Otoyol, tünel ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi

Bursa Kuzey > Osmangazi Köprüsü (İstanbul Yönü) = 1045,00 TK
Osmangazi Köprüsü (İstanbul Yönü) > Avrupa Yakası = ? En az 200 300 TL de o tutar.

Toplam 1300 - 1500

İstanbul Antalya arası yolculuk 😞

Ekli dosyalar

• 1000053746.jpg
    1000053746.jpg
    34.1 KB · Görüntüleme: 22
  • 1000053745.jpg
    1000053745.jpg
    34.1 KB · Görüntüleme: 22
Hocam sorması ayıp İstanbul-Antalya için neden Osmangazi'yi kullandınız? Ben Sakaryadan aşağı gidiyorum genellikle
Daha kısa, sen KMO üzerinden kocaeli körfez, sakarya, bilecik yaparken, bursa tarafından giden kişi Osmangazi Köprüsü, İnegöl, Bozüyük güzergahını kullanıyor.
Ayrıca Sakarya Bilecik arası yol çok iyi değil. Yaklaşık 45-50 dakika fark ediyor.

Daha kısa, sen KMO üzerinden kocaeli körfez, sakarya, bilecik yaparken, bursa tarafından giden kişi Osmangazi Köprüsü, İnegöl, Bozüyük güzergahını kullanıyor.
Ayrıca Sakarya Bilecik arası yol çok iyi değil. Yaklaşık 45-50 dakika fark ediyor.
Yok hocam ben KMO'da kullanmıyorum prensip olarak karşıyım o yola :D Bilemedim ben Sakarya üzeri kullanıyorum ama çokta kötü gelmedi bana. Normalde de süratli kullanan biri olmadığımdan benim için çok farketmedi

Evet yeni zamlar hayırlı olsun…
Çalışan ve emeklilere zam açıklamasını beklerken köprü geçiş ücretlerine zam geldi…
Karanlık dünyamızı daha da karanlık yapmak için artışlar devam ediyor…

IMG_4827.jpeg
IMG_4828.jpeg
IMG_4829.jpeg

Evet yeni zamlar hayırlı olsun…
Çalışan ve emeklilere zam açıklamasını beklerken köprü geçiş ücretlerine zam geldi…
Karanlık dünyamızı daha da karanlık yapmak için artışlar devam ediyor…

IMG_4827.jpeg
IMG_4828.jpeg
IMG_4829.jpeg
Panelvanımla istanbuldan bursa-İzmire gitmek için Kocaeli’nden Karamürsel’den gitmek çok daha mantıklı kalıyor artık.

Enflasyon yüzde 30 larda zamlar yüzde 40-50 lerde ???

Panelvanımla istanbuldan bursa-İzmire gitmek için Kocaeli’nden Karamürsel’den gitmek çok daha mantıklı kalıyor artık.

Enflasyon yüzde 30 larda zamlar yüzde 40-50 lerde ???
Ne mutlu cebindekini hesap etmeden yaşayabilene

10 gün önce Samsun ‘a gittim.
Lüleburgaz,dan çıktım otoyola girdim kuzey Marmara devam ettim 3.köprü yavuz sultan Selim den devam Gerede Ankara sapağına kadar 500 km falan yapıyor 1500 tl gibi bir şey kesti.
500km yol yani .
Gerededen sonra duble E5 yada d100 artık neyse parasız gittim.yollar çok güzel.
Kısaca kaskallandım.

Ekli dosyalar

• IMG_3440.png
    IMG_3440.png
    88.3 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3441.png
    IMG_3441.png
    120.7 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3439.png
    IMG_3439.png
    95 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_3436.png
    IMG_3436.png
    69.8 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_3437.png
    IMG_3437.png
    77.1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_3438.png
    IMG_3438.png
    109.5 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_3435.png
    IMG_3435.png
    82 KB · Görüntüleme: 8
Dönüşte Ankara’da işlerim vardı ve Anıtkabir atamızı ziya ettim akşam üstü 6 gibi yola çıktım.
İnat ettim otoyola girmeyeceğim diye.
Ne kadar il ilçe varsa kızılcahamam Gerede Düzce Bolu Sakarya Kocaeli içinden geçip Fsm ve Avrupa otoyolu 130 tl gibi bir paraya eve geldim.saat 3tü.
Sonuçta otoyollar çok güzel ama bana pahalı geliyor.
Bir de şöyle bir durum var millet bayağı kullanıyor buraları petrollerde kahve içenler paket paket sigara alanlar elektrikli arabalar dolu.

Dönüşte Ankara’da işlerim vardı ve Anıtkabir atamızı ziya ettim akşam üstü 6 gibi yola çıktım.
İnat ettim otoyola girmeyeceğim diye.
Ne kadar il ilçe varsa kızılcahamam Gerede Düzce Bolu Sakarya Kocaeli içinden geçip Fsm ve Avrupa otoyolu 130 tl gibi bir paraya eve geldim.saat 3tü.
Sonuçta otoyollar çok güzel ama bana pahalı geliyor.
Bir de şöyle bir durum var millet bayağı kullanıyor buraları petrollerde kahve içenler paket paket sigara alanlar elektrikli arabalar dolu.
Hocam otoyoldan gitmezseniz şehir içi 50 km hız sınırı olan bir yerden 70 ile geçtiğinizde kat ve kat ceza yiyorsunuz. İnsanlar da biraz bu durumdan ötürü otoban kullanıyor. Bir ceza yeseniz zaten otoban ücretinin 2-3 katına denk geliyor bazen geçiyor bile.

Hocam otoyoldan gitmezseniz şehir içi 50 km hız sınırı olan bir yerden 70 ile geçtiğinizde kat ve kat ceza yiyorsunuz. İnsanlar da biraz bu durumdan ötürü otoban kullanıyor. Bir ceza yeseniz zaten otoban ücretinin 2-3 katına denk geliyor bazen geçiyor bile.
Devlet yollarını sıkça kullanırım daha o şekilde 1 kere bile ceza yemedim. Tabelaları takip ettiğiniz sürece sorun yok insanları hep bu konu ile korkutuyorlar. Evet radar oluyor tabii ki ancak kurallara uyduğunuz sürece rahat ediyorsunuz.
Açıkçası gidip çetelere parayı peşin vermektense en azından devlete ceza olarak öderim en kötü :)

@Backup Doğrudur hocam cezalar çok daha yüksek oluyor.
Zaten en çok 6 saat sürecek yolu 10 saati aştı gelmem.Bütün şehir içleri ışıklara çok yakalandım Pendik kurtköyden sonra yol çok kalabalıktı mahvoldum resmen fsm den sonra midem bulandı araba sürmekten.
Yalnız vakti olan için yollar güzel.

Ekli dosyalar

• IMG_3431.jpeg
    IMG_3431.jpeg
    213.2 KB · Görüntüleme: 3

Niğde otoyolu da 900 lü rakamlara ulaşmış.
Arabadan çok yakan yolumuz oldu :)

Geri