Hocam öncelikle geçmiş olsun . 3 opsiyonu da değerlendirmeniz adına detaylı şekilde yazayım umarım yardımcı olur.
8 ile 8.5'un tamponu birebir aynı. Çıkma, hatasız darbesiz daha önce macun ile tanışmamış arka tampon rahatlıkla bulabilirsiniz. Araç life olduğu için şanslısınız. R line olsa uğraştırırdı epey çünkü bulunması daha zor . Görselden yanlış görmediysem eğer araç açık mavi yani 8 de gelen renkler arasında olmadığından aldığınız tamponu boyatmanız gerekecektir.
Ayrıca bu darbeden dolayı da tamponunuzu çıkma olarak da satabilirsiniz . Çünkü çıkma pazarında sizin tampondaki darbe hatasız gibi bir şey
Eğer tramer kaydı endişesi varsa ki plastik aksam olmasına rağmen çok ciddi rakamlar çıkacaktır, Sizi satış süresinde etkileyeceğini düşünüyorum . Burada tampondan trameri takıyorlarsa almasınlar lafını söyleyen arkadaşlar maalesef satış sürecinde siz insanlara laf anlatırken veya basit bir darbe olmasına rağmen aracınızı öldüren müşterilerle cebelleşirken yanınızda olmayacaklar.
Bu arada onarım ve boya aşaması da tampona tel atılması vs göze atla deve şeklinde gelecek şeyler değil basit bir darbe. Bir sonraki darbede boyanın çatlamasından korkuyorsanız, Yetkili servisteki değişim işleminden sonra aynı yere bir darbe aldığında eğer tampon çatlarsa 2. dolgun tramer ihtimali kulağa daha korkutucu geliyor boyanın kolay deforme olmasından.
Ek bilgi: yetkili serviste değiştirdiğinizde tutanak varsa cüzzi bir miktar değer kaybı alacaksınızdır. Tramere eş değer değil tabi ki . Değer mi ? değmez.
Sadece onarım boya 6-7 arasında size masraf çıkaracaktır sökmesi takması dahil
Ankara'da yaşıyorsunuz sanırım. Sizin şehirde 2 adet belirttiğim ayarda(hatasız sökme) arka tampon var 7.000 civarı fiyatlanıyor. Onarım olmayacağından sadece boyayı 5k civarına yaptırabileceğinizi varsayarsak 12.000TL Maliyeti olacak(parça pazarlığı vesaire olacağını varsayıyorum daha da düşer muhtemelen). Sizden çıkan tamponda 3000 civarı etse(neredeyse yarı fiyatı daha fazla edeceğini düşünüyorum alanlar zaten boyatıp takıyor o çatlağı kimse ciddiye almaz) 9000 maliyeti olacak. Totalde orijinal arka tamponunuz işlemsiz olarak sadece boyalı olacak ve neredeyse 10.000TL'ye değer düşümü yaşamadan işin içinden çıkacaksınız.
Bu arada yetkili serviste onarım yapılacaksa, Önce eksper atanacak eksper aşamasından sonra parça siparişi, aracın atölyeye alınması parçanın boyanması sökülmesi takılması derken 1 hafta 10 gün en iyi ihtimal.
Eğer çıkma hatasız darbesiz arka tampon alıp boyatıp taktırayım derseniz, Tamponu tedarik ettikten sonra işine işçiliğine güvendiğiniz bir boyacıya, aracınızın depo kapağıyla birlikte yeni aldığınız arka tamponu bırakırsınız, Rengin tutması adına depo kapağınıza göre boya hazırlarlar tamponu boyatırlar, Bu sürede aracınız bir yerde yatmamış olur güncel haliyle gezersiniz. Arka tamponunuz hazır olduktan sonra, sizin arka tamponunuz sökülür park sensörleri aktarılır, 10 gün serviste yatacağına yaklaşık 1-1.5 saat içinde işi bitirmiş olursunuz. Dikkatimi çektiği için söylüyorum ankarada arka tampon ilanlarından birisi boya ve montaj hizmeti veren işletme. Genelde pahalı olurlar ancak benim boyacım yok tanıdığım yok derseniz siz sadece depo kapağınızı bırakırsınız zaten gerisini onlar hallederler.
Örnek ilan numarası : 1233262968 (r line difüzör muhtemelen life,style,ımpression tampona uyumlu gelen ürünlerden)