Golf 8.5 Navigasyon Açmak

jantları değiştirdim şidi sırada fren sistemi kaldı, brembo yada ap racing bakıyorum fiyat biraz pahalı fakat doğru dürüst işten anlayan malzemeyi tedarik edecek bir yer bulamadım .

Nasıl durdu jantlar fotoğraf yokmu…

bir tane resmi var onu paylaşayım, michelinden çok memnunum keşke ilk golf'u aldığıda değişim yapsaydım diyorum jant lastik .jpeg

Michelin her zaman en iyisi kim ne derse desin lastik ne aldın…
Benim arkadaş tatilden gelsin bende değiştireceğim…

" MI " takısı neyi ifade ediyor acaba? Nette bulamadım da
yapay zekaya sordum;

Gemini:

Lastik Adındaki "MI" İfadesi Ne Anlama Geliyor?​

Beğendiğiniz Michelin Pilot Sport 4 S lastiğinin model adında geçen "MI" ibaresi, bu lastiğin Michelin tarafından üretildiğini gösterir. Bir nevi üretici kodu veya marka belirticisidir.

Genellikle lastik adlandırmalarında bu tür kısaltmalar nadiren bulunur ve doğrudan lastiğin performans özelliklerini veya kullanım alanını belirtmezler. Ancak Michelin gibi büyük markalar, bazen kendi iç kodlamalarını veya belirli pazar segmentlerine yönelik ürünlerini bu şekilde işaretleyebilirler.

Diğer Lastik İfadeleri Kısaca Ne Anlama Geliyor?​

Lastik model adındaki diğer ifadelerin ne anlama geldiğini de kısaca açıklayalım:

• 245: Lastiğin taban genişliği milimetre cinsinden (245 mm).
  • 35: Lastiğin yanak yüksekliğinin, taban genişliğinin yüzde kaçı olduğunu gösteren oran (%35).
  • ZR: Lastiğin radyal yapıda olduğunu ve yüksek hızlara uygun olduğunu gösteren hız kodu (Z: 240 km/s üzeri hızlar, R: Radyal).
  • 18: Jant çapı inç cinsinden (18 inç).
  • 92Y: Lastiğin yük endeksi (92 = 630 kg) ve hız sınıfı (Y = 300 km/s).
  • XL: "Extra Load" anlamına gelir. Lastiğin standart bir lastiğe göre daha yüksek bir yük taşıma kapasitesine sahip olduğunu gösterir.
  • TL: "Tubeless" anlamına gelir. Lastiğin iç lastiksiz (şambrelsiz) kullanıma uygun olduğunu belirtir.
  • PILOT SPORT 4 S: Michelin'in bu lastik modeline verdiği isim.
  • MI: Michelin üretimi olduğunu gösteren kod.

ChatGPT:

📌 Lastik Tanımı:​

245/35 ZR18 (92Y) XL TL PILOT SPORT 4 S MI

Bölüm bölüm açıklama:​

• 245: Lastiğin taban genişliği (mm)
  • 35: Yanak yüksekliğinin, taban genişliğine oranı (%)
  • ZR18: 18 inç jant çapı ve yüksek hız sınıfı (Z → 240 km/s üzeri)
  • (92Y): Yük ve hız endeksi
    • 92 → 630 kg taşıma kapasitesi
    • Y → 300 km/s azami hız
  • XL: Extra Load → Yüksek taşıma kapasitesi
  • TL: Tubeless → İç lastiksiz yapı
  • PILOT SPORT 4 S: Michelin’in yüksek performanslı lastik modeli
  • MI: İşte burası senin sorduğun kısım.

🔍 "MI" ne demek?​

"MI", Michelin tarafından kullanılan ve Michelin üretimi olduğunu belirten bir fabrika veya orijin kodudur. Şu anlama gelebilir:

• MI = Michelin Internal / Manufacturer Identification
  • Bazı kaynaklarda Michelin Individual (özgü varyant) veya Marka içi üretim anlamında kullanıldığı belirtilir.
  • Bazı distribütör sistemlerinde, MI kodu otomotiv üreticisi onay kodu değil, sadece Michelin etiketiyle gelen orijinal ürün anlamında kullanılır.

Kısaca: "MI", lastiğin orijinal Michelin üretimi olduğunu belirtmek için kullanılan bir ibaredir. Genellikle perakende ve stok yönetim sistemlerinde görünür.

Not:​

• Eğer lastikte MO, AO, N1, BMW, RO1, gibi ibareler olsaydı, bunlar otomotiv üreticisine özel onay anlamına gelirdi (Mercedes, Audi, Porsche, BMW, vs.).
  • MI bu tür bir araç üretici homologasyonu değil.

yapay zekaya sordum;

Gemini:

Lastik Adındaki "MI" İfadesi Ne Anlama Geliyor?​

Beğendiğiniz Michelin Pilot Sport 4 S lastiğinin model adında geçen "MI" ibaresi, bu lastiğin Michelin tarafından üretildiğini gösterir. Bir nevi üretici kodu veya marka belirticisidir.

Genellikle lastik adlandırmalarında bu tür kısaltmalar nadiren bulunur ve doğrudan lastiğin performans özelliklerini veya kullanım alanını belirtmezler. Ancak Michelin gibi büyük markalar, bazen kendi iç kodlamalarını veya belirli pazar segmentlerine yönelik ürünlerini bu şekilde işaretleyebilirler.

Diğer Lastik İfadeleri Kısaca Ne Anlama Geliyor?​

Lastik model adındaki diğer ifadelerin ne anlama geldiğini de kısaca açıklayalım:

• 245: Lastiğin taban genişliği milimetre cinsinden (245 mm).
  • 35: Lastiğin yanak yüksekliğinin, taban genişliğinin yüzde kaçı olduğunu gösteren oran (%35).
  • ZR: Lastiğin radyal yapıda olduğunu ve yüksek hızlara uygun olduğunu gösteren hız kodu (Z: 240 km/s üzeri hızlar, R: Radyal).
  • 18: Jant çapı inç cinsinden (18 inç).
  • 92Y: Lastiğin yük endeksi (92 = 630 kg) ve hız sınıfı (Y = 300 km/s).
  • XL: "Extra Load" anlamına gelir. Lastiğin standart bir lastiğe göre daha yüksek bir yük taşıma kapasitesine sahip olduğunu gösterir.
  • TL: "Tubeless" anlamına gelir. Lastiğin iç lastiksiz (şambrelsiz) kullanıma uygun olduğunu belirtir.
  • PILOT SPORT 4 S: Michelin'in bu lastik modeline verdiği isim.
  • MI: Michelin üretimi olduğunu gösteren kod.

ChatGPT:

📌 Lastik Tanımı:​

245/35 ZR18 (92Y) XL TL PILOT SPORT 4 S MI

Bölüm bölüm açıklama:​

• 245: Lastiğin taban genişliği (mm)
  • 35: Yanak yüksekliğinin, taban genişliğine oranı (%)
  • ZR18: 18 inç jant çapı ve yüksek hız sınıfı (Z → 240 km/s üzeri)
  • (92Y): Yük ve hız endeksi
    • 92 → 630 kg taşıma kapasitesi
    • Y → 300 km/s azami hız
  • XL: Extra Load → Yüksek taşıma kapasitesi
  • TL: Tubeless → İç lastiksiz yapı
  • PILOT SPORT 4 S: Michelin’in yüksek performanslı lastik modeli
  • MI: İşte burası senin sorduğun kısım.

🔍 "MI" ne demek?​

"MI", Michelin tarafından kullanılan ve Michelin üretimi olduğunu belirten bir fabrika veya orijin kodudur. Şu anlama gelebilir:

• MI = Michelin Internal / Manufacturer Identification
  • Bazı kaynaklarda Michelin Individual (özgü varyant) veya Marka içi üretim anlamında kullanıldığı belirtilir.
  • Bazı distribütör sistemlerinde, MI kodu otomotiv üreticisi onay kodu değil, sadece Michelin etiketiyle gelen orijinal ürün anlamında kullanılır.

Not:​

• Eğer lastikte MO, AO, N1, BMW, RO1, gibi ibareler olsaydı, bunlar otomotiv üreticisine özel onay anlamına gelirdi (Mercedes, Audi, Porsche, BMW, vs.).
  • MI bu tür bir araç üretici homologasyonu değil.

vay vay vay neler yazmış yapay zeka…

Geri