Yağ Servisi ve Periyodik Bakım Farkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan figo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aracım 8.5 impression paket ve Kasım 15 trafik çıkışlı, 9000 km ve yağ bakımına 25 gün kaldı şeklinde uyarı aldım. Ankara doğuş oto servisiyle birebir görüşme sağladım. Aracın trafiğe çıkışından itibaren 1 yıl süreyle ve 15.000 km baz alındığını belirttiler. Ayrıca aracımın bu süre bitiminde herhangi garanti sorunu oluşacak mı diye sorduğumda olumsuzluk olmadığını beyan ettiler. Muhtemelen Ekimin ilk haftasında aracımı götüreceğim çünkü ilk yağ bakımı 15.000 km beklemeyi düşünmüyorum ortalama 10-11 bin civarına denk gelir. 12.453 TL şeklinde bir fiyat aldım. İlk bakımda polen ve hava filtresi değişmiyormuş ayrıca ilginç...

Bu süre sayacının sıfırlanmasını sordum tekrardan bir yıl saymaya başlayacak dediler ondan dolayı bakım zamanı gelmemi tavsiye ettiler.

15bin km yada 1 yıl süre için bakım bu yıllardır aynı olan sistem…

10bin km de sonra bakım güzel olur tabiki bende şimdiye kadar hiç bu km yi beklemedim hep erken yaptırdım…

Aldığın bakım rakamı güzel…

Mk8 çıktığı yıldan 2021 den beri hava filtresi değişmiyor ilk bakımda ben mesela değişsin diyorum ücretini ödüyorum bu şekilde yaptırabilirsin… ister serviste bakım zamanı yaptır istersen yedek parçadan al kendin değiştir…

Sıfırlama işlemini kendin de yapabilirsin forumda 🔍 yaparak konuyu inceleyebilirsin yada youtubede var…

Hayırlı olsun şimdiden…

Daha önce de belirttiğim gibi, motor yağı konusu basit bir mesele değildir. Yağın maksimum seviyeye, yani “gırtlak dolu” olmasına özellikle karşıyım; bu durum motor açısından sağlıklı değildir. Bu konudaki görüşlerimi önceki paylaşımlarımda da belirtmiştim.

Ayrıca, “bakımda yağ yenilendi, artık 1 yıl veya 10-15.000 km rahatım” düşüncesi de oldukça hatalıdır. Yağın özelliğini kaybetmesi, sanıldığı kadar uzun sürmez. Örneğin, üst üste 15 gün boyunca her gün 40-50 km yolu 200 km/s ve üzeri hızlarla kullanmak, yağın performansını ciddi şekilde düşürmeye yeterlidir.

Kısacası, yağ kalitesine ve seviyesine gereğinden fazla güvenmek, motor sağlığı açısından risklidir.

Yağ dolumu sırasında özellikle bu şekilde yapılmasını istediğimi belirttim. 21 yıldır tüm araçlarımda aynı yöntemi uyguluyorum ve bu şekilde sorunsuz kullanmaya devam ediyorum.IMG_9528.jpeg

Merhabalar hangi ilden aldınız daha uyguna bir fiyat alan var mı acaba ?
İzmir - Avek bayi

Başka illere de başka bayi şu fiyatı verdi derseniz düşüyorlar dostlar. Bilginiz olsun.

Telefonda şöyle tekrar inceleyelim deyip muhtemelen hiçbir şeye bakmayıp fiyatı düşürüyorlar🤣🤣

15bin km yada 1 yıl süre için bakım bu yıllardır aynı olan sistem…

10bin km de sonra bakım güzel olur tabiki bende şimdiye kadar hiç bu km yi beklemedim hep erken yaptırdım…

Aldığın bakım rakamı güzel…

Mk8 çıktığı yıldan 2021 den beri hava filtresi değişmiyor ilk bakımda ben mesela değişsin diyorum ücretini ödüyorum bu şekilde yaptırabilirsin… ister serviste bakım zamanı yaptır istersen yedek parçadan al kendin değiştir…

Sıfırlama işlemini kendin de yapabilirsin forumda 🔍 yaparak konuyu inceleyebilirsin yada youtubede var…

Hayırlı olsun şimdiden…
Sağolun hocam, filtreleri kendim değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası. Sıfırlama işlemine de el atağım şimdi. Size de hayırlı olsun yeni aracınız...

İzmir - Avek bayi

Başka illere de başka bayi şu fiyatı verdi derseniz düşüyorlar dostlar. Bilginiz olsun.

Telefonda şöyle tekrar inceleyelim deyip muhtemelen hiçbir şeye bakmayıp fiyatı düşürüyorlar🤣🤣
Son fiyat 10.500 e bakımı yaptırdık.

İlk bakımımız hayırlı olsun🙂

Geri