Vag grubu hangi yedek parça sitesi tercih edilmeli?

İsim
Hanifi
Araç
GOLF
Golf aracima triger kayiş seti ve önemli birkaç parça daha alacagim önerdiginiz orj ürün satan site var mı acaba oradan alisveris yapayim.

İstanbul, Bursa , Konyada önceden alışveriş yapıp denediğim parçacılar var. Eski aracımda onlardan alırdım. Mail order ile öderdim.

Size tavsiyem internetten almayin. Uzun zamandir piyasada taninan, cok guvendigim ve defalarca alisveris yaptigim bir firmadan 2 bakim once sahte filtreler geldi. Sagdaki distributor mali, soldaki sahte. İsin komigi orjinallerini daha uyguna aldim. Artik sahte oldugu anlasilmasin diye orjinal fiyatina satiyorlar. Yazık gunahsiz cocuklarinin bogazindan geciriyorlar bu parayi.

Ekli dosyalar

• adf7c9e7-3367-4558-bc0c-7cc5680d755b.jpeg
    adf7c9e7-3367-4558-bc0c-7cc5680d755b.jpeg
    221.5 KB · Görüntüleme: 46
Size tavsiyem internetten almayin. Uzun zamandir piyasada taninan, cok guvendigim ve defalarca alisveris yaptigim bir firmadan 2 bakim once sahte filtreler geldi. Sagdaki distributor mali, soldaki sahte. İsin komigi orjinallerini daha uyguna aldim. Artik sahte oldugu anlasilmasin diye orjinal fiyatina satiyorlar. Yazık gunahsiz cocuklarinin bogazindan geciriyorlar bu parayi.
hocam nereden aldınız? bizde almayalım.

Ortak alana yazmam hukuki surec dogurabilir, bunlara bir de boyle destek vermek istemem :) Dm atarsaniz bilgi vereyim.

Bu arada filtreler sahte diye iade talebi olusturup ucret iadesi aldim, 1 kisi de donup yok ne sahtesi demedi :)

Eklediginiz resimde
Neye göre soldakinin sahte ?
Sağdakinin orjinal /legal ürün olduğuna karar verdiniz ?

***Soldaki ve sağdaki filtrenin ürün kodları Soldaki HU 7020 sağdaki HU 7020 Z dir

***Çok bariz mofolojik (şekil) farklılıklarıda var

SONUÇ:

Soldaki yeni sürüm HU7020 dir .
Sağdaki eski sürüm HU 7020 Z dir

Yeni sürüm mann adına filtronun polonya fabrikasında üretilmeye başlandı 2024 ikinci yarısından itibaren. Ve sekil şemal olarak bayağı değisti.

Eski sürümü mann kendi adına kendi fabrikasında üretiyordu .

Her iki üründe orjinaldir

Tdi yağ filtresi için HU 7020 ve eski sürüm HU 7020 Z için Durum budur

adf7c9e7-3367-4558-bc0c-7cc5680d755b.jpeg

Filtre performansı nasıldır bilmem ama iki filtre arsında bariz yapı kalite farkı var, plastiği olsun, kartonu olsun. Yanında gelen contalar bile uyduruk görünüyor. Bu yüzden bende geri gönderip, üzerinde germany yazandan almıştım. Çok olmazsa olmaz değil ancak kenara eski versiyonlardan 4-5 tane alıp atmak lazım eğer Almanya üretimi duracaksa. Filtron'un yaptıklarını alacak olsam zaten daha ucuza satılıyor gider üzerinde filtron yazanı alırım.

Mann da Castrol gibi ayağa düşmeye başladı iyice.

Sahte olabilir mi diye endişe yaşayacağıma

Yetkili servisten JZW kodlu olmayan ürünleri alırım kafam rahat olur.

.

Mann da Castrol gibi ayağa düşmeye başladı iyice.

Sahte olabilir mi diye endişe yaşayacağıma

Yetkili servisten JZW kodlu olmayan ürünleri alırım kafam rahat olur.

.

Hocam zaten bu 2024 sonrası olanlar Polanya üretimi olmaya devam edecekse Mann marka aramanın bir anlamı yok artık. Alternatif olarak kaliteli Mahle, Meyle, Purflux gibi markalar mevcut. Fiyat farkı uçuk olmadığı müddetçe tabiki VW markalı ürünleri tercih etmek çok daha iyi.

Soldaki filtre evet gercekte made in poland harbisinden resmen filtrondur.

Mann uyanıklık yapıp kendi alt markası olan filtronun polonya fabrikasında orjinal filtron tdi yağ filtrelerine mann kutusu + mann logosu bastırıp piyasaya sürmüş

Sonuç

Sahte degildir ama gercekte filtrondur.Screenshot_2025-04-29-13-08-55-552_com.whatsapp.jpg

Geri