Golf aracımla ilk kazamı yaptım !

Geçmiş olsun.

8 gün önce bir benzer kaza da ben yaşadım. Polis tutanağı ertesi günün sabahı çıktı. Polisin verdiği ihlallere göre Asli Tali kusurlu olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Benim kazam ara sokakta oldu. Karşı taraf sağdaki araca yol vermemekten %75 kusurlu sayıldı.

Eğer siz ana yoldaysanız sokaktaki tabelalar çok önemli olmak şartı ile %25 veya %0 kusur alabilirsiniz. Hasar tespit tutanağı sonucundaki polisin verdiği ihlal maddeleri önemli tabii ki.

Büyük geçmiş olsun hocam neyse ki cana gelmemiş, Allah beterinden saklasın. Biz kılcal çizik oluşmasın diye özel bezlerle araca bakarken dikkatsizin biri böyle bir şeye sebep olabiliyor.

Polisin yazdığı tutanak genelde kısa zamanda e devlete yükleniyor. Genelde tarafları pek dinlemeden kendi değerlendirmesine göre dolduruyorlar. Bir keresinde ticari aracımla yoğun trafikte öndeki araca çok hafif dokunmuştum kaza bile sayılmaz, plastik tamponda tırnak kadar boya kalkmıştı. Rötuşçuya götürse para bile almaz öyle bir hasar. Hatamı kabul edip telafi edeceğimi söylesem de sürücü hanımefendi veryansın edip polis çağırmıştı, o da kimseye bir şey sormadan tutanağı yazıp göndermişti. Ben de iş yoğunluğundan hiç peşine düşmedim, çok sonra fark ettim ki tamamen kusurlu bulunmuşum. Sonra tesadüfen bir yerde denk geldim araca. Her yeri vuruk çizik içinde olan tamponu komple boyatmış benim sigortadan :) Sigortacım “haberimiz olsaydı itiraz edebilirdik” demişti.

Demem o ki polis tutanağını geç olmadan inceleyin, dezavantaj yaratacak bir yorum varsa gerekeni yapma şansınız olsun. Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun.

8 gün önce bir benzer kaza da ben yaşadım. Polis tutanağı ertesi günün sabahı çıktı. Polisin verdiği ihlallere göre Asli Tali kusurlu olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Benim kazam ara sokakta oldu. Karşı taraf sağdaki araca yol vermemekten %75 kusurlu sayıldı.

Eğer siz ana yoldaysanız sokaktaki tabelalar çok önemli olmak şartı ile %25 veya %0 kusur alabilirsiniz. Hasar tespit tutanağı sonucundaki polisin verdiği ihlal maddeleri önemli tabii ki.
Hocam benim istikametim cadde olarak geçiyor haritada ancak Tofaş ’ın geldiği yer sokak olarak geçiyor. Sağdakini bekleme filan bilmiyorum ben dümdüz gidiyordum sürekli kullandığım bir yoldu.

Hocam benim istikametim cadde olarak geçiyor haritada ancak Tofaş ’ın geldiği yer sokak olarak geçiyor. Sağdakini bekleme filan bilmiyorum ben dümdüz gidiyordum sürekli kullandığım bir yoldu.

Karşı taraf kusurlu çıkacak yüksek ihtimal çünkü yol hakkı sizde. E-Devlet'i kontrol ettiniz mi sürücü olarak karıştığım trafik kazaları kısmından rapor çıktığınıda görebilirsiniz.

Karşı taraf kusurlu çıkacak yüksek ihtimal çünkü yol hakkı sizde. E-Devlet'i kontrol ettiniz mi sürücü olarak karıştığım trafik kazaları kısmından rapor çıktığınıda görebilirsiniz.
24 saat geçti hocam şuanlık bir gelişme yok.

24 saat geçti hocam şuanlık bir gelişme yok.
Bağlı bulunduğunuz trafik şubeye göre değişiklik gösteriyor olabilir bize maksimum 3 gün içinde düşer dediler hemen sabahında raporu görebilmiştim ben.

Karşı tarafın girdiği sokağa baktınız mı DUR tabelası var mıydı?

Sayısı yok denecek kadar olsada bir kaç kez yozgat ve konyada gördüğümü hatırlıyorum sağ tarafa yol verme tabelasını. Büyük ihtimalle sizin durumunuz böyle değildir.

Aşağıdaki işaret olan yerde sağ taraftan çıkan kişiye yol vermek zorunlu. İsterse köy yolundan, tarla yolundan çıkıyor olsun. Bizim ülkemizde alışılagelmişin dışında olduğu için pek kullanılmıyor sanıyorum, fakat örneğin fransada istisnalar haricinde sağ taraftan çıkan kişiye yol vermek, hatta oraya yaklaşırken yavaşlayıp kontrol etmek zorundasınız.

1000026544.png

IMG_3771.jpeg
22:00 suları yağmurlu havada düz yolda seyrederken önüme Tofaş burun göstermeden direk atladı ben de tam vurmamak için sola kırıp kayarken hafif taşa da vurdum. 3 yıldır kullandığım Hatasız aracımın durumu bu hale geldi. Tutanak trafik polisi tarafından sadece foto çekilerek tutuldu herhangi bilgim henüz yok. Süreci takip ediyorum. Durumla ilgili görüş ve önerilerinizi tecrübeli abilerimden dinlemek isterim, desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Geçmiş olsun. Eşim avukat olduğu için ve hasar dosyalarına baktığı için bu süreçleri yakından takip ediyorum. Öncelikle kusur oranlarının belli olmasını bekleyeceksiniz. 2-3 gün sürüyor belli olması. E devletten görülebiliyor kusur oranları, eğer itirazınız olacaksa birkaç gün itiraz süreniz var. Oranlar belli olduktan sonra eğer %100 siz kusurlu değilseniz değer kaybı ve talep ederseniz araçaız kaldığınız günler için kiralama bedeli karşı taraftan talep edilebilir. Bireysel olarak bunları yapmak pek mümkün olmuyor o yüzden avukat aracılığı ile yürütülüyor genelde bu süreçler. Karşı tarafın sigortasının tavrına göre sizin kusur oranına göre parayı almanız min 2 ay sürecektir en fazla ne kadar süreceği belli olmaz çünkü anlaşamama durumda süreç davalık olacaktır. Geçmiş olsun tekrardan sorununuz olursa yazabilirsiniz bana.

Sayısı yok denecek kadar olsada bir kaç kez yozgat ve konyada gördüğümü hatırlıyorum sağ tarafa yol verme tabelasını. Büyük ihtimalle sizin durumunuz böyle değildir.

Aşağıdaki işaret olan yerde sağ taraftan çıkan kişiye yol vermek zorunlu. İsterse köy yolundan, tarla yolundan çıkıyor olsun. Bizim ülkemizde alışılagelmişin dışında olduğu için pek kullanılmıyor sanıyorum, fakat örneğin fransada istisnalar haricinde sağ taraftan çıkan kişiye yol vermek, hatta oraya yaklaşırken yavaşlayıp kontrol etmek zorundasınız.

1000026544.png
Ara sokaklarda bu tabela yoksa da sağdaki öncelikli. Bizde tabela kültürü yok. Olsa da bakacak adam yok

Ara sokaklarda bu tabela yoksa da sağdaki öncelikli. Bizde tabela kültürü yok. Olsa da bakacak adam yok

Eşit yollar da zaten standart dediğiniz gibi sağ daki öncelikli. Tabelanın amacı eşitsizlik durumlarında öncelik vermesi. Yani cadde de 60-70 ile giderken durup sitenin yolundan çıkan adama yol veriyorsunuz.

Tabela ve öncelikler konusunda haklısınız malesef bizde kim önce kaparsa yolu şeklinde işliyor. Önceki gün yine denk geldim bir videoya artık ambulansa falan da yol vermeyen vatandaşlar türemiş.

Eşit yollar da zaten standart dediğiniz gibi sağ daki öncelikli. Tabelanın amacı eşitsizlik durumlarında öncelik vermesi. Yani cadde de 60-70 ile giderken durup sitenin yolundan çıkan adama yol veriyorsunuz.

Tabela ve öncelikler konusunda haklısınız malesef bizde kim önce kaparsa yolu şeklinde işliyor. Önceki gün yine denk geldim bir videoya artık ambulansa falan da yol vermeyen vatandaşlar türemiş.
Hocam tabela okuyan yok ki ülkede ben de dahil. Hız sınırına bile bakmaz oldum. Dediğiniz gibi kim kaparsa yol onun. Burnunu sokan kazanır.

Ambulans işi, al birini vur diğerine...

Çok geçmiş olsun üzücü bir durum. Anladığım kadarıyla siz ana caddeden devam ederken arayoldan direk giriş yaptığından kabahati karşıya verme ihtimali mevcut.

Geçmiş olsun dostum, çok üzüldüm. Aracın onarımda iken araç kiralama bedeli ve değer düşüklüğünü karşı taraftan talep edebiliyorsun bilgin olsun.

Geri