Golf 8 Impression GTI tampon ve sis farı montajı

Birinin cezalandırılması değil aslında sorun. Sorun keyfi kullanım ile kendilerini ayrıcalıklı zannedip sis lambası kullananlar var. Sana göre bana göre bakmamak gerekir. Ne kadar çok altı çizilirse farkındalık yaratılmış olur. Çakar kullanımından farkı yok sis lambası kullanımının.. bugün sis oluyor, yarın sinyaller sabit.. daha sonra uzunları da açmış geliyor.. yani işin özeti bir sis lambası değil , diğer sürücülere saygı..

ben seni anladım bunda bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok takmak isteyen takar, devletin kurumları var sise de cezasını keser çakara da cezasını keser…

ben niye adam sisi yakmış diye kendimi gereyim trafikte sinirleneyim ki bakmıyorum ben sis yakan aracın farına rahatsız olan bakmasın…

ne yapacağız mesela sis yakan adama, adam önümüzde sisi açıp geliyor sellektör yakıp durdurup adama adamı mı dövmemiz gerekiyor hangi devirde yaşıyoruz yakan yaksın bana ne, bugün sokakta yürürken küçücük çocuk sana geliyor dileniyor yada bir şey satmaya çalışıyor almıyorum mendilini yada bozuk yok dediğin zaman adam çıkartıp affedersin çakıyla kıçına çakıyor, yolda gidiyorsun trafikte korna çalıyor ne korna çaldın dediğin zaman geliyor elinde sopayla arabanın camini kırıyor, trafikte bayanlar giderken yanlış sinyal veriyor dalgınlığına geliyor önünü kesiyorlar tekme tokat kadını dövmeye çalışıyorlar, biz neden sisin rahatsızlığını tartışıyoruz arkadaşlar bırakın yakan yaksın ya daha büyük sorunlar var bunun adı öfke patlaması bugün bakıyorum birisi birşey bana desinde trafikte dalayım tipler türedi…

ben seni anladım bunda bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok takmak isteyen takar, devletin kurumları var sise de cezasını keser çakara da cezasını keser…

ben niye adam sisi yakmış diye kendimi gereyim trafikte sinirleneyim ki bakmıyorum ben sis yakan aracın farına rahatsız olan bakmasın…

ne yapacağız mesela sis yakan adama, adam önümüzde sisi açıp geliyor sellektör yakıp durdurup adama adamı mı dövmemiz gerekiyor hangi devirde yaşıyoruz yakan yaksın bana ne, bugün sokakta yürürken küçücük çocuk sana geliyor dileniyor yada bir şey satmaya çalışıyor almıyorum mendilini yada bozuk yok dediğin zaman adam çıkartıp affedersin çakıyla kıçına çakıyor, yolda gidiyorsun trafikte korna çalıyor ne korna çaldın dediğin zaman geliyor elinde sopayla arabanın camini kırıyor, trafikte bayanlar giderken yanlış sinyal veriyor dalgınlığına geliyor önünü kesiyorlar tekme tokat kadını dövmeye çalışıyorlar, biz neden sisin rahatsızlığını tartışıyoruz arkadaşlar bırakın yakan yaksın ya daha büyük sorunlar var bunun adı öfke patlaması bugün bakıyorum birisi birşey bana desinde trafikte dalayım tipler türedi…

Takmak isteyen takabilir. Sorun kullanım şekli ..
Duruma sadece sis lambası üzerinden bakmaya gerek yok. Yanlışlıkla açanı anlarsınız.
Mesela arka sis lambaları yanmıyordur. Aracı olduğundan alçak değildir. Sinyalleri sabit yanmıyordur. Tavanı hafif kalkık değildir. Aracın içi görünüyordur, işte bu yanlışlıkla..
ya da değişken hava koşullarında unutulmuş olma ihtimali zaten düşünülebilir.

Burada araba konuşuyoruz. Bir sürücü ön camlarına simsiyah yapıyor önünü goremiyor
. sonra farlarını LED yapıyor , o da yetmiyor sis lambası açıyor. Sis lambası kısa farkından uzağı gösteriyor.
Bu detayları çokça kez paylaştım aslında..

Sis lambası ya da uyumsuz aydınlatmalara bakmaya gerek yok kendini belli ediyor. Karşıdan ışık topuna dönüşmüş farları ile geliyor , verdiği sinyal görünmüyor. Bir de sis lambası açıksa yerden sekiyor yine görüşü etkiliyor.. ne kadar yolun sağına bakmaya çalışırsanız çalışın..
Işığın bilimsel olarak göz alması ve karanlığa geri adapte olması arasında belirli bir süre vardır. Bu aslında günlük yaşantıda pratikle buluşma şekli..
Bazı şeyler kendimizi germek için değil toplum için çevresel düzeni sağlamak içindir.

Trafikte tartışmaya gerek yok. Emniyete bildirince çevirip gerekli işlemi yapıyorlar.. her durum kendi kategorisinde değerlendirilir. Birbirini ayırt etmek gerekir. Yoksa her evde sorun yaşayan , bir şeye canı sıkılan sis lambası açar diye bir durum yok..

Takmak isteyen takabilir. Sorun kullanım şekli ..
Duruma sadece sis lambası üzerinden bakmaya gerek yok. Yanlışlıkla açanı anlarsınız.
Mesela arka sis lambaları yanmıyordur. Aracı olduğundan alçak değildir. Sinyalleri sabit yanmıyordur. Tavanı hafif kalkık değildir. Aracın içi görünüyordur, işte bu yanlışlıkla..
ya da değişken hava koşullarında unutulmuş olma ihtimali zaten düşünülebilir.

Burada araba konuşuyoruz. Bir sürücü ön camlarına simsiyah yapıyor, sonra farlarını LED yapıyor , o da yetmiyor sis lambası açıyor. Sis lambası kısa farkından uzağı gösteriyor.
Bu detayları çokça kez paylaştım aslında..

Sis lambası ya da uyumsuz aydınlatmalara bakmaya gerek yok kendini belli ediyor. Karşıdan ışık topuna dönüşmüş farları ile geliyor , verdiği sinyal görünmüyor. Bir de sis lambası açıksa yerden sekiyor yine görüşü etkiliyor..

Trafikte tartışmaya gerek yok. Emniyete bildirince çevirip gerekli işlemi yapıyorlar.. her durum kendi kategorisinde değerlendirilir. Birbirini ayırt etmek gerekir. Yoksa her evde sorun yaşayan , bir şeye canı sıkılan sis lambası açar diye bir durum yok..

yazdıklarımda anlaşılmayan bir şey yok sanırım sisini takar isterse xenon ampul takar açık gezer beni ilgilendirmiyor hepsine saygı duyuyorum beni rahatsız ediyor mu etmiyor neden kafamı çeviriyorum bana ne…

buradaki arkadaşlar arabasına sis takmak istiyorsa taksın bize ne heves etmiş takmak istiyor bırakın taksın hatasını elbet hevesi geçince anlar ne kader baskıcı olmaya başladınız…

yazdıklarımda anlaşılmayan bir şey yok sanırım sisini takar isterse xenon ampul takar açık gezer beni ilgilendirmiyor hepsine saygı duyuyorum beni rahatsız ediyor mu etmiyor neden kafamı çeviriyorum bana ne…

buradaki arkadaşlar arabasına sis takmak istiyorsa taksın bize ne heves etmiş takmak istiyor bırakın taksın hatasını elbet hevesi geçince anlar ne kader baskıcı olmaya başladınız…

Anlaşılmayan yeri yok emin olabilirsiniz. Anladığım için anlatma gereği duydum. Eğitimci olmamdan kaynaklıdır.
Herkes ne yapmak istiyorsa yapar elbet.

Anlaşılmayan yeri yok emin olabilirsiniz. Anladığım için anlatma gereği duydum. Eğitimci olmamdan kaynaklıdır.
Herkes ne yapmak istiyorsa yapar elbet.

eğitimci olmana saygı duyuyorum ben de meslek hayatımda çok eğitim verdim ama eğitim bitince uygula dediğimiz zaman herkes günlük iş akışında nasıl kolayına geliyor ise öyle yapmaya devam etti…

bazen eğitim ile olmuyor bazı şeyler yaşayarak görmek lazım ben 1991 de ehliyet aldım ve hala aktif kullanıyorum ve hala kendimi geliştirmeye çalışıyorum bir gün geriye bakınca nerede hata yaptığımı görüp evet hataymış diyebiliyorum bu hevesli arkadaşlarda aynısını diyecek ama hevesini alınca…

eğitimci olmana saygı duyuyorum ben de meslek hayatımda çok eğitim verdim ama eğitim bitince uygula dediğimiz zaman herkes günlük iş akışında nasıl kolayına geliyor ise öyle yapmaya devam etti…

bazen eğitim ile olmuyor bazı şeyler yaşayarak görmek lazım ben 1991 de ehliyet aldım ve hala aktif kullanıyorum ve hala kendimi geliştirmeye çalışıyorum bir gün geriye bakınca nerede hata yaptığımı görüp evet hataymış diyebiliyorum bu hevesli arkadaşlarda aynısını diyecek ama hevesini alınca…

Aslına bakıldığında da siz de farkında olduğunuz gibi bu yapılan heves edilen durumlar hem maliyetli hem de gerektiği gibi kullanılmadığında diğer sürüleri kısaca trafiği tehlikeye atacak durumlardır.

İnsanoğlunun gerçek ile yüzleşme durumu biraz farkına varamamaktan , geç varmaktan, biraz da kendi yaptığı hatayı legalleştirmeye çalışma gerçeği kaçınılmaz..

Bu sebeple bu teknoloji varken , forum amacı gereği tecrübelerin paylaşımı ile heves alınacak şeylere odaklanmaktan çok dile getirilmiş varolan yanlışlardan ders çıkarabilmek de önemlidir..

Kimisi yanlıştan ders çıkarır kimisi de yanlışı örnek alır maalesef.

Merhabalar arkadaşlar. 2023 impression aracıma gtı set aldım sis fark montajı konusunda yardımcı olabilir misiniz ? Elektirik Bağlantısı konusunda bağladığınız yeri görebilir miyim örnek olarak yada detaylı anlatırmısımız artı eksi nerden aldınız ?

Öncelikle hayırlı olsun koca bir 🧿

Panjur ve sis için daha önceki 2 impression aracımda da sigorta kutusundan kontakla enerji gelen bir sigortaya bağladık sorunsuz sıkıntısız şekilde kullanılıyor hala 2 araçta çevremde. Araca yarım kontak yapıldığında elektrik alıyordu 2021 model olanda. 2023 model olanda aynı sigortaya bağlıydı ancak konfor beyni farkından sanırım, sol kapı açıldığı anda enerji alıp yanıyordu.

Ben tuşlu/butonlu olanı hiç tercih etmedim çevremde tercih edip aç/kapa devresi ısıdan yanan arkadaşlarım var temassızlık vs sorunu yaşıyorlardı. Arka siste trafikte rahatsız edici olduğundan ben tercih etmedim. Aklınızda bulunsun aynı şekilde arka sise bağlayıp fazla akımdan arıza lambası yakan da oldu.

Yukarıda belirttiğim, kendi araçlarımda kullandığım kablolamada araç uykuya geçene kadar 90 saniye kadar yanık kalmaya devam ediyor. Araç çok sıcaksa 2-3 dakikayı bulabiliyor.
Ustam bağlantıyı yaptıgınız sigortanın resmini atma imkanınız var mı direk ? Araya başka sigorta yada role koydunuz mu direk kabloyu mu bagladınız acaba ?

Hocam şöyle sigorta kutusunda dizilimin aynı olduğunu varsayarak söylüyorum,

Sol en üst köşedeki 645 rölesinin yanındaki 15 Amper yani mavi sigortaya bağlandı. Sol tarafa doğru 1.sıradaki

-'yi şaseden alıp Bahsettiğim sigortadan "+" almanız yeterli.

Hocam şöyle sigorta kutusunda dizilimin aynı olduğunu varsayarak söylüyorum,

Sol en üst köşedeki 645 rölesinin yanındaki 15 Amper yani mavi sigortaya bağlandı. Sol tarafa doğru 1.sıradaki

-'yi şaseden alıp Bahsettiğim sigortadan "+" almanız yeterli.
Dediğiniz gibi bağlantı yaptım ustam ama sürekli yanıyor arabayı kapattıgımda bile yanık kalıyor benimkinde mi sorun var acaba 🤔

Geri