Golf 8 Impression GTI tampon ve sis farı montajı

Trafik magandası tabiri trafikte ayna kıran,makas atan, arabadan inen kavga çıkaran arkadaşlara söylüyoruz hocam biz . Buz mavisi sis takıp gözleri katleden arkadaşlara falan.

Kaldı ki bu görsellik namına takılan bal peteği sis farlarının yanarken gündüz veya akşam gece kendine hayrı yok bırakın birinin gözünü almasını kendine hayrı yok.

Siz gti bal peteği kendine hayrı olmayan sis farından rahatsız olacak kadar narinseniz güneş gözlüğü takın bence. Kaldı ki gözünüzü alıyorsa bile sabah almaz herhalde öyle değil mi :).

Sizin bu arkadaşın bal peteği farına yazdığınız magandalık biraz hasetten sanırım. Allah daha iyilerini sizlere versin <3
Adı sis farı zaten gidip spor arabaya normal halinde yapmadiklari sis farını mi koyacaklar

Adı sis farı zaten gidip spor arabaya normal halinde yapmadiklari sis farını mi koyacaklar
Orijinalindeki faaliyeti göstermiyor tiawan ürünlerde bunu anlatmaya çalışıyorum hocam.

Bildiğim kadarıyla orijinal olanda 5 peteğe bir çok mikro led düşüyor çünkü sis farı olarak kullanılıyor. Taiwanlarda 1 tane mini csp led 5 tane deliğe ne kadar ışık yayabilir bu kimin gözünü alır ?

Yersiz şekilde dramatize edilmesi sanki büyük bir magandalık gibi şova dökülmesi pireyi deve yapılması buradaki olay.

uzak doğu rahatsız etmiyor orjinalde etmiyor bunlar xenon ampül gibi değil kaldıki bırakın isteyen istediği yaksın arkadan gelse aynalar karartmalı rahatsız etmiyor karşıdan gelse önüne bak ışığa bakma max 5 sn süre…

uzak doğu rahatsız etmiyor orjinalde etmiyor bunlar xenon ampül gibi değil kaldıki bırakın isteyen istediği yaksın arkadan gelse aynalar karartmalı rahatsız etmiyor karşıdan gelse önüne bak ışığa bakma max 5 sn süre…

Forumda kendini fahri müfettiş görevlisi, sivil trafik memuru, tüv muayene teknikeri sanan, bilgisi ve tecrübesi olmamasına rağmen bilmiş bilmiş konuşan bir çok arkadaş var saygım var herkese sadece bu kadar peşin hükümlü olunması bana komik geliyor.

Meğersem bizim tek ledli sönük yanan petekler maganda itemi olmuş :p Yapmayın allah aşkına bunlar kendine hayrı olan sisler değil replikası adına konuşuyorum. Muhalefet olacak polemik yaratacak bir konu bile değil. @metinkar hocamın belirttiği gibi sonradan çevrilme xenon sisler gibi kocaman ledli,yağmura falan gerek kalmadan kör eden sislerle alakası bile yok...

Trafik magandası tabiri trafikte ayna kıran,makas atan, arabadan inen kavga çıkaran arkadaşlara söylüyoruz hocam biz . Buz mavisi sis takıp gözleri katleden arkadaşlara falan.

Kaldı ki bu görsellik namına takılan bal peteği sis farlarının yanarken gündüz veya akşam gece kendine hayrı yok bırakın birinin gözünü almasını kendine hayrı yok.

Siz gti bal peteği kendine hayrı olmayan sis farından rahatsız olacak kadar narinseniz güneş gözlüğü takın bence. Kaldı ki gözünüzü alıyorsa bile sabah almaz herhalde öyle değil mi :).

Sizin bu arkadaşın bal peteği farına yazdığınız magandalık biraz hasetten sanırım. Allah daha iyilerini sizlere versin <3

Konusu sahibi arkadaşın konusun kirletiyoruz kusura bakmasın.

Ampulün rengi mangadalığı değiştirmiyor. Görgüsüzlük ve cahillik aynı seviyede. Yada ampulün rengi bu donanımı gereksiz yere kullanmayı haklı göstermiyor.

Sis farları görsellik için takılmıyor, zaten bu kişilerin cehaletleri de buradan geliyor. Bunun görsel efekt katan bir donanım olduğunu düşünmelerinden. Aksi halde farın şeklinin bal peteği, mangal ızgarası yada sineklik olması farın amacını yada işlevini değiştirmiyor. Kendine hayrı yok dediğiniz ürünün uzaktan karşıdan bakıldığında nasıl göründüğünü bilmiyor olmalısınız yada kullandığınız ürünler uydurmasyon çin malı ürün olabilir. Buda yine maganda kelime anlamını açıklıyor. Aksi halde orijinal bir araçta bu farlar uzaktan bakıldığında normal kısa farlardan bile daha çok parlıyor.

Yoldaki görgüsüz insanlar yüzünden ben neden güneş gözlüğü takayım. Kendine çeki düzen vermesi gereken ben değil cahil cuhala takımı.

3 kuruşluk lambanın neyine haset edeceğim anlamadım. Zaten burada deminden beri kullanılmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum da şimdi farkettim ki taşa, duvara konuşuyorum.

Yaşadığım ülkede aracım için trafik onaylı led ampuller satılmasına rağmen halen halojen kullanmaya devam ediyorum. Orijinalinde olduğu gibi.

Ampulün rengi mangadalığı değiştirmiyor. Görgüsüzlük ve cahillik aynı seviyede. Yada ampulün rengi bu donanımı gereksiz yere kullanmayı haklı göstermiyor.

Sis farları görsellik için takılmıyor, zaten bu kişilerin cehaletleri de buradan geliyor. Bunun görsel efekt katan bir donanım olduğunu düşünmelerinden. Aksi halde farın şeklinin bal peteği, mangal ızgarası yada sineklik olması farın amacını yada işlevini değiştirmiyor. Kendine hayrı yok dediğiniz ürünün uzaktan karşıdan bakıldığında nasıl göründüğünü bilmiyor olmalısınız yada kullandığınız ürünler uydurmasyon çin malı ürün olabilir. Buda yine maganda kelime anlamını açıklıyor. Aksi halde orijinal bir araçta bu farlar uzaktan bakıldığında normal kısa farlardan bile daha çok parlıyor.

Yoldaki görgüsüz insanlar yüzünden ben neden güneş gözlüğü takayım. Kendine çeki düzen vermesi gereken ben değil cahil cuhala takımı.

3 kuruşluk lambanın neyine haset edeceğim anlamadım. Zaten burada deminden beri kullanılmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum da şimdi farkettim ki taşa, duvara konuşuyorum.

Yaşadığım ülkede aracım için trafik onaylı led ampuller satılmasına rağmen halen halojen kullanmaya devam ediyorum. Orijinalinde olduğu gibi.

Anlamamaya direttiğiniz şey bu bodykit. Görsellik için takılan. Benim sis farına ihtiyacım var diye takılan bir ürün değil :)

Orijinal,farklı,sis farlı egea megane passat vs bir araçtan bahsetmiyoruz siz hala orijinal bir aracı x bir arabayı konuşuyor gibi polemik yaratıyorsunuz.

Müdahil olduğunuz, konuda belirtilen replika sis farları için konuşuyoruz. Bahsi geçen, uydurmasyon çin/taiwan golf 8 gti sis farları. Bunlar göz almıyor. 3 kullanıcı bilale anlatır gibi size bunu anlatıyor. Sizin kastettiğiniz görgüsüz sis farlarını konuşmuyoruz. Siz o sis lambalarıyla bu kendine hayrı olmayanı ,tampon setinde gelen ledleri bir tutuyorsunuz polemik yaratmak için.

Size yoldaki araçlar için gözlük takın demedim. Bu aksesuar olarak takılan sette gelen taiwan sislerinden rahatsız olacak kadar narinseniz takın dedim. Normal sis farı kullanan bir kullanıcı için demedim. Anlamanızı da beklemiyorum yazdıklarımın çünkü at gözlüğüyle bakıyorsunuz. Önce taktığınız at gözlüğünü çıkarmanızı mesajları okumanızı ve daha sonrasında bu çin gti yanmayan sislerinden rahatsız oluyorsanız takmanızı tavsiye ederim.

3 kuruşluk lambaları hasetleniyorsunuz demedim bu arada bu tür araçları kastettim :)

Bu sis farı sözde sis farı. El feneri ışığı gibi bir şey. Amacı aydınlatma değil. Sen istesen de gözünü alamaz. Tabi 2 cm dibinden dik şekilde içine bakmazsan

Konuya teknik bilgi getirelim..

Bu lambalar far kumandasından sis lambası butonuna basarak aktif ediliyor..

Herhangi bir gündüz lambasının akşam kısılması ve gündüz artması durumu yok.

Sis lambası dünyanın her yerinde sis lambasıdır. Ama benimki az yanıyor çok yanıyor diye kıyaslanamaz..

Gelelim benim yoruma..
Volkswagen bana göre bu ışıkları ambiyans lambası olarak tanıtmalıydı.. tıpkı troc r line ile standart gündüz lambası gibi.. yukarıda da belirttiğim gibi gündüz parlak gece sönük olabilirdi. Teknik tasarım hatası diyebiliriz..

Özetle orijinal hakiki gti kullanıcısı sis lambası butonuna basmadan bu lambaları açamıyor.

Sonradan yapan da oradan buradan eklemeli yapması gerekecek ki bu da mış gibi olacak..

Sonuç olarak eğer ki bu lambaları montaj yapmayı düşünüyorsanız far kumandası da alıp ayrı montaj yapmak gerekir.
Öyle her önüne gelen yorumlama yapar kendi yaptığını legalleştirmeye çalışırsa olmaz. Çünkü ondan gören başkası da illegal yapacak..

Tıpkı halojen ampul yerine LED ampul takıp , ama impressionda projektör yok ve LED var gibi teknik bilgi eksikliği olup dümdüz eşleştirme , sade ve sadece 12 volt bilgisiyle ciks görünmeye çalışmasına benzeyecek..

Bu sis lambası takılacaksa kullanılma ihtimali yüksektir.

Keyifli sürüşler dilerim..

Son düzenleme:

Sis lambası dünyanın her yerinde sis lambasıdır. Ama benimki az yanıyor çok yanıyor diye kıyaslanamaz..

Gelelim benim yoruma..
Volkswagen bana göre bu ışıkları ambiyans lambası olarak tanıtmalıydı.. tıpkı troc r line ile standart gündüz lambası gibi.. yukarıda da belirttiğim gibi gündüz parlak gece sönük olabilirdi. Teknik tasarım hatası diyebiliriz..

Özetle orijinal hakiki gti kullanıcısı sis lambası butonuna basmadan bu lambaları açamıyor.

Sonradan yapan da oradan buradan eklemeli yapması gerekecek ki bu da mış gibi olacak..

Sonuç olarak eğer ki bu lambaları montaj yapmayı düşünüyorsanız far kumandası da alıp ayrı montaj yapmak gerekir.
Öyle her önüne gelen yorumlama yapar kendi yaptığını legalleştirmeye çalışırsa olmaz. Çünkü ondan gören başkası da illegal yapacak..

Tıpkı halojen ampul yerine LED ampul takıp , ama impressionda projektör yok ve LED var gibi teknik bilgi eksikliği olup dümdüz eşleştirme , sade ve sadece 12 volt bilgisiyle ciks görünmeye çalışmasına benzeyecek..

Buna sis lambası demelerinin sebebi yasal sebepler olabilir mi acaba🤔

Gördüğünüz zaten sis lambası. Sanıldığı kadar az ışık vermiyor. Sis lambası zaten bildiğiniz üzere yeri yansıtır ve karşıdaki sürücüyü sisli havada fark edilebilmek içindir. Normal havada yerden yansıyan ışık topuna dönüşür göz alır..

Ek olarak standart Golf'lerde yine bildiğiniz üzere kötü hava koşulları için farın içine entegre lambalar vardır. Bunlar da aynı görevi görür ve normal havalarda göz alır..

Kısaca yukarıda detaylı örneklendirme yaptığım gibi bunlar sis lambasıdır. Çünkü ambiyans lamba değildir. Şekil yanıltmasın tasarım bu şekilde..

Bknz. Golf 7(7,5) için bu şekildeydi..
Bunlar da sis lambası.

Son düzenleme:
Gördüğünüz zaten sis lambası. Sanıldığı kadar az ışık vermiyor. Sis lambası zaten bildiğiniz üzere yeri yansıtır ve karşıdaki sürücüyü sisli havada fark edilebilmek içindir. Normal havada yerden yansıyan ışık topuna dönüşür göz alır..

Ek olarak standart Golf'lerde yine bildiğiniz üzere kötü hava koşulları için farın içine entegre lambalar vardır. Bunlar da aynı görevi görür ve normal havalarda göz alır..

Kısaca yukarıda detaylı örneklendirme yaptığım gibi bunlar sis lambasıdır. Çünkü ambiyans lamba değildir. Şekil yanıltmasın tasarım bu şekilde..

Bunlar da sis lambası.
Hiç canlı görmedim bilmiyorum ama çok canlı durmuyor süs gibi sanki. 7 de yine sis farıyım diyor da bu harbi süs gibi sanki.

Dediğiniz kötü hava farı da galiba style paketten itibaren geliyor. Günümüzde sis farı amacıyla kullanan olmadığı için bence şuan gereksiz. Hakkıyla kullanan tek tük insanlara selam olsun👋🏻

Ne sis sorunuymuş arkadaş bırakın kullanan kullansın güzide memurlarımız cezasını kessin ve çeken çeksin cezasını…

Ülke de başka sorun kalmadı beni sislerin ışığı rahatsız etmiyor mesela araç vergisi benzin fiyatları sıfır araç alırken biri kendime diğerini vergi olarak vermem sigorta ve kasko ücretleri bakım ücretleri bunlar benim gözlerimi kamaştırıyor mesela…

Sise lümeni yüksek xenon takmadiklari surece hicbir sis beni rahatsız etmiyor, fabrikasyon olsaydı keske araclarimızda..

Gelelim benim yoruma..

Bunlar da sis lambası.

Hiç canlı görmedim bilmiyorum ama çok canlı durmuyor süs gibi sanki. 7 de yine sis farıyım diyor da bu harbi süs gibi sanki.

Dediğiniz kötü hava farı da galiba style paketten itibaren geliyor. Günümüzde sis farı amacıyla kullanan olmadığı için bence şuan gereksiz. Hakkıyla kullanan tek tük insanlara selam olsun👋🏻
Evet, far içine entegre style r line paketlerde ve olarak alınan Matrix farda mevcut.
Tamponda sinyali bulunan güçlü araçlarda far içinde ekstra olarak bu durum yok ya da devredışı gibi duruyor.
Sis lambası sonuçta. Koşullar dışında kullanımı yasak. Ve bu yasak keyfi ceza kesilsin diye değil. Belirli etkileri var..
Özetle askerde gördüğüm bir yazı vardı.. "buradaki her kural , bir can yanması sonucu koyulmuştur"
Trafik kuralları , araç standartları ve kullanım şekilleri de buna benzer..

Ne sis sorunuymuş arkadaş bırakın kullanan kullansın güzide memurlarımız cezasını kessin ve çeken çeksin cezasını…

Ülke de başka sorun kalmadı beni sislerin ışığı rahatsız etmiyor mesela araç vergisi benzin fiyatları sıfır araç alırken biri kendime diğerini vergi olarak vermem sigorta ve kasko ücretleri bakım ücretleri bunlar benim gözlerimi kamaştırıyor mesela…

Birinin cezalandırılması değil aslında sorun. Sorun keyfi kullanım ile kendilerini ayrıcalıklı zannedip sis lambası kullananlar var. Sana göre bana göre bakmamak gerekir. Ne kadar çok altı çizilirse farkındalık yaratılmış olur. Çakar kullanımından farkı yok sis lambası kullanımının.. bugün sis oluyor, yarın sinyaller sabit.. daha sonra uzunları da açmış geliyor.. yani işin özeti bir sis lambası değil , diğer sürücülere saygı..

Yeni arabalara neden koymuyorlar ki

Genel olarak biraz maliyet, biraz ağırlık , biraz estetik görünüm, biraz da LED farın güçlü oluşu ile far grubu içerisine yerleştirilmiş olması..

Geri