Kış Lastiği Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Birol61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

@metinkar Hocam aracınızı yola bağlayan ekipmanı sıfır almak en mantıklısı. Ayrıca Bridgestone Blizzak LM005 öneririm, kar performansı muazzam.

Sağolasın…

Vallahi en son zinciri muhtemelen Kayseride çalıştığım zamanlar şahinim vardır sene 1992-93 olabilir o zaman kullanmıştım zaten beceremiyordum tak tak tak gidiyordum:)

Aslında ben hep pahalı marka çıkma baktım internette İstanbul da özellikle 2023 üretimi falan 11.5-15k bandında bolca mevcut hatta diğer İllerde daha çok var lakin kargo meselesi birde kontrol kime ettireceğim… sıfırda uygun markalarda bu rakamlara var şimdi net şuna karar vermem lazım sıfır diğer marka mı alayım yoksa bu şekilde geçen sene alınmış bir kaç bin km kullanılmış lastik mi…

Örnek bir kaç gün önce aldığım markalı lastik fiyatları;

1228172897 15k ya bırakıyor
1228822824 14k ya bırakıyor
1215827999 11.5k ya bırakıyor
1227366298 11k ya bırakıyor
1219929038 10k ya bırakıyor

1215000706 bu semperit 3.5₺ adedi
Açıkçası 2. el lastik işine bu zamana kadar hiç bulaşmadım, tavsiyede etmem,

Semperit ‘i küçümsemeyin, Avrupa’da çok tercih edilen bir markadır :) memnuniyetsizlik yaşayacağınızı düşünmüyorum,

İstanbul gibi bir şehirde eğer kış tatiline gitmiyordanız veya kış şartları sert geçen memleket yolculuğu yapmıyordsnız, kış lastiği çok elzem değil istanbul şehiriçi için, 4 mevsim daha mantıklı olacaktır, Zaten yaz için yazlık setiniz de var,

Açıkçası 2. el lastik işine bu zamana kadar hiç bulaşmadım, tavsiyede etmem,

Semperit ‘i küçümsemeyin, Avrupa’da çok tercih edilen bir markadır :) memnuniyetsizlik yaşayacağınızı düşünmüyorum,

İstanbul gibi bir şehirde eğer kış tatiline gitmiyordanız veya kış şartları sert geçen memleket yolculuğu yapmıyordsnız, kış lastiği çok elzem değil istanbul şehiriçi için, 4 mevsim daha mantıklı olacaktır, Zaten yaz için yazlık setiniz de var,

Artık bizim delikanlı gezip tozuyor ben karda kışta çok zor bir durum olur ise çıkıyorum İstanbul dayım lakin benim olduğum yerde ( Başakşehir ) kar fırtına sel var hatırlarsan aracı sele verdik şehirde yağmur yok sanki bizim burası lanetli:) bölge…

Semperit aklımda hatta bizim burada Basın Ekpress yolu üzerinde Üstündağ Lastik var bayi imiş hatta büyük bayii yazıyor internette araştırıyorum çünkü kolay kolay bir bayii görmemiştim…

IMG_3578.jpeg

Geçmişte Petlas Goodyear Nokian Momo kullanmıştım,
Şimdi de Continental aldım.

Dağlık bir Güney Doğu ilinde işimi görür umarım.

Geriye tek bir derdim kalıyor, orjinal yaylara dönmek.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251217_003510_Opera.png
    Screenshot_20251217_003510_Opera.png
    97.8 KB · Görüntüleme: 12
Geçmişte Petlas Goodyear Nokian Momo kullanmıştım,
Şimdi de Continental aldım.

Dağlık bir Güney Doğu ilinde işimi görür umarım.

Geriye tek bir derdim kalıyor, orjinal yaylara dönmek.
Bugün taktırdım,
orjinal jantla 3.5 cm spor yay çok da kötü durmadı.

Konfor bir tık arttı 😀

Bahara hazırlık için 18" jantları da banyoda temizledim bir güzelce, bu sefer evden atılmaya çok yaklaştım 🤣

Ekli dosyalar

• 20251220_134104.jpg
    20251220_134104.jpg
    368.4 KB · Görüntüleme: 34
  • 20251220_163439.jpg
    20251220_163439.jpg
    346.6 KB · Görüntüleme: 34
Bugün taktırdım,
orjinal jantla 3.5 cm spor yay çok da kötü durmadı.

Konfor bir tık arttı 😀

Bahara hazırlık için 18" jantları da banyoda temizledim bir güzelce, bu sefer evden atılmaya çok yaklaştım 🤣
🧿🧿🧿🧿🧿🧿
Sanki daha çok düşmüş araç ya anlamadım 🤔 ben mi öyle görüyorum…

🧿🧿🧿🧿🧿🧿
Sanki daha çok düşmüş araç ya anlamadım 🤔 ben mi öyle görüyorum…
Belki yarım cm aşağı düşmüştür Metin Abi.
Güneşten gölgeler keskin görünüyor onun da etkisi olabilir.

Gölge bir yerde çekip eski fotoğraflarla kıyaslayayım bir ara

Ben 2017 de nokian kışlık lastik almıştım çok memnunum şimdi sorun şu lastik 2016 üretimli yani çok aşınma yok ama 10 yılı doldurduğu için değiştirmek istiyorum 15 inç jant takımım var 195 65 R 15 . Yine nokian bakıyorum ama ürün yok hiç internette bayi var mı bilmiyorum. Başka lastik önerisi olan varsa alabilirim

Bir arkadaşımızın Troc'una Continental Wintercontact taktırdık. Kar yağışı altında ve karlı zeminde oldukça dik birkaç yokuşu güzelce çıktı, frenlemesi de gayet iyiydi karlı zeminde. Arabada kalabalıktık o da artı etki etmiştir elbette ama lastiğin o anki performansı güzeldi.

Ben 2017 de nokian kışlık lastik almıştım çok memnunum şimdi sorun şu lastik 2016 üretimli yani çok aşınma yok ama 10 yılı doldurduğu için değiştirmek istiyorum 15 inç jant takımım var 195 65 R 15 . Yine nokian bakıyorum ama ürün yok hiç internette bayi var mı bilmiyorum. Başka lastik önerisi olan varsa alabilirim
Geçmişte Nokian ‘nı getiren firma artık getirmeyi bıraktı,

Bütçenize göre ;
Continental Winter Contact TS 870

Bridgestone Blizzak LM 005

Semperit Speed Grip 5
(Conti ‘nin bünyesinde olan avrupa’da oldukça bilinen ve tercih edilen bir markadır, dünyadaki nadir kauçuk hammaddesi üreticilerinden birisidir, Avusturya menşeili bir markadır).

Matador MP93 Nordica
(Conti ‘nin alt markasıdır, bu lastikte yani MP93 Nordica ‘da kullanılan hamur —>Conti ‘nin “bir önceki nesli” kış lastiği Winter Contact TS 860 aynı hamur kullanılmıştır, bütçe odaklı F/P olarak üzmeyecek bir lastiktir.)

Yaşadığınız şehirde eğer kışın ağır kış koşulları yaşanıyorsa bilindik markalara yönelmeniz daha doğru olur.

Kışları hafif geçiren bir şehirdeyseniz bütçe odaklı lastikler işinizi rahatlıkla görecektir.

Ben araci ilk aldigimdan beri Dayton lastiklerimi kisin kullaniyorum ,hic sorun yasamadim.Fiyat performans urunudur.7 yil olacak nerdedeyse ne catlama ne deformasyon nede dokulme cok iyi durumdalar.Belki seneye kişa bir takim alir yenilerim.Onceki aeacimda petlas vardi 5.yilinda lastik dökülmeye baslamisti…Butcenize gore conti yada Britstone de iyidir…

Bir başka konuda
Momo 225/40 R18 92V XL North Pole W-20
Kışlık lastik aldığımı söylemiştim.

Bugün uzun yolda (Cizre - Şırnak) ve yoğun karlı bayırlı şehir içi yollarda (Şırnak Merkez) yüzümü kara çıkartmadı.

Şehir içinde başka araçların çıkamadığı karlı yokuşları tırmandım.

Uzun yolda da yoğun kar yağışı altında yolda tutunması iyiydi.

İlerleyen yıllarda ne olur bilemem.

Aynı koşullarda Continentali de deneme imkanım olacak önümüzdeki dönemde.

Geri