2021 T-ROC Lane assist hakkında soru ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yavuz_g
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yavuz_g

Yeni Üye
İsim
Selim yavuz
Merhabalar. 2021 makyajsız kasa t-roc aracım için Lane Assist orjinal donanım olarak mevcut. Sormak istediğim yolda araç sadece şeritten çıkarken uyarı verip direksiyon titriyor ve kısa bir mesafe şeritte tutmaya çalışıyor. Golflerde gördüğüm şerit ortalama özelliği bu araçlarda mevcut mudur ? Gizli özellik olarak mı geçmektedir yoksa donanım olarak ayrı bir parça mı bulunması gerekir ?
Görüşlerinizi beklerim.

Hocam başlık yanlış açılmış espiri olsun diye yazdım :)

Yok hocam şerit takip ve şerit ortalama özellikleri başka şeyler. Şerit ortalama sizin araçta yok. Sadece şeritten taştığınızda sizi içeri doğru atar ama şerit içerisinde sağa sola savurur ortalamaz

Yok hocam şerit takip ve şerit ortalama özellikleri başka şeyler. Şerit ortalama sizin araçta yok. Sadece şeritten taştığınızda sizi içeri doğru atar ama şerit içerisinde sağa sola savurur ortalamaz
Serittakip nasıl şerit içerisinde saga sola savurur hocam ?
Tamam yorum yazinda sacmalamadan yazın lütfen

Şerit takip ayrı bir özellik, şerit ortalama ayrı bir özelliktir,

Şerit ortalama özelliği: Travel Assist (Yarı Otonom Sürüş Asistanı’nın) bir parçasıdır.

Hocam başlık yanlış açılmış espiri olsun diye yazdım :)
fark etmemişim düzelttim :D

Şerit ortalama özelliği: Travel Assist (Yarı Otonom Sürüş Asistanı’nın) bir parçasıdır.
Travel Assist özelliği olmadığından dolayı böyle kullanmaya devam edeceğiz. Teşekkür ederim

2021 araçların kamerası S versiyon ile bitiyor H veya L versiyon kamera takarsanız ortalayıp gitmesini sağlayabilirsiniz

Ekli dosyalar

• IMG_8493.jpeg
    IMG_8493.jpeg
    720.7 KB · Görüntüleme: 9

Hocam ben arkadaşın yazdığım serittakip de aracı şerit içinde sağa sola savurur yazisina alınti yaptım yoksa ben biliyorum ayrı özellikler oldugunu benim aracimda ikisinde var

Kardeşim yolun ve şeridin durumuna göre aracı ortalamadığı için bir sağ şeride yanaşırsın bir sol şeride oda seni sürekli içeri iter. Sonuç olarak direksiyonu bırakırsan akışta seni sağdan ya da soldan içeri doğru atar ve konfor vermez. direksiyonu bırakarak kullanmaya müsait olmayan bir özellik. Neden her sözün altında bit yeniği arıyorsun anlamadım

Hocam ben arkadaşın yazdığım serittakip de aracı şerit içinde sağa sola savurur yazisina alınti yaptım yoksa ben biliyorum ayrı özellikler oldugunu benim aracimda ikisinde var
Olayın özüne odaklanmanız daha doğru olacaktır.,

Şerit takip asistanı: aracı şeritte tutmada hassas değildir, araç bir sol şeride bir sağ şeride doğru gider-gelir, araç bir sağ şeride yanaşır, bir süre sonra bi bakmışsın sol şeride yanaşmış,

Şerit ortalama asistanı: aracı sürekli şeridin ortasında tutar.

Şerit takip özelliği kodlama ile şerit ortalama özelliğine dönüştürülebiliyor.
Obd11 cihazda adaptive lane guidance adlı tek tık uygulamayı kullanmıştım.

Şerit takip özelliği kodlama ile şerit ortalama özelliğine dönüştürülebiliyor.
Obd11 cihazda adaptive lane guidance adlı tek tık uygulamayı kullanmıştım.
@GokhanB bey parça değişimi ile mümkün olacağını belirtmiş ama sadece yazılım ile çözebiliyorsak ne mutlu. Sadece şerit takip özelliği sizlerin de söylediği üzere konforlu bir sürüş sağlamıyor. İmkanlar dahilinde şerit ortalama olarak çevirebilirsem güzel olacak

Son düzenleme:

Geri