İş hayatınız nasıl?

momentS7

Üye
İsim
tugrul
Araç
golf 8.5 imp
mutlu musunuz? ben mutlu değilim iyi bir işim olmasına rağmen

2 yıldır çalışıyorum o kadar çabalamama rağmen kimse değer vermiyor ilk defa kendimi değersiz hissediyorum

İlk önce insanın kendisine değer vermesi gerekiyor ama. Bazen kendimizi unutup değersizleştirebiliyoruz. Elbette size değer veren çokça insan vardır.
Hayat sadece işten ve çalışmaktan ibaret değil.
Bu tarz zamanlar durup düşünmek gerekiyor bence. Mesaj olarak görüyorum. Arıza var ve motor ışık yaktı. En kısa sürede gerekli müdahale yapılmazsa motor yatak sarabilir :)

Sanirim ulkemizin genel durumu heryerde bencil dusuncesiz yaratiklari gordukce benimde keyfim kaciyor mutsuzluk veriyor

İs hayati zaten apayri konu ben emekli oldum cok mutluydum hic ptesi sendromu yasamadim

Sağlığınız yerindeyse sevdikleriniz yaninizdaysa kimseye muhtac degilseniz şükredip yasamaktan başka sansimiz yok

Merhaba hocam
İnsan, hayatının her döneminde çeşitli şekillerde imtihan oluyor.
Allah öncelikle sağlık ve huzur versin, onların yeri doldurulamıyor malum.

Kendi adıma konuşayım, iş hayatında muhatap olduğum insanlarla ailemden daha çok görüştüğüm için güvenilir insanlar olmaları gerekiyor. İş için de iki motivasyonum var; para ve mesleki tatmin.
Son iş yerim birçok insanın çalışmak isteyeceği bir yer olmasına rağmen, bahsettiğim beklentilerimin hiçbirini karşılamadığı için ve artık psikolojimi olumsuz etkilediği için kendi isteğimle ayrıldım.
Başka bir yer çok farklı mı olacak? Hayır.
Fakat devam etmek, kendimi değersiz hissettirecekti.

Parasal olarak zengin bir adam değilim ama işi bıraktıktan sonra çok daha mutluyum.
Önceliklerinize göre bazen sabretmek, sabrın tükendiği yerde de radikal kararlar almak gerekebiliyor, aldığınız kararlar kağıt üzerinde mantıksız olsa da hayat hesap kitaptan ibaret değil, psikolojik ve bedensel sağlığımı hiçbir işten daha değersiz göremezdim.

mutlu musunuz? ben mutlu değilim iyi bir işim olmasına rağmen

2 yıldır çalışıyorum o kadar çabalamama rağmen kimse değer vermiyor ilk defa kendimi değersiz hissediyorum
Günümüz koşullarında İnsani değerlerin oldukca azaldığı, dostluk, yardımlaşma, paylaşım gibi kavramların yerini, bencillik, hasetlik, kendi dışında ki hayata kayıtsız kalan insan ilişkileri biçimi oluştu, bunun sosyolojik ekonomik bir çok nedini var, doğal olarak her birey bundan etkileniyor, kimi için önemli, kimi için hiç bir anlam ifade etmeyen kavramlar.
Kendi ilgi alanlarınızla ilgili uğraşlar geliştirmeli, hobi edinmeli, samimi bulduğunuz güvendiğiniz bir kaç insan yetiyor bu hayatta.
Unutulmamalısı gereken önemli bir şey “ iş yerindeki insanlar sizin çalışma arkadaşlarınızdır, dostlarınız değil” profesyonelce düşünmek gerek.

Degerli yada degersiz hissedilsek ne olacakki yap isini bas git 18 yil olacak baktim olmuyor takiyorum kulakligimi yapiyorum isimi harika…

İş hayatım nasıl?
Şuan işim yok.

Özel sektörde çalıştığım zamanları yazayım,
Yöneticiler, müşteriler ve aynı iş yerini paylaştığım insan müsveddeleri; iş hayatını katlanılmaz hale getiriyordu. Çok nadir "insan evladı" diyebileceğim kişilerle karşılaşıyordum. Etik ve iş ahlakı yok, yalanla iş çevirmek hat safhada idi. İş saatleri yetmiyor, evde dinleneceğim vakte kadar göz dikiliyordu; raporlar, toplantılar, eğitimler, iş seyahatleri vesaire... Paranın hatrına katlanıyordum...
Ayrıldım da kurtuldum...

Sektör değişikliği yapma arefesindeyim,
biraz zor ve sancılı bir süreç yaşıyorum.
Ancak sonuçlanınca huzura ereceğim umarım.

Imkiani olan herkes kendi işini yapmalı..
Not: Ücretli çalışanım 😊
Ücretli çalışan çok masum geliyor kulağa. İşci diyelim biz ona en azından gerçekleri yansıtıyor.

İşçi hep ezilir söz hakkı yoktur. İşten kafalarına göre çıkartırlar işçileri. Vestelde son 1 yılda 20 bin kişilik ekipten 6 bin kişi çıkarıldı küçülme adı altında. Vestel sadece bı örnek.

Kendi işini yapmak da çoğu sektörde imkansıza yakın. Ya esnaf olacaksın ya da 0 dan iş kuracaksın. Çok büyük sermayeler, çok büyük fikirler gerek.

Diyelim ki sermayeyi buldun. Fikir kötüyse sermayeden olursun.

Ya da fikiri buldun, sermayen yoksa 5 kuruş etmez. İkisini de bulan yürür gider. Yazması ne kadar kolay değil mi keşke yazmak kadar kolay olsa bunlar.

Geri