Golf aracımla ilk kazamı yaptım !

Geçmiş olsun. Eşim avukat olduğu için ve hasar dosyalarına baktığı için bu süreçleri yakından takip ediyorum. Öncelikle kusur oranlarının belli olmasını bekleyeceksiniz. 2-3 gün sürüyor belli olması. E devletten görülebiliyor kusur oranları, eğer itirazınız olacaksa birkaç gün itiraz süreniz var. Oranlar belli olduktan sonra eğer %100 siz kusurlu değilseniz değer kaybı ve talep ederseniz araçaız kaldığınız günler için kiralama bedeli karşı taraftan talep edilebilir. Bireysel olarak bunları yapmak pek mümkün olmuyor o yüzden avukat aracılığı ile yürütülüyor genelde bu süreçler. Karşı tarafın sigortasının tavrına göre sizin kusur oranına göre parayı almanız min 2 ay sürecektir en fazla ne kadar süreceği belli olmaz çünkü anlaşamama durumda süreç davalık olacaktır. Geçmiş olsun tekrardan sorununuz olursa yazabilirsiniz bana.

Hocam konudan bağımsız bir sorum olacak sizlere. 8 Gün önce benzer bir kaza yaşadım. Sağdaki araca yol vermemekten karşı taraf %75 kusurlu sayıldı. Bana da %25 kusur verdiler. Bu durumdan ötürü değer kaybı, aracın servis-sanayide kaldığı gün boyunca kiralama bedeli vesaire alamaz mıyız?

Hocam konudan bağımsız bir sorum olacak sizlere. 8 Gün önce benzer bir kaza yaşadım. Sağdaki araca yol vermemekten karşı taraf %75 kusurlu sayıldı. Bana da %25 kusur verdiler. Bu durumdan ötürü değer kaybı, aracın servis-sanayide kaldığı gün boyunca kiralama bedeli vesaire alamaz mıyız?
Konuyu dağıtmamak adına özelden dönüş yaptım size

Çok geçmiş olsun. Değer kaybı davası da açmayı unutmayın.

Geçmiş olsun ,sigortacınızla değer kaybı konusunu konuşun. Araç satılırken oluşacak kaybı telafi etmiş olursunuz.

Herkesten Allah razı olsun, tutanak sonucu belli olduğunda tamirat ve değer kaybı için tekrar danışacağım.
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Zaten senin haklı olduğun duyulduğu an seni aramaya başlayacaklar bir sürü firmadan :) vekalet vermeniz gerekiyor süreci takip edelim vs demeye başladıkları an uzaklaş oradan :)

Sbm de kusur oranları açıklandığında 3 gün içerisinde itiraz etmez iseniz sigorta tahkim için kusurlar kesinleşir (mahkeme hakkınız var hala). O yüzden takip edip kusur aleyhinize ise itiraz etmek isterseniz itiraz kısmını kaçırmayın.

Karşı taraf sigorta şirketinden değer kaybını kendiniz talep edebilirsiniz. Değer kaybını yeterli bulmaz iseniz:

Sonrasında sigorta tahkime kendiniz başvurup değer kaybı isteyebilirsiniz.

Ayrıca sizin bu kişisel bilgileriniz polis/eksper/servis/hatta sigorta şirketler gibi birileri tarafından avukatlık bürolarına para karşılığı kvkk aykırı şekilde satılıyor avukatlar da o şekilde size ulaşıp arıyorlar.

Onların çoğu da hasar şişirip sigorta şirketini suistimal edip kendi alacakları vekalet ve diğer ücretleri artırmaya çalışıyorlar.

Halbuki bu başvurularınız için avukata gerek yok.

Kendiniz de başvurabilir ve bu tür suistimalleri önleyebilirsiniz.

Not: araç mutlaka yetkili serviste onarılmalı ki hakkınızı tam alabilesiniz

Ekli dosyayı görüntüle 84298
22:00 suları yağmurlu havada düz yolda seyrederken önüme Tofaş burun göstermeden direk atladı ben de tam vurmamak için sola kırıp kayarken hafif taşa da vurdum. 3 yıldır kullandığım Hatasız aracımın durumu bu hale geldi. Tutanak trafik polisi tarafından sadece foto çekilerek tutuldu herhangi bilgim henüz yok. Süreci takip ediyorum. Durumla ilgili görüş ve önerilerinizi tecrübeli abilerimden dinlemek isterim, desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Geçmiş olsun kardeş

geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.Kaza yapılıyor tutanak tutuluyor,ertesi gün bir bakıyorsun daha sen olaya hakim değilken pat biri arıyor geçmiş olsun kaza yapmışsınız tüm zarar ziyanınızı karşı taraftan alalım.İkame araç istemeyin onun parasını da karşı taraftan isteyelim,dönen dolaba bak...Aman yarabbi.İşin içinden çıkamıyorum bazen acaba polis mi bilgilerimi veriyor yoksa servis mi ve karşımda beni arayan kim avukat mı dolandırıcı mı? :(

geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.Kaza yapılıyor tutanak tutuluyor,ertesi gün bir bakıyorsun daha sen olaya hakim değilken pat biri arıyor geçmiş olsun kaza yapmışsınız tüm zarar ziyanınızı karşı taraftan alalım.İkame araç istemeyin onun parasını da karşı taraftan isteyelim,dönen dolaba bak...Aman yarabbi.İşin içinden çıkamıyorum bazen acaba polis mi bilgilerimi veriyor yoksa servis mi ve karşımda beni arayan kim avukat mı dolandırıcı mı? :(
Hocam aynısı başıma geldi, avukatlık bürosu benim numaramı bulamayıp kız kardeşimin numarasına ulaşmış. Detay vermeden avukatlık bürosundan arıyoruz şu isimde kişiyi tanıyor musunuz yanınızda mı numarasını verir misiniz gibi sorular sormuşlar. Tabi konunun değer kaybı olduğunu o zaman anlayamamışlar panik olmuşlar. Hani direkt araç sahibini arasalar yine bir nebze tersleyip kapatırsınız konuyu ancak aileyi aramak nedir ve nereden alıyorlar numarayı hiç bir fikrim yok.

Geri