🛑 Golf 8 Progresif Direksiyon Özelliğinin Araştırması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Genel olarak ilk başta mevcut direksiyon kutusu ile rline gti vs araçlardaki direksiyon kutusu ile değişmesi gerekecek ve zahmetli bir iş gibi değermi değmez herhalde…
Direksiyon kutusu değişim işçiliği ve beyinlere araç üzerindeki opsiyonlara bağlı olarak tanıtım ve parametrelendirme işlemleri ile yaklaşık 3-4 saat süren oldukça kolay bir işlem aslında…Blz aracımıza uygulama yaptık…Araçı sürüş zevki ve segment olarak bir üst seviyeye taşıdığını söyleyebilirim…

İnternet üzerindeki görsellere göre ön göğüsün orada direksiyonun aks'ı üzerinde DSG benzeri bir şekilde çalışan elektronik bir vites kutusu olması gerekiyor. Bu vites kutusu aracın ön tarafındaki elektromekanik standart sisteme ek olarak görünüyor. Eğer bu vites kutusu ve modül araçta mevcutsa olabilir. Aksi halde bunları temin etmek oldukça tuzlu olacaktır sanıyorum ki.

Ayrıca audi de göründüğü kadarıyla bu sistem ile arka tekerler de önlere bağlı olarak yön değiştirebliyor. 40ayak diye tabir edilen ağır yük kamyonları gibi. Golflerde de arka tekerler yön değiştiriyor mu bilmiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 83995
Buradaki durumda arka aks yönlendirmesi bulunuyor ve bu sistem audi de üst segmentte sunuluyor…’Audi four wheel’ drive olarak sunulan bir opsiyon … Arka aks yönlendirme maalesef Golf te ve genel olarak bu segmente ihtiyaç olamamasından dolayı bulunmamaktadır …

Direksiyon dişlisi/ kutusunun değişmesi gerekiyor diye bir zamanlar aklımda kalmış ancak doğrulamadım. Geçenlerde sahibindende Golf GTI direksiyon kutusu vardıi üzerindeki parça numarasında sonrguladığımda 1N7 ve QZ0 opsiyon kodları çıkmıştı (dinamik oranlı). Yapan kişilerin örneğini bulunca cesaret edemedim ama olmaz değil gibime geldi.
Oldukça basit (3-4 saat arası işçilik ve araça tanıtım vb ) ,bir o kadar etkili ve vazgeçilmez bir eklentidir araç için…

Genel olarak durum bu şekilde..

Sürüş modundaki direksiyon sertliği seçeneğindeki durumu denediniz mi?

Park ederken 1,5 turda duruyor direksiyon.
Prograsifte 1 tur.

Ben sürüşümde aşağıdaki gibi hissediyorum ancak park ederken Golf 'te 1,5 tur , a4'te 1 turda dönüyor lastikler.

Sonradan yapılabilme durumu nedir? bakalım, yakında çıkar kokusu..
Sürüş modu direksiyon sertliği yazılımsal bir eklentidir…Kısa turlu (değişken oranlı) direksiyon kutusu , donanımsal bir eklenti olduğu için örnek verdiğiniz araçlarda golf te bu donanım bulunmuyor audi a4 bulunuyor demektir…

Direksiyon kutusu değişim işçiliği ve beyinlere araç üzerindeki opsiyonlara bağlı olarak tanıtım ve parametrelendirme işlemleri ile yaklaşık 3-4 saat süren oldukça kolay bir işlem aslında…Blz aracımıza uygulama yaptık…Araçı sürüş zevki ve segment olarak bir üst seviyeye taşıdığını söyleyebilirim…

Bu işlemi mi yaptınız aracınıza…

Evet…yaptığım en kullanışlı ve alışkanlık yaratan eklenti oldu…ayrıca oldukça zahmetsiz…

Hayırlı olsun sizde mi bu işler ile uğraşıyorsunuz profesyonel olarak…

Şimdi çok şey yazılıyor çiziliyor netleştirmek için bu işi diyelim yapmak istedik direksiyon kutusu (mk8 rline bir araçtan parça numarası tespiti) uygun parametrelendirme (bunu mk8 rline bir araçtan alıp uygulayabiliriz) ve araça tanıtım doğru anladım değilmi…

Hayırlı olsun sizde mi bu işler ile uğraşıyorsunuz profesyonel olarak…

Şimdi çok şey yazılıyor çiziliyor netleştirmek için bu işi diyelim yapmak istedik direksiyon kutusu (mk8 rline bir araçtan parça numarası tespiti) uygun parametrelendirme (bunu mk8 rline bir araçtan alıp uygulayabiliriz) ve araça tanıtım doğru anladım değilmi…
Teşekkür ediyorum…Bu işlerle amatör olarak ilgileniyorum…Profesyonel olarak ilgilenen arkadaşlarım var diyelim :) siz onlarla görüşürseniz selamımı iletirsiniz çok sevinirim …Metin ve Emre:)
Mk8 için 5WA…145X parça kodlu direksiyon kutusuna ihtiyacınız olucaktır…Direksiyon kutusu değişimi sonrası , parametrelendirme ,araçınızda bulununan donanıma bağlı olarak ( asistan kamerası, geri görüş kamerası, farlar vb.) beyinlere kısa turlu direksiyonun tanıtılması…İşle bu kadar ve oldukça kısa sürmektedir…

Teşekkür ediyorum…Bu işlerle amatör olarak ilgileniyorum…Profesyonel olarak ilgilenen arkadaşlarım var diyelim :) siz onlarla görüşürseniz selamımı iletirsiniz çok sevinirim …Metin ve Emre:)
Mk8 için 5WA…145X parça kodlu direksiyon kutusuna ihtiyacınız olucaktır…Direksiyon kutusu değişimi sonrası , parametrelendirme ,araçınızda bulununan donanıma bağlı olarak ( asistan kamerası, geri görüş kamerası, farlar vb.) beyinlere kısa turlu direksiyonun tanıtılması…İşle bu kadar ve oldukça kısa sürmektedir…

işlemleri metin mi emre mi yaptın ona göre :) sorayım…
bu arada sizin isim nedir…

İsmim Orkun…işlemleri ben kendim bitirdim…Şehir olarak Ankara da bulunduğum için…Her ikisi de size yardımcı olucaktır…

Ben her ikiside benim arkadaşım zaten onlatın desteği ile yaptı isen daha kolay olur siye düşündüm…
Pazartesi görüşeceğim…

Genel olarak durum bu şekilde..

Sürüş modundaki direksiyon sertliği seçeneğindeki durumu denediniz mi?

Park ederken 1,5 turda duruyor direksiyon.
Prograsifte 1 tur.

Ben sürüşümde aşağıdaki gibi hissediyorum ancak park ederken Golf 'te 1,5 tur , a4'te 1 turda dönüyor lastikler.

Sonradan yapılabilme durumu nedir? bakalım, yakında çıkar kokusu..

Sürüş modu direksiyon sertliği yazılımsal bir eklentidir…Kısa turlu (değişken oranlı) direksiyon kutusu , donanımsal bir eklenti olduğu için örnek verdiğiniz araçlarda golf te bu donanım bulunmuyor audi a4 bulunuyor demektir…

Mod değişikliği ile oluşan sadece sertlik demek o zaman. Tura etkisi yok. Donanımsal durumda ise eğer kısa turlu bir direksiyon varsa , bunun da turunu uzatma durumu yok..
sonuç olarak kullanılan dişli , vites dişlisi gibi değişken olmadığı için yazılımla müdahale görünmüyor..
A4'te galiba standart.
Açıkçası belirli uzunluktaki araçlarda (lastiğin dönüş acısından bağımsız) standart ya da ihtiyaç olabilir.
Çünkü park ederken belki Golf'ten bir iki defa fazla manevra yaptırabilir..

Geri