VW Golf Frenleme Sırasında Gelen Ses

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan La_Vinci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba,

İki ay önce 2025 Golf 1.5 eTSI Style satın aldım.

40-100 km hızları arasındayken frenleme yaptığımda motor kısmından tıkır tıkır mekanik sesler geliyor (Cızırtı değil, sürtünme değil). Tahmini 100 km üzerinde yavaşlarken ya da hız sabitleyici kullanırken bu ses gelmiyor.

Servise götürdüm, usta ile deneme sürüşüne çıktık, sesin fren pedalından geldiğini, fren pompasında sensör olduğunu ve bunun ses yaptığını söyledi. VW'nin böyle durumlarda aracın 15bin km ye kadar kullanılmasını önerdiğini söyledi, bakım zamanı geldiğinde devam ediyor olursa bakılacağını vs söyledi.

Aynı araca sahip arkadaşlarımda böyle bir sorun yok.

Yeni aldığım ve garantisi devam eden aracı bu şekilde kullanmak istemiyorum, bana göre pedaldan gelmiyor ses, ne yapmamı önerirsiniz?
VW şu kilometreye kadar kullanılsın demez. Kusurlu araç sınıfına gireceği için garanti, iade, değişim gibi hukuki süreçleri atlatmak için uydurma bir söylem olduğunu düşünüyorum.

Her frende mi yapıyor düşük hızda frende mi ?
her zaman yapmıyor, hangi durumlarda yaptığını tam çözemedim, konuda bir kullanıcı rejeneratif fren üstüne fren yapınca ses geliyor yazmış, öyle bir durumda yapıyor olabilir

Bende de derinlerden sanki sigorta şalter sesi gibi her frene basışımda tık tık (sadece frene ilk basma anında oluyor frenlemenin devamında değil) ses geliyordu. Servise götürdüğümde rejeneratif frenlemenin kendini şarj etmesiyle ilgili olacağı söylendi. O sistemin devreye girip çıkmasıyla ilgili olduğunu söylediler.

Bende de derinlerden sanki sigorta şalter sesi gibi her frene basışımda tık tık (sadece frene ilk basma anında oluyor frenlemenin devamında değil) ses geliyordu. Servise götürdüğümde rejeneratif frenlemenin kendini şarj etmesiyle ilgili olacağı söylendi. O sistemin devreye girip çıkmasıyla ilgili olduğunu söylediler.
Arabanız kaç model acaba

Merhaba, 2025 life benim aracımda da var. Servise sorduğumda fren sistemin değiştini bu nedenle pedaldan geldiğini ve normal olduğunu söyledi. Haddaha 60-70 giderken ayağım firende hız düştükçe ses 2-3 defa geliyor. Örneğin ilk bastığımda hız 40km düştünde sonra 30km düştüğünde falan gibi. Sanki hız düştükçe acc desteğini veya vakumu aktif ediyor. Banada sorun teşgil edecek gibi gelmedi.
Merhaba sorun devam ediyor mu

Ben fren yaparken sağ arka balatadan ötme geliyor. Bu durum normal mi. Ses cik cik şeklinde

Klik klik gibi sesler mi? Tam tarif edebildim mi bilemiyorum
evet hocam bende sıfır aldım 1 ay oldu bayiiden çıkar çıkmaz benzer ses geldi, hız önemli değil en düşükte de yapıyor en hızlı da da. Kadem kademe basınca o sesi duyuyorsun.

Geri