar sizlerin yazdıklarını okuyup bir de Facebook sayfasında sordum anca içim rahatladı :)

Daha önce hiç eTSI kullanmadığım için hiç bilmiyordum.

Hocam valla gece gece baya tadım kaçmıştı, bende bir sorun var sandım. Gece 2'ye kadar sizlerin yazdıklarını okuyup bir de Facebook sayfasında sordum anca içim rahatladı :)

Böyle böyle öğreneceksiniz diyelim. Benim de eTSI hiç olmadı sırf merakımdan biliyorum valla ilgimi çekiyor teknik konular, bir şeylerin nasıl çalıştığı falan

Fren pedalı hissiyatı kötü evet. Çünkü ilk dozajlamada alternatör üzerinden frenlediği için istediğiniz kadar yavaşlatmıyor aracı.

Bir süre sonra alışıyorsunuz. Alışma döneminde öndeki araçları DAHA UZAKTAN takip etmeniz faydalı olur. Böylece yumuşak frenleme de yapabilirsiniz fren pedalına da daha rahat alışırsınız. Frene tam basmak zorunda kalırsanız tutuyor ondan endişe etmeyin. Ancak pedala alışmadıysanız ve yakın takip yapıyorsanız, öndeki araç durduğunda siz ilk bastığınızda beklediğiniz gibi yavaşlamıyor sonrasında da çok basınca rahatsız edici şekilde aniden duruyor Golf.

Pedalın bu kötü karakterine rağmen bir iyi tarafı var daha sertleşmiş. Golf IV den beri fren pedalları bence gereksiz yumuşak idi VAG grubunda (Mercedes BMW serttir). Şimdi Golf deki fren pedalı da biraz sertleşmiş en azından ayağınızı üzerine dokunduğunuzda hemen tutmuyor.

Bu fren hissiyatı eTSI olmayanlarda var mı? Impression paket, Golf GTI veya Golf R. Bu araçlarda düz TSI var. Mantıken olmaması lazım. Bilgisi olan?

Fren pedalı hissiyatı kötü evet. Çünkü ilk dozajlamada alternatör üzerinden frenlediği için istediğiniz kadar yavaşlatmıyor aracı.

Bir süre sonra alışıyorsunuz. Alışma döneminde öndeki araçları DAHA UZAKTAN takip etmeniz faydalı olur. Böylece yumuşak frenleme de yapabilirsiniz fren pedalına da daha rahat alışırsınız. Frene tam basmak zorunda kalırsanız tutuyor ondan endişe etmeyin. Ancak pedala alışmadıysanız ve yakın takip yapıyorsanız, öndeki araç durduğunda siz ilk bastığınızda beklediğiniz gibi yavaşlamıyor sonrasında da çok basınca rahatsız edici şekilde aniden duruyor Golf.

Pedalın bu kötü karakterine rağmen bir iyi tarafı var daha sertleşmiş. Golf IV den beri fren pedalları bence gereksiz yumuşak idi VAG grubunda (Mercedes BMW serttir). Şimdi Golf deki fren pedalı da biraz sertleşmiş en azından ayağınızı üzerine dokunduğunuzda hemen tutmuyor.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Birebir Frenler birebir anlattığınız gibi. Bayiden aracı aldım yola çıktım, ilk başta frene basınca tutmayacak sandım.

Bundan önce Leon kullanıyordum frenler çok farklı. Basmaya başladığınız anda daha farkedilir bir şekilde tutuyordu. Bunda bilmediğim için o boşluk hissi garip geldi. Birkaç defa garip fren yapmak zorunda kaldım ama sürdükçe alışırım.

Bunların normal olduğunu da bilmiyordum, öğrenmiş oldum.

Bu fren hissiyatı eTSI olmayanlarda var mı? Impression paket, Golf GTI veya Golf R. Bu araçlarda düz TSI var. Mantıken olmaması lazım. Bilgisi olan?
Mild Hybrid veya Full Hybrid araçlarda böyle iki kademeli bir fren hissiyatı olmak zorunda.

Herhangi bir şekilde (mild/full/plugin vb.) hybrid özelliği olmayan (örneğin eTSI olmayan) motorlarda (TSI vb. ne olursa olsun) bu tür bir enerji geri kazanımı olmadığı için normal fren sistemi var.

Onlardaki hissiyat bildiğimiz alışık olduğumuz frenler.

Geri