1.6 Tdi enjektör bakımını yaptırabileceğim yer arıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

evet hocam aynı yerde yaptırdık. ben ilk olarak 2025 in ekim ayında yaptırdım ocak ayına kadar sorunsuz kullandım. ocak ayında anlık tüketimim 0.6-0.7 arası gidiyordu eskiden 0.5 sabitti tekrardan oraya gittim belki enjektör kodlama adaptasyon ile düzelir diye söyledim sağolsun yaptılar o gün araba mükemmeldi.

ertesi gün ömrümden 10 yıl götürücek sürece girmiş oldum. bir şakırtı vardı aklınız hayaliniz durur sanki pistonlar kaputtan fırlayıp gidecek öyle korkunç bir ses.
pazar günü bide kapalı her yer o gün gün içinde mecburi bi kaç yere gittim. 2-3 gün o şekilde kullandım seste azalma oldu biraz ama halen şakırtı sesi geliyordu.

gittim söküp baktılar 2 tanesinin valfleri patlamış dediler değişti. bu sefer araba sıcakken bile şakırtı geliyordu götürdüm şakırtı yok dedi normal dediler.

abi ben bu arabayı 50 bindir kullanıyorum yolda giderken müzikten çok motor sesini dinleyen adamım ses var diyorsam var yani.

sonra bi teste çıktık sanki hafif var dedi. gittim mazot filitresini aldım onu değiştirdiler (5 bin km öncesi değişmiştim) delphinin cihazı ile adaptasyon yaptılar epey bi azaldı ocak ayından bu güne kadar da halen o şekilde biniyorum şu an da sabahları çok hafif dediğiniz gibi hırıltı tarzında bi ses var. ısınınca kesiyor

bana bir çok vw servisi revizyon randımanlı değil yaptırma demişlerdi... malesef haklı çıktılar.

şu an idare ediyoruz. haziran başı borçlarım bitiyor yüksek ihtimal temmuz gibi 4 tane sıfır enjektör değiştirip mazot pompasını çapak kontrolünü vs yaptırıcam gerekiyorsa onlarda değişsin. artık enjektörün e sini duymak istemiyorum o derece soğuttu beni dizel araçlardan...
Harcadığımız parayı arabayı satıp üstüne koysak 1.4-1.5 benzinli alırdık hocam.

Dediğin gibi dizel arabadan soğutuyor bu enjektör muhabbeti beni de soğuttu. Araç daha 155 binde benim birde😅

Son kavrama volan bakımını yaptırıp 200k ya kadar binip satıp benzinli araca geçeceğim inşallah bende. Sanada tavsiye ederim. 2 fazla yaksın sağlıklı olsun. 4 enjektör sıfır alsak 80-100 k fiyat çıkar diye tahmin ediyorum 😕

Harcadığımız parayı arabayı satıp üstüne koysak 1.4-1.5 benzinli alırdık hocam.

Dediğin gibi dizel arabadan soğutuyor bu enjektör muhabbeti beni de soğuttu. Araç daha 155 binde benim birde😅

Son kavrama volan bakımını yaptırıp 200k ya kadar binip satıp benzinli araca geçeceğim inşallah bende. Sanada tavsiye ederim. 2 fazla yaksın sağlıklı olsun. 4 enjektör sıfır alsak 80-100 k fiyat çıkar diye tahmin ediyorum 😕
Bende kesinlikle tekrardan golf alırsam benzinli alacağım. nererdeyse sandık motor fiyatına enjektör pompa değiştiriyoruz.

benim gönlüm bu 1.5 tsi cam tavan sw kasa passatlarda 2-3 sene sonra belki nasip diyelim...

benim araçta 203 binde şu anda fabrikasyon enjektörleri 180 bine kadar dayandı. son 6 ay hep çeyrek depo gezdim benimde biraz suçum var aslında. öyle olmasa belki halen orijinal enjektörlerle kullanmaya devam ediyordum.

Şu enjektör işi yüzünden farklı bir marka mitsubishi l200 aracında çok çektim demekki vw dede aynı durum mevcut.
Orjinal enjektörü 180 bin civarındayken işeme yapması sonucunda piston eritti ve o enjektörleri en az 4,5 kez revizyon yaptırdım hiç bir şekilde randıman vermedi.En son sıfırını almak durumunda kalmıştım.İmkan var ise hiç revziyon denemeyip komple sistem temizliği ile sıfır enjektör alınmalı.
Dizelden soğuma sebebim maalesef şu enjektör ve dpf egr gibi zımbırtılar.

Dizelde yüksek kilometr, ikinci el alınıyorsamümkün mertebe satın alım fiyatında kırılabildiği kadar kırılmalı bence.

Sıfır alıp 180-190bin KM dizel aracını kullanan bir vatandaş zaten bu süre zarfında yakıtdan, bakım azlığından vs. Hiç değilse bir takım orijinal enjektör takım fiyatı çıkartmıi oluyordur. Yada atıyorum bir turbo, dpf revizyon parasını falan.

Güzel bir revizyondan geçtikten sonra araca yine iyi kötü bir 180.000 km daha ömür eklemiş oluyorsunuz. Yani sonrasında da da başka masraf yada sorun çıkarak bir şey yok.

Ancak Türkiye şartlarında benzinli aracı yürütmek daha mantıklı geliyor. Kar/Zarar kıyaslamasında.

Bende kesinlikle tekrardan golf alırsam benzinli alacağım. nererdeyse sandık motor fiyatına enjektör pompa değiştiriyoruz.

benim gönlüm bu 1.5 tsi cam tavan sw kasa passatlarda 2-3 sene sonra belki nasip diyelim...

benim araçta 203 binde şu anda fabrikasyon enjektörleri 180 bine kadar dayandı. son 6 ay hep çeyrek depo gezdim benimde biraz suçum var aslında. öyle olmasa belki halen orijinal enjektörlerle kullanmaya devam ediyordum.
Benimde gönlüm 1.5 sedan gri/siyah passattan yana inşallah dilediğin gibi nasip olur sanada hocam sende çok çektin bu araçtan şanzımanıydı enjektörüydü zırıltısıydı geçmiş ne kadar konu varsa açtığın hepsini bende yaşıyorum 😅

Hakkımızda hayırlısı olsun

Dizelde yüksek kilometr, ikinci el alınıyorsamümkün mertebe satın alım fiyatında kırılabildiği kadar kırılmalı bence.

Sıfır alıp 180-190bin KM dizel aracını kullanan bir vatandaş zaten bu süre zarfında yakıtdan, bakım azlığından vs. Hiç değilse bir takım orijinal enjektör takım fiyatı çıkartmıi oluyordur. Yada atıyorum bir turbo, dpf revizyon parasını falan.

Güzel bir revizyondan geçtikten sonra araca yine iyi kötü bir 180.000 km daha ömür eklemiş oluyorsunuz. Yani sonrasında da da başka masraf yada sorun çıkarak bir şey yok.

Ancak Türkiye şartlarında benzinli aracı yürütmek daha mantıklı geliyor. Kar/Zarar kıyaslamasında.
Çok haklısın hocam dediklerinin hepsine bütün olarak katılıyorum. Dizel araç ağır bakıma girince keseyi boşaltıyor.

Temiz benzinli bir araç alıp yolumuza bakmak en mantıklısı. Dizel az yakacak diye bakım masrafları gözümüze gelmiyordu ama mevcut ekonomik koşullar maalesef hiç bir mantığı kalmadı dizelin. Zaten motorinde benzinden daha pahalı 😅

Benimde gönlüm 1.5 sedan gri/siyah passattan yana inşallah dilediğin gibi nasip olur sanada hocam sende çok çektin bu araçtan şanzımanıydı enjektörüydü zırıltısıydı geçmiş ne kadar konu varsa açtığın hepsini bende yaşıyorum 😅

Hakkımızda hayırlısı olsun
Hocam garip bi şekilde 2 gündür enjektör olarak iyi gibi araba. beni yaza kadar idare etse tamam benim için. yazın komple bir ağır bakıma sokucam değişmesi gereken çok şey var

külbütör kapağı, enjektörler, gerekiyorsa mazot pompası, krank keçesi, şanzıman alt üst kulaklar, motor kulağı, triger ağır bakım v kayışı antifriz, salıncak burçları...

yapılacaklar listesi kabarık en önemliden önemsize doğru öncelik sırasına göre hepsini halletmem gerekiyor :(

Geri