Golf aracımla ilk kazamı yaptım !

Hocam aynısı başıma geldi, avukatlık bürosu benim numaramı bulamayıp kız kardeşimin numarasına ulaşmış. Detay vermeden avukatlık bürosundan arıyoruz şu isimde kişiyi tanıyor musunuz yanınızda mı numarasını verir misiniz gibi sorular sormuşlar. Tabi konunun değer kaybı olduğunu o zaman anlayamamışlar panik olmuşlar. Hani direkt araç sahibini arasalar yine bir nebze tersleyip kapatırsınız konuyu ancak aileyi aramak nedir ve nereden alıyorlar numarayı hiç bir fikrim yok.
Ahlaksızlık diz boyu artık

geçmiş olsun
bunun çok daha hafifi başıma geldi, tramer nedeniyle ikinci elde vebalı mualemesi görüyor.
bir şekilde cepten yaptırabiliyorsanız yaptırın.

Hocam aynısı başıma geldi, avukatlık bürosu benim numaramı bulamayıp kız kardeşimin numarasına ulaşmış. Detay vermeden avukatlık bürosundan arıyoruz şu isimde kişiyi tanıyor musunuz yanınızda mı numarasını verir misiniz gibi sorular sormuşlar. Tabi konunun değer kaybı olduğunu o zaman anlayamamışlar panik olmuşlar. Hani direkt araç sahibini arasalar yine bir nebze tersleyip kapatırsınız konuyu ancak aileyi aramak nedir ve nereden alıyorlar numarayı hiç bir fikrim yok.
Panel denen bir şey var. Bizzat kendim şahit oldum adam bana gösterdi.

İsim soyisim giriyorsun o isimdeki kişiler önüne listeleniyor. İkamet adresleri de yazıyor. Ordan ikamet adresinden ilçe ve ili biliyorsan o kişinin donuna kadar ulaşabiliyorsun.

TC kimlik no su, üzerine kayıtlı mallar, üzerine kayıtlı numaralar, soy ayağacı, soy ağacindaki herkesin TC si telefonu yaşadığı adres aklına ne gelirse ulaşabiliyorsun. Sadece isim soyisimden ha.

Bu arada bu şahit olduğum şeyler tamamen ücretsiz şekilde yapılabilen şeyler. Zamanında veri sızıntısı olmuş sonuç bu anlattıklarım. Guvendeyiz diye düşünen varsa komik her an biri sizin donunuza kadar bulabilir.

İsmi sayılır bir sigorta şirketinde Kıdemli Oto Ağır Hasar uzmanıyım yaşanılan hadise için bilgi almak için mesaj atabilirsiniz.

Geçmiş olsun... Minimum sorunla hallolur geçer inşallah süreç

Güncelleme
Ben anlamıyorum ben caddede gidiyorum nasıl sağdaki araca yol vermeliyim ?

Ekli dosyalar

• IMG_3816.jpeg
    IMG_3816.jpeg
    107.8 KB · Görüntüleme: 56
Güncelleme

Hocam kazanın olduğu yere kavşak demişler. Kavşaklarda da sağ taraf öncelikli olduğu için böyle bir sonuç çıkmış. Kazanın yaşandığı yer kavşak değil de caddeye bağlantı yolu olsaydı belki farklı bir sonuç çıkabilir di.

çok geçmiş olsun hocam

Güncelleme

Yollar eşdeğer değil. Kontrolsüz eşdeğer kavşakta o kural uygulanır. Burada yollar eşdeğer olmadığı için sağdan gelenin öncelik hakkı kuralı uygulanamaz. Kaza tespit tutanağındaki kusur kanaati hatalı.

25 size hızdan.
75 karşı tarafa tali sokak yolundan ana yola kontrolsüz çıkmaktan.

Yollar eşdeğer değil. Kontrolsüz eşdeğer kavşakta o kural uygulanır. Burada yollar eşdeğer olmadığı için sağdan gelenin öncelik hakkı kuralı uygulanamaz. Kaza tespit tutanağındaki kusur kanaati hatalı.

25 size hızdan.
75 karşı tarafa tali sokak yolundan ana yola kontrolsüz çıkmaktan.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Zaten sokak kesişiminde araç park etmiş, Tofaş’ta aydınlatma namına bir şey yok.

Nasıl bir yol izlemeliyim? Zaten sokak kesişiminde araç park etmiş, Tofaş’ta aydınlatma namına bir şey yok.
İtiraz etme hakkınız var ise edin, parktaki araç yüzünden zaten gelen arabayı görmen çok zor üstelik farlarıda aydınlatmıyormuş.

Allah kolaylık versin cidden yoruyor bu durumlar, bu işlemler bittikten sonra ilk işin dashcam almak olsun, başka türlü ispat etmek çok zor trafikte yaşananları.

İtiraz etme hakkınız var ise edin, parktaki araç yüzünden zaten gelen arabayı görmen çok zor üstelik farlarıda aydınlatmıyormuş.

Allah kolaylık versin cidden yoruyor bu durumlar, bu işlemler bittikten sonra ilk işin dashcam almak olsun, başka türlü ispat etmek çok zor trafikte yaşananları.
İtiraza da uğraşmıcam gibi duruyor bildiğin mağdur oldum sokak şartlarından. İtiraz için bilgilendirebilecek birisi var mı acaba ? Sonuç çıkmayacağını düşünüyorum bu kanunlarımızla

İtiraza da uğraşmıcam gibi duruyor bildiğin mağdur oldum sokak şartlarından. İtiraz için bilgilendirebilecek birisi var mı acaba ? Sonuç çıkmayacağını düşünüyorum bu kanunlarımızla

Tekrardan geçmiş olsun. Ben de bugün aracımı götürdüm. Polis tutanağına göre %25 oranında kusurluyum ancak eksper her iki tarafa da %50 oranında kusur vermekten yana. Bakalım süreç ne olacak gerçekten şans işi yahu. Umarım hakkınızı sonuna kadar alırsınız.

İtiraz etmek istiyorum bir trafik polisi abiye danıştım ben olsam kusuru karşıya verirdim dedi dilekçe yazmamı önerdi. Bu konuda tecrübeli bir abim yardımcı olursa çok sevinirim.

Tahkimde 25-75 gibi oranlar yok zaten. 0-50-100 tahkim.

Siz kaza tutanağına sbm üzerinden online itiraz edebilirsiniz.

Sağdan gelenin geçiş hakkı önceliğinin eşdeğer kontrolsüz kavşaklar için geçerli olduğu, oysa kazanın olduğu kavşağın trafik yoğunluğu açısından eşdeğer özellikte olmadığı, sizin ana yolda olduğunuz, diğer aracın tali yoldan kontrolsüz şekilde durmadan ana yola çıktığını, görüşü engelleyen xyz plakalı araç olmasına rağmen gece kısıtlı görüş şartlarında görmediği ana yola kontrolsüz dikkatsiz ve özensiz şekilde çıkmak istediği için asli kusurlu sayılması gerektiğini,

Kazayı önlemek için kaçınma manevrası yapmanıza rağmen size çarptığını,

Frene basmak için reaksiyon süresi kadar bile zamanınınız kalmayacak şekilde ani şekilde cadde yoluna çıkarak kazaya sebebiyet verdiği

Aracınızdaki hasar durumuna ve durma mesafenize göre de hızınızın mahal şartlarının üzerinde olmadığının görüldüğü,

şeklinse bir dilekçe yazın.

Dilekçe ekine kaza fotoğraflarını
Sokak ve Caddenin fotoğraflarını
Park etmiş görüşü engelleyen araç fotoğraflarını ekleyin.

Bu tespitlere göre kusurunuz olmadığını asli ve tam kusurlunun karşı taraf olduğunu ve kusur oranlarının yeniden değerlendirilmesini talep ettiğinizi belirtiniz

Geri