Hangi Golf'ü alırdınız?

Hangi Golf'ü alırdınız?

• Kullanılan toplam oy
    72

GolfTutkulu

Paylaşımcı Üye

İsim
Ahmet
Araç
Araçsız
2 sene önce Golf 8 almaya niyetlenmiş renk konusu açmıştım sonra gidip Astra L alınca başka bahara kaldı hevesimiz dedik.

Golf 7 yi satınca değişim için yine şartlar olgunlaştı, bu sefer de seçenekler arttı, bir de aciliyetimiz olmadığı için bol düşünme fırsatım var.

İkisinin de benzer fiyatlarda benzer kmlerde olduğunu varsayarsak hangisini alırdınız.

Hem de biraz sohbet olsun.

Aşağıya kendim dikkat ettiğim farkları yazdım, unuttuklarım varsa, artılar eksiler sizin de eklemek istediklerinizi yazabilirsiniz.

İki aracı da canlı olarak çok inceleyemediğim için kataloglara bakarak yazdım, siz kullananlar farklara daha hakimsinizdir belki, deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.

2023 Golf 8 Style 1.0 etsi 110bg artılar eksiler

+Mercekli Led farlar ve logoya kadar devam eden ışık
+Açılır Cam tavan
+17 jantlar
+Tamponlarda ve cam altlarında kromajlar
+Mikrofiber koltuk döşemeleri
+karartılmış arka ve arka yan camlar
+ısıtmalı ön cam su nozülleri
+motorlu taşıtlar vergisi daha düşük
+piano black vites çerçevesi
+30 renk ambiyans
+ayak aydınlatma
+aynalarda kör nokta uyarısı

-3 silindir motor yapısı maks tork 2000 devirden itibaren başlıyor.
-ACC şerit takip vs yok
-8.25 inç küçük ekran
-kablosuz carplay yok
-yenisi çıkınca eski kasa oldu artık
-daha kısıtlı garanti süresi
-6 hoparlör

2024 Golf 8.5 Life 1.5 116bg artılar eksiler

+makyajlı kasa yeni yüz
+biraz daha uzun garanti süresi avantajı
+kablosuz carplay
+10.3 inç daha büyük ekran
+Acc şerit takip vb mevcut
+4 silindir motor 1500 devirden itibaren maks tork veriyor, fazladan 6 hp
+ 6 artı 1 hoparlör

-Cam tavan yok
-Jantlar 16 (impression jantın aynısı)
-dış görüntüsü çok sade
-standart merceksiz led farlar
-koltuk kumaşı standart
-arka ve arka yan camlar karartmalı değil
-motorlu taşıtlar vergisi neredeyse 2 katı
-vites çerçevesi standart plastik
-10 renk ambiyans
-ayak aydınlatma yok
-kör nokta uyarısı yok

Son düzenleme:

Artık golf eski golf değil ne kalitesi ne gösterişliliği.. Golf 8,5ten insanların beklentisi çoktu ancak çok başarısız oldu. Tam multimedya ekranı değişti dedik eski işlemcili kasıntılı çalışan bir medya takmışlar, Birde bağımsız süspansiyon gitmiş malzeme kalitesi derseniz şuana kadar en kötü golf malzeme kalitesi desem yalan olmaz. Uzun süre 8,5 çıkmasını bekledim ancak benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Üzülerek söylemeliyim ki bundan sonra aracım büyük ihtimalle golf olmayacak. En çok sinir olduğum olay adamlar golfe 10,3 inç eski nesil işlemcili multimedya takarken seat leonun yeni nesil işlemcili 12,7 inç cam gibi ekranlı medya kullanmış olması. :mad:

Artık golf eski golf değil ne kalitesi ne gösterişliliği.. Golf 8,5ten insanların beklentisi çoktu ancak çok başarısız oldu. Tam multimedya ekranı değişti dedik eski işlemcili kasıntılı çalışan bir medya takmışlar, Birde bağımsız süspansiyon gitmiş malzeme kalitesi derseniz şuana kadar en kötü golf malzeme kalitesi desem yalan olmaz. Uzun süre 8,5 çıkmasını bekledim ancak benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Üzülerek söylemeliyim ki bundan sonra aracım büyük ihtimalle golf olmayacak. En çok sinir olduğum olay adamlar golfe 10,3 inç eski nesil işlemcili multimedya takarken seat leonun yeni nesil işlemcili 12,7 inç cam gibi ekranlı medya kullanmış olması. :mad:
Benzer düşündüğümden dolayı çoğu zaman başka marka modelleri de inceliyorum.

Ama Golf e bir fırsat vermek, alıp kullanmak istiyorum. Diyelim ki beğenmedim, istediğimi bulamadım, ikinci elde talebi yüksek bir araç olduğu için kolaylıkla elden çıkarılır başka bir araç alınır diye düşünüyorum.

Bozulmayacaksa , mediası cortlamayacaksa tabiki golf 8,5

Naaapcan golfü git şunu al diyenler ?

Ne alınsın ? Örnekleme verebilirmisiniz

Bu durumdan ben de hoşnut değilim.

C hatcback rakip yok

C hatcback rakip yok
Kronik mk8 mk8.5 problemlerini hesaba katmadım daha, görmezden gelmeye çalışıyorum 😄

8.5 kasa kronik sorunların dolayı beni çok düşündürüyor, 8 kasada ekran kasıyo vs. diyorduk şimdi 8.5 kasada motor çalışmama (çıkıp 10dk bekleyince düzeliyomuş) gibi problemler var, bence kritik bir sorun.

Bu sorunlar Leon da var mı bilmiyorum fakat C hatchback alacak olsam Cupra Leon alırdım. İç mekan çok daha iyi bir araba.

Golf özelinde kronikleri tamamen görmezden gelirsek 8.5 life tercih ederdim, 8 style yerine.

Benzer düşündüğümden dolayı çoğu zaman başka marka modelleri de inceliyorum.

Ama Golf e bir fırsat vermek, alıp kullanmak istiyorum. Diyelim ki beğenmedim, istediğimi bulamadım, ikinci elde talebi yüksek bir araç olduğu için kolaylıkla elden çıkarılır başka bir araç alınır diye düşünüyorum.
Hocam sarı siteyede bakarsanız arktık ikinci elide fiyat düşük ben golf 7.5 alırken sıfırı 123,000tl iken ikinci eli 125-130,000tl rakamlar isteniyordu. Elde olmadığı için sıfırından daha fazla(kara borsa) fiyat isteniyordu. Şimdi golf 1,5tsi life 2.098.000 milyonluk liste fiyatı bayide kimi 1,900,000tl kimi 1,800,000tl para istiyorlar az çok bulunuyor ama ikinci eli 1,650,000tl lere de bulunuyor. Buradan da anlayacağımız gibi ikinci el değerini koruyamıyor. Ayrıca golf, 2018 da 445.600 adet 2019 da 410.300 adet satıldığını baz alırsak eğer 2024 te 215.715 adet satışla modelin en az satışını gerçekleştirmiş bulunuyor. Buradan da anlaycaksınız ki talebin düşük arz beklentinin altında. Eskiden passata yada tiguana bindiğimizde golften daha kaliteli ve özellikli değildi. Ancak şimdi yeni passat ve tiguana bindiğimizde golf le hiç alakası yok. Şuan almanyada marka kriz yaşarken ispanyadaki seat ve cupra adı altında üretilen araçlar gün geçtikçe satış adetlerini arttırıp tüketiciye daha kaliteli ve özellikli araçlar yapıyorlar. Yani demek istediğim marka golf ü gözden çıkarmış gibi görünüyor.

C hatcback rakip yok
Hocam ben cupra vz line bindiğimden beri ve daha önceki kasa standart cupra leonu incelediğimden beri golf benim için bitmiştir. 2023 yılından beri diyorum golfu bitirmişler. Bu arada 2024 model golf 8 R araca da ara ara binen biri olarak söylüyorum. Geçen hafta vosmer izmirde sırasıyla audi, skoda, seat ve vw bayilerini gezdim seat leonun 204 beygirlik plugin hibrit sunrooflu FR versiyonu bağımsız süspansiyonu ve iyileştirilmiş ses yalıtımıyla çok hoşuma gitti fiyatı da 1,885,000tl ye bıraktılar. Ayrıca dışardan şarj edilebilir ve hibrit olarak kulanılabilir. Birde skoda scala monte carlo yuda görünce artık c segmentinin liderliği değişti diye düşünüyorum.

Hocam sarı siteyede bakarsanız arktık ikinci elide fiyat düşük ben golf 7.5 alırken sıfırı 123,000tl iken ikinci eli 125-130,000tl rakamlar isteniyordu. Elde olmadığı için sıfırından daha fazla(kara borsa) fiyat isteniyordu. Şimdi golf 1,5tsi life 2.098.000 milyonluk liste fiyatı bayide kimi 1,900,000tl kimi 1,800,000tl para istiyorlar az çok bulunuyor ama ikinci eli 1,650,000tl lere de bulunuyor. Buradan da anlayacağımız gibi ikinci el değerini koruyamıyor. Ayrıca golf, 2018 da 445.600 adet 2019 da 410.300 adet satıldığını baz alırsak eğer 2024 te 215.715 adet satışla modelin en az satışını gerçekleştirmiş bulunuyor. Buradan da anlaycaksınız ki talebin düşük arz beklentinin altında. Eskiden passata yada tiguana bindiğimizde golften daha kaliteli ve özellikli değildi. Ancak şimdi yeni passat ve tiguana bindiğimizde golf le hiç alakası yok. Şuan almanyada marka kriz yaşarken ispanyadaki seat ve cupra adı altında üretilen araçlar gün geçtikçe satış adetlerini arttırıp tüketiciye daha kaliteli ve özellikli araçlar yapıyorlar. Yani demek istediğim marka golf ü gözden çıkarmış gibi görünüyor.
Sıfır alamam zaten hocam, ikinci el ancak olabilir.
1.650 civarı bütçe planlıyorum şimdilik.

O yüzden sıfır değerini koruyamaması şuan benim için daha iyi 😄

C hatcback rakip yok
Şahsen 3,5k km oldu. Daha önce, opel astra ve Peugeot 207 kullanıcısıydım. Geçen 64 km de 4.9 lt gördüm ve gayette devirli kullanıyordum.Klima açıktı. Özellikle yol tutuşu, ses izolasyonu bana göre sınıfında rakibi yok. Gayet rekabetçi fiyata aldık. Sorun yaşayanlar direkt buraya yazıyorlar ama memnun olanlar yazmıyor. Ülkede ve dünyada olan biten ticari ve ekonomik faktörleri göz önünde bulundurup öyle yorum yapmak lazım. Bu araba sonuçta fabrikadan 650.000 tl ye çıkan bir araba. Gidip te beklentini arşa çıkarmaya lüzum var mı? Bizim milli paramız devalüe olmuş, alım gücümüz düşmüş bunlar önemsiz detaylar mı. Misal arkadaşım bugün iphone telefon almış 33k tl ye. Diyorki abd'de 9k tl ye sayılıyor. bizim bu 33k yı kazanırkenki alın terinin John, Helga'nın kinden daha kıymetli olduğu yanılgısı mutsuz ediyor bence. yoksa sadece vw'de mi malzeme kalitesi düşüyor? geri kalan her şey peki?

Merhaba,

geçen ay aynı kararsızlığı bızde yaşıyorduk. Kararımızı golf 8 1.0 etsi rline olarak verdik. Aldıgım arac 23bın km de hasar kayıtsız yarış mavı rengındeydı. Fıyat olarakta 1673'e aldık.

Çok detaylı ancak bir o kadar da seçimi basit.
Örneğin cam tavan olmalı mı, olmamalı mı? Yukarıdaki seçeneklere göre olmayacaksa Golf 8,5 olacaksa Golf8..

Aslında olmazsa olmazlar nedir ? Önemli olan o. Cam tavan istiyorum ama 8.5 olsun denirse paket değişecek fiyat değişecek vs.vs.
Açıkçası bir araçta cam tavan olması artı , diğerinde olmaması eksi olmalı mı? Bence cam tavan olmaması eksi olmamalı..

Her zaman forumda yazdığım gibi.. artılar üzerinden bakmak yerine eksilerin ne kadar üzeceğine odaklanmak gerek.

Volkswagen garanti durumları çok iyi işlemiyor yeni araçlarda. Arıza ötelenip isteyerek ya da istemeyerek ücretli yaptırım sonucu doğuyor..

Tamamen mükemmel bir araba bulmak zor. Tecrübeler ile eksikleri belirleyip yaptığımız yeni seçimlerde yine bir eksik çıkacaktır. O sebeple şöyle yapın şunu alın ben olsam şunu alırdım diyemiyorum..

Tavsiyem yok ancak sonuca nasıl ulaşılır yolunda bir şeyler eklemek istedim..

Şimdiden hayırlı olsun.

Geri