Vag grubu hangi yedek parça sitesi tercih edilmeli?

Bu eski tip Alman üretimi filtreyi bulabileceğimiz yerler neresi var acaba?

Şu anda servisten aldıklarımız da muhtemelen beğenmediğimiz tipte olacak.

Son düzenleme:

Bu eski tip Alman üretimi filtreyi bulabileceğimiz yerler neresi var acaba?

Şu anda servisten aldıklarımız da muhtemelen beğenmediğimiz tipte olacak.

Benzinlileri bilmiyorum da şuan dizeller zaten mann üretimi değil hatırladığım kadarıyla. Üreticiler zaman zaman değişebilir anlaşmalara, sözleşmelere bağlı olarak.

Eklediginiz resimde
Neye göre soldakinin sahte ?
Sağdakinin orjinal /legal ürün olduğuna karar verdiniz ?

***Soldaki ve sağdaki filtrenin ürün kodları Soldaki HU 7020 sağdaki HU 7020 Z dir

***Çok bariz mofolojik (şekil) farklılıklarıda var

SONUÇ:

Soldaki yeni sürüm HU7020 dir .
Sağdaki eski sürüm HU 7020 Z dir

Yeni sürüm mann adına filtronun polonya fabrikasında üretilmeye başlandı 2024 ikinci yarısından itibaren. Ve sekil şemal olarak bayağı değisti.

Eski sürümü mann kendi adına kendi fabrikasında üretiyordu .

Her iki üründe orjinaldir

Tdi yağ filtresi için HU 7020 ve eski sürüm HU 7020 Z için Durum budur

Ekli dosyayı görüntüle 83814

Tespitleriniz dogru, filtron diyebiliriz. Uzerinde hicbir yazi olmasa da sizi kirmayayim :) Bu da urunu mann marka olmamasi nedeniyle sahte kılar cunku biz kaliteli oldugunu dusundugumuz yan sanayi bir parcaya para oduyoruz. O zaman filtron icin de bir alt marka olustursunlar bu zincir boyle devam etsin :) Sagdaki distributorden alinan filtre, orjinalligini bu nedenle sorgulayabilecegim bir ust mercii aramadim. Filtron almak istesek zaten onu aliriz tezgaha girisi 50-70 TL satisi 150 TL civari filtronlarin, neden 400 TL verelim. Kimseyi karalayacak veya arka planda teyitleri olmadan ekmeğiyle oynayacak degilim. Belirttigim gibi teyidi distributorden yapildi ve firma sahte urun satiyorsunuz dedigimde bana hayir diyemeden iade alalim dedi. Firmanın adı bu konuda daha once adı benzer spekulasyonlara karismis ancak benim yaklasik 15 yildir is ortagi olarak calistigim ve kendi aracima da il disinda yasarken parca aldigim yer olmasi nedeniyle guvendigim bir firmaydi. Bu arada kendi dukkanimiz İstanbul Maslak Ataturk Oto Sanayideyiz. Sevgiler, saygilar.

Benzinlileri bilmiyorum da şuan dizeller zaten mann üretimi değil hatırladığım kadarıyla. Üreticiler zaman zaman değişebilir anlaşmalara, sözleşmelere bağlı olarak.

O zaman bu aralar en mantıklısı filtreyi servisten temin etmek

konuyu tekrar hortlatiyorum continental triger kayışı tercih edilmeli mi yoksa servis parçası mı alınmalı?

konuyu tekrar hortlatiyorum continental triger kayışı tercih edilmeli mi yoksa servis parçası mı alınmalı?
Continental Triger kalitelidir. Yetkili servis parça fiyatı alın. Fark azsa yetkili servis alın yoksa Continental alın derim.

Triger de Continental, Ina iyidir.

Hepsinin kutu içi hemen hemen aynı zaten, kayışlar continental, rulmanlar INA

Schaffler de alsanız Continental de alsanız bu şekilde

Alt muhafaza kırıldı. Hangi siteden önerirsiniz? Bir sürü seçenek var. Hangisi iyi bilemiyoruz

Arkadaşlar bakım zamanı geldi çattı. Kralına güven duygusu kalmadı. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Mann daki polonya filtron tuzağına düşmek istemiyorum. En güvenilir emin olduğumuz site ve ürünlerin kodları nelerdir. Araç 1.6 tdi dsg passat 2016 model. Şimdiden teşekkür ederim ilgi alakanıza. İyi çalışmalar. İyi haftalar…

Arkadaşlar bakım zamanı geldi çattı. Kralına güven duygusu kalmadı. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Mann daki polonya filtron tuzağına düşmek istemiyorum. En güvenilir emin olduğumuz site ve ürünlerin kodları nelerdir. Araç 1.6 tdi dsg passat 2016 model. Şimdiden teşekkür ederim ilgi alakanıza. İyi çalışmalar. İyi haftalar…
Mann’daki Polonya tuzağı gibi bir şey yoktur, Polonya’daki fabrika Mann Filtre’nin kendi fabrikasıdır,

(TDI yağ filtresi) artık polonya’daki fabrikada üretilmektedir, siz isteseniz de istemeseniz de Almanya üretimi yağ filtresi bulamazsınız, Çünkü yeni sevkiyatlar dünya’nın her ülkesine buradan yapılmaktadır, Çok çok düşük ihtimal belki elinde eski stok olan bir yerde var ise şansa denk gelir anca öyle bulabilirsiniz,

Halen bunu istemiyorsamkz yağ filtresini (yetkili servisten) alınız, yetkili serviste satılan TDI motor yağ filtreleri Hengst marka (Made in Germany) üretimidir, yağ filtresi zaten yetkili serviste bile çok pahalı bişey değildir,

Filtre için güvenilir site: filtremarketim.com

1.6 TDI filtre kodları:
yağ filtresi: Mann HU7020z (yetkili servis 03N115562B)
hava filtresi: Mann C30005
yakıt filtresi: Mann PU8028
polen filtresi: CUK26009 veya FP26009

Yağ filtresi hariç diğer tüm filtreler (made in germany) olarak gelmektedir. Avrupa birliği ülkelerinde üretildikten sonra filtrenin nerede üretildiğinin bir önemi yoktur.

Son düzenleme:
Bahsi geçmişken polen filtresi için Mann fp26009 ile mahle lao 888 arasında ben egzoz kokusu vb. dış ortam kokularını filtreleme açısından mahle'yi çok daha başarılı buluyorum, kısa süre maruziyette pek fark yok ama uzun süre yağ yakan veya kötü koku oluşturan bir aracın arkasında kalındığında mann yavaş yavaş kokuyu içeride hissettirmeye başlıyor, mahle de hiç böyle bir durum yaşamadım, şu an pek stoklarda bulunmayabilir ama geldiğinde tavsiye ederim, denemekte fayda var.

Bahsi geçmişken polen filtresi için Mann fp26009 ile mahle lao 888 arasında ben egzoz kokusu vb. dış ortam kokularını filtreleme açısından mahle'yi çok daha başarılı buluyorum, kısa süre maruziyette pek fark yok ama uzun süre yağ yakan veya kötü koku oluşturan bir aracın arkasında kalındığında mann yavaş yavaş kokuyu içeride hissettirmeye başlıyor, mahle de hiç böyle bir durum yaşamadım, şu an pek stoklarda bulunmayabilir ama geldiğinde tavsiye ederim, denemekte fayda var.
Mahle LAO 888 nereden temin ettiniz..? Genelde bulunması biraz zordur.

Geri