Anahtar algılama mesafesi hakkında

caglar_61

Katılımcı Üye

İsim
Caglar
Merhaba. Golf8.5 aracın uzaktan kumanda menzili hakkında bir sorum olacak 6-7 metre mesafeden kumanda algılamıyor kapıları açıp kapatamıyorum eski aracım golf 7de nerdeyse 20 metreden evin balkonundan kapıları açabiliyordum. Sizde durumlar nasıl?

Merhaba. Golf8.5 aracın uzaktan kumanda menzili hakkında bir sorum olacak 6-7 metre mesafeden kumanda algılamıyor kapıları açıp kapatamıyorum eski aracım golf 7de nerdeyse 20 metreden evin balkonundan kapıları açabiliyordum. Sizde durumlar nasıl?
Tam olarak sorun ne?

Benim de aynı ve çok rahatsız edici

Golf 7.5 için konuşursam çok uzak mesafeden dahi alıyordu.
13. Kattan aracı direkt görmeyen bir noktada olmama rağmen evin içinden düğmeye basıyordum alıyordu.
Bu yüzden ortada bırakmıyordum anahtarı.
Golf 7 almıyordu.

Keyless için bu bir güvenlik önlemi olabilir mi ?

Haberdeki videoyu izleyin, sinyal yükseltici cihazlarla anahtarın sinyalini kopyalayıp aracı götürüyorlar.
Polis anahtarların sinyal kesen metal kutu yada torba içinde saklanmasını tavsiye etmiş.

13. Kattan aracı direkt görmeyen bir noktada olmama rağmen evin içinden düğmeye basıyordum alıyordu.
Golf 7 almıyordu.

Haberdeki videoyu izleyin, sinyal yükseltici cihazlarla anahtarın sinyalini kopyalayıp aracı götürüyorlar.
Polis anahtarların sinyal kesen metal kutu yada torba içinde saklanmasını tavsiye etmiş.
Bende keyless yok ve mesafe çok kötü. Eski 7.5 aracım çok uzakta bile olsa algılardı bunda iyice dibine gelmek gerekiyor.

Golf 7 almıyordu.

[/URL]

Muhtemelen bu sebeple şimdi mantığıma yattı teşekkürler

Bende keyless yok ve mesafe çok kötü. Eski 7.5 aracım çok uzakta bile olsa algılardı bunda iyice dibine gelmek gerekiyor.
Haklısınız direkt keyless ile alakası olmayabilir.
Şimdi Astra L'de denedim ilk basışta algıladı.

Merhaba,

Özellikle İngiltere'de anahtarsız giriş/çalıştırma sistemlerini bilgisayar ile kırıp araç hırsızlığı fazlaca yaşanmakta. Volkswagen 2019 yılından itibaren çoğu aracında UWB (Ultra Wide Band) denilen bir teknoloji kullanmaya başladı. Bu teknolojiyle beraber araç bir kapı açma sinyali alsa dahi anahtarın araçtan ne kadar uzakta olduğunu hesaplayabiliyor ve ona göre kapıları açıyor. Golfte bu teknoloji MK8 ve sonrasında kullanılmakta. UWB teknolojisinin yapısından dolayı (radyo frekansı) da anahtarın algılanabileceği mesafe MK7 ye göre kısalmış oldu. Araç hırsızları da çalınabilecek daha kolay araçlar varken de Golfe bulaşmamakta.

Bir diğer ihtimal de tabii anahtarınızın pilinin zayıflamış olabileceği.

Aşağıdaki adreslerden bilgileri ve bu teknolojiyi kullanan diğer araçları görebilirsiniz.

https://www-adac-de.translate.goog/..._sl=de&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=wapp

Aynı sitedeki anahtarsız giriş ile çalınmaya karşı test edilen araç listesi:
https://assets.adac.de/image/upload/v1743494850/ADAC-eV/KOR/Text/PDF/33371_rrcmk5.pdf

Geri