Golf 8.5 kaza

throrondor

Yeni Üye
İsim
Ertuğrul
Araç
golf 8.5 life
Arkadaşlar bu akşam arkadan çarpma sonucu ufak bir kaza yaşadım. Aracımı iki ay önce sıfır almıştım golf 8.5. Arka tamponda herhangi bir şekil deformesi yok ancak resimlerdeki gibi plakalığın üstü bagaj kapağının hemen altında yaklaşık 15 cm lik bir çatlak oluşmuş. Kaskodan servise mi yaptırmalıyım, önerilerinize ihtiyacım var. 20 yıldır araç kullanıyorum ilk defa bir kaza yaşadım açıkçası, ne yapmam gerekir pek tecrübeli değilim

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-05-15 saat 21.28.09_47cdc4b7.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-15 saat 21.28.09_47cdc4b7.jpg
    85.4 KB · Görüntüleme: 205
  • WhatsApp Görsel 2025-05-15 saat 21.28.15_3b903d63.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-15 saat 21.28.15_3b903d63.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 204

Hocam geçmiş olsun
Senin tampon gitmiş
Değişim şart bence serviste yaptırın hocam araç yeni sonuc olarak hasarı karşı taraf karsilacak

Hocam geçmiş olsun
Değişim şart bence serviste yaptırın hocam araç yeni sonuc olarak karşı taraf karsilacak
Teşekkürler çok sağol hocam. Serviste çok kalıyor mudur bu tür değişimlerde araç, öncesinde yapmam gereken bir şeyler var mı yoksa direkt randevu alıp götürmeli miyim ?

Değiştirmeni tavsiye etmem. Plastik kaynak yapıyorlar, benim de başıma gelmişti plastik kaynak yaptırdım eskisi gibi tertemiz olmuştu.

Çok geçmiş olsun, aracınız çok yeni, böyle bir aracın kusursuz olması lazım, bence serviste değişim yapılsın, sonuçta karşı taraf karşılayacak.

Değiştirmeni tavsiye etmem. Plastik kaynak yapıyorlar, benim de başıma gelmişti plastik kaynak yaptırdım eskisi gibi tertemiz olmuştu.
Çok sağol hocam, bu işlemi kaportacılar mı yapar, Ankara’dayım sanayide bir baktırayım olmazsa

Teşekkürler çok sağol hocam. Serviste çok kalıyor mudur bu tür değişimlerde araç, öncesinde yapmam gereken bir şeyler var mı yoksa direkt randevu alıp götürmeli miyim ?
Çok geçmiş olsun. Kaskonuz varsa ikame araç alırsınız kaskodan.

Arkadaşlar bu akşam arkadan çarpma sonucu ufak bir kaza yaşadım. Aracımı iki ay önce sıfır almıştım golf 8.5. Arka tamponda herhangi bir şekil deformesi yok ancak resimlerdeki gibi plakalığın üstü bagaj kapağının hemen altında yaklaşık 15 cm lik bir çatlak oluşmuş. Kaskodan servise mi yaptırmalıyım, önerilerinize ihtiyacım var. 20 yıldır araç kullanıyorum ilk defa bir kaza yaşadım açıkçası, ne yapmam gerekir pek tecrübeli değilim

Çatlak sadece görsel olarak düşünülmesin.

Darbeyi almış olarak bakmak gerekir. Olası bir sonraki aynı tipte bir çarpmada aynı tampon olursa biraz daha içeri gireceğini söyleyebilirim.

Özetle tampon görevini yerine getirmiş. Serviste değişim yaptırınız.

Serviste aracınızın fazla kalmasını istemiyorsanız da rica edersiniz, önce bir kontrol ederler , gereken parça ya da parçalar yoksa gelir boyanır , montaj için de bir gün belirlenir takılır..

Geçmiş olsun..

Geçmiş olsun.

İlerde sorun yaratmayacak* şekilde çözümlenir umarım.

*Eski aracımın arka tamponu defalarca boyanmıştı, en ufak esnemede boya çatlıyordu. Keşke biri vursa da artık değişsem diye diye seneler geçti, öylece sattık aracı.

ben olsam çatlak için serviste kuru kuru 40-50k hasar kaydı işletmez dışarıda 3-5 bine hallederdim

Hocam geçmiş olsun. Ankaradasınız sanırım. DBY detailing var çankaya birlik mahallesinde. Kusursuz yaparlar.

Servis’in size yapacağını söyleyim.

Tamir ederiz derlerse dışarıda bi yerde plastik kaynak yaptırıp çatlağı düzeltecekler. Sonra fabrikasyon boya ile boyayayacaklar. Ve yüklü bir fiyat çıkaracaklar.

2.seçenek servis tampon siparişi verecek. Fabrikasyon boyasız astarlı tampon gelecek. Yine kendileri boyayıp öyle teslim edecekler. En az 1 ay sürer dicekler sıra var vs şeklinde.

Karşı taraf elden ödeme kabul ederse bu küçük hasar için hiç tramer ve ilk kaza kaydı yaptırmayın derim. Plastik aksama değer kaybı da alamazsınız.

Bence macera aramak yerine servise verin yaptırın. Zaten sizlik bir şey yok. 2 aylık aracı sanayiye sokmayın.

Hocam geçmiş olsun. Ankaradasınız sanırım. DBY detailing var çankaya birlik mahallesinde. Kusursuz yaparlar.

Servis’in size yapacağını söyleyim.

Tamir ederiz derlerse dışarıda bi yerde plastik kaynak yaptırıp çatlağı düzeltecekler. Sonra fabrikasyon boya ile boyayayacaklar. Ve yüklü bir fiyat çıkaracaklar.

2.seçenek servis tampon siparişi verecek. Fabrikasyon boyasız astarlı tampon gelecek. Yine kendileri boyayıp öyle teslim edecekler. En az 1 ay sürer dicekler sıra var vs şeklinde.

Karşı taraf elden ödeme kabul ederse bu küçük hasar için hiç tramer ve ilk kaza kaydı yaptırmayın derim. Plastik aksama değer kaybı da alamazsınız.
Öneri için sağol hocam. Tesadüf aracı alır almaz cam filmini de orada yaptırmıştım

ben olsam çatlak için serviste kuru kuru 40-50k hasar kaydı işletmez dışarıda 3-5 bine hallederdim
Açıkçası ben de bu şekilde düşünüyorum hocam. Satarken gramer kaydından dolayı daha fazla değer kaybedecek büyük ihtimal. Garantiye falan sıkıntı oluşturur mu dışarda yaptırmam

Öneri için sağol hocam. Tesadüf aracı alır almaz cam filmini de orada yaptırmıştım
Aynı şekilde aynı yerde olan hasarımı orda yaptırdım 2 sene önce. Çok memnun kaldım. Boya da bozulma çatlama vs olmadı hala. Önce Doğuş otoya götürdüm hasar tespitçi yazık olur tramere değmez dışarda yaptır dedi size söylediğim önerileri servis söylemişti zaten.

Tesadüf olmuş bildiğiniz yermiş üstelik.

Geri